Aika ennen Avanttia. | AvantClub - Keskustelupalsta

Sekatyömies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
11.5.2010
1 126
3
38
http://www.youtube.com/watch?v=vbG0VwCFQxg&feature=g-vrec

"Dieselmoottorin 37 hevosvoimaa kiskovat esiin suuretkin kivet ja juurevammatkin kannot!" :mrgreen:

Avant on saavuttanut suosiota myös pienten traktoreiden monipuolisena korvaajana...
 
Mainio video. Itsellä on maalla kaksi vanhaa 35hv pikkutraktoria - Volvo BM320 Buster vm 61 ja Fordson Dexta about samoilta vuosilta. Varsinkin tuo Volvo on kyllä maanmainio peli. Niinkuin tässäkin foorumissa monasti todettu - traktoreille omat työt ja Avantille omat. Nuo pikkutraktorit kulkevat nopeasti ja ketterästi pellolla ja metsässä - ei niitä mikään Avantti voi korvata. Eikä ne voi korvata Avantia kun ollaan tasaisella ja ahtaissa paikoissa tarkuutta vaativissa hommissa.
 
No juu, se on totta Avantit ja traktorit eivät kilpaile keskenään, eivätkä korvaa toisiaan.

Mutta "korvaajana" siinä mielessä, koska traktoreiden koko on kasvanut niin suureksi, että
tarvitaan pienempiä koneita tekemään ne "piikkilangankiristäjän" työt.

Nykyiset pienet maataloustraktorit olisivat olleet tuon mainoksen aikoina valtavia. :)
 
Näinhän se on. Naapurimaanviljelijälläkin on kymmenkunta traktoria - alkaen piikkilankakiristäjistä isoimpaan ja uusimpaan Valtraan. Kirosi kyllä isojen koneitten polttoaine (ja hydraulikkaöljy) ja huoltokuluja. Käyttää aina kaikkiin kevyimpiin töihin noita vanhempia pikkutraktoreita kun ovat polttoainepihejä ja melko huoltovapaita. Ja olettaisin että pitää näin myös uusimpien traktoreitten tuntimittarit matalina vaihto/jälleenmyyntimielessä. Tuntimittareista - niin tuossa minun Fordson Dextassa toimii vielä tuntimittari - ja 50+ vuoden aikana siihen näyttää tulleen 5500tuntia - ja vielä käy Perkinsin dieseli kevyesti ja tasaisesti kun olisi just tehtaalta tullut..
 
Noi "vanhat" ovat ikiliikkujia. Ei ne käytössä juuri kulu.
Olen ollut mukana kun oli Grolle ja Masse 35, sitten tuli 65 ja se oli mukana 80 luvun loppuun asti. 168 korvattiin 390 nelkulla. Sitten isoisä jäi eläkkeelle v 84 täytettyään 85! Kyllä nuoruudessani olen saanut traktoria ajaa ihan kyllästymiseeni asti!
Muistan ikuisesti 2.11 vuonna 79 kun isosisä täytti 80 ja lunta satoi aamusta iltaan reippaasti(oli siis hienoja aikoja). Vieraita lappasi puolesta päivästä iltaan asti ja meikäläinen ei kerennyt muuta kun linkoa tiet! Oli 2 x n1 km pidettävä auki jotta vieraat pääsivät sinne ja pois. Oi niitä aikoja. Ehkä se on niiltä ajoilta kun tämä polte koneisiin on tarttunut... ja lumenauraamiseen...
 

Uusimmat keskustelut