Avant 216 hydrauliikkaliittemet | AvantClub - Keskustelupalsta

Tekniikka Tanu

Jäsen
Keskustelun aloittaja
20.4.2011
42
0
6
Onko käyttäjässä vika, kun lisälaitteen pikaliittemet ei tahdo millään lukittua paikoilleen? Pihdeillä auttamalla saa lukituksen menemään päälle. Painetta ei ole lisälaitteen puolella ja jalkaventtiiliä olen liikutellut edestakaisin kone sammuksissa.
 
Jos liittimen nipukka liikkuu vapaasti, painetta ei varmaan ole. Onko liittimet muuten ehjän näköiset?

Yleensä hydraulipainetta saattaa tulla lisälaitteen letkuihin lämpölaajenemisen seurauksena, tai vaikka kaivurin massan aiheuttamana. Tällöin voi kokeilla vapauttaa painetta nappamalla vaikka kumivasaralla liittimen nipukkaa. Mutta sen ympärille kannattaa laittaa rätti roiskeiden takia ja muutenkin olla varovainen ettei tule vikoja liittimeen.
 
Pikaliittimien kiinnittämisessä tulee huomioida seuraavat seikat.
1. kytketään paineettomana (kone sammuksissa ja paine vapautettuna liikuttamalla käyttövivusta.)
2. työlaitteessa voi olla painetta, joko edelliseltä käyttökerralta, lämpölaajenemisen takia tai mekaanisesti aiheutettuna. (esimerkikis puskulevy työlaitekiinnikkeeseen kiinnitettynä ja toinen kulma painaa maata vasten)
3. liittimet puhtaat.
 
Tästäpä tuli mieleen, että irrotin viime talvena pakkasten aikaan puskulevyn. Sitten kun nyt loppukesällä kuumalla kelillä piti saada se paikalleen, niin olikin ASTETTA HANKALAMPAA :evil: :D

Onneksi jossain vaiheessa parin litran hikoamisen jälkeen tuli mieleen jäähdytellä puskulevyn sylinteriä ja letkuja. Porakaivosta vain kylmää vettä ja sitäkin sai varmaan 15 minuuttia valutella sylinterin päälle, ennen kuin suostui liittimet menemään. Olihan tuossa hiukkasen jo vitu*usta ilmassa ;)

Ja näihin liittimiin liittyen, mikä on helpoin tapa saada uudet suojatulpat paikalleen? Siis se renkula joka pitää sen tulpan piuhan mukana, pitää saada liittimen yli jollain keinolla. Onko ehdotuksia?
 
Nippusiteellä mulla on osa kiinni... Tosin eikös letkupuolella riitä, kun liittimen ruuvaa irti, lähtee varsin helposti? Koneen puolella joutuukin irroittamaan letkut siitä tukiraudasta.
 
jets sanoi:
Onneksi jossain vaiheessa parin litran hikoamisen jälkeen tuli mieleen jäähdytellä puskulevyn sylinteriä ja letkuja. Porakaivosta vain kylmää vettä ja sitäkin sai varmaan 15 minuuttia valutella sylinterin päälle, ennen kuin suostui liittimet menemään.

Mitetin joskus, että pitäisi opetella sellainen tapa, että heti laitteen irroitettua tökkää sen liittimen nipukan pohjaan ja vapauttaisi loput paineet jolloin ehkä lämpölaajenemiselle olisi enemmän tilaa. Mutta ei oo tullut vielä tavaksi, että tietäisi sen toimivuudesta.
 
Minulla oli 200-sarjalaisessa kuvatunlainen ongelma yhdessä liittimessä.
Yritin kaikin konstein tulla sen kanssa toimeen, mutta ajanmyötä tilanne
vain paheni.- Vaihdoin liittimen uuteen ja sen jälkeen ongelmia ei ollut,
olisi vaan pitänyt vaihtaa aikaisemmin.

200-sarjalaisen liittimet olivat selvästi siistimmät käyttää, kuin näitten
isompien mallien, tarkoitan öljyn karkaamisen suhteen.
Isompien liittimet taas ovat huomattavasti kevyttoimisemmat.

-Ihmetyttää miksi Avanteissa käytetään kahta liitin/adapteri mallia,
kun 200-sarjassa voisi olla samat systeemit kuin muissakin.

Koneen vaihdon kynnyskin olisi matalampi, kun kaikkia työlaitteita
ei olisi heti "pakko" vaihtaa. :?:
Tuotannossa ja varaosissa tehdas saisi synergiaetua. :!:
 
Nyt on kokeiltu, ettei puskulevyn hydrauliikassa ollut painetta ja koneen puolelta kone sammuksissa ja jalkapolkimella paineet poistettu. Edelleen ei liittimien lukitustenkaat liiku kuin pihdellä auttamalla. Täytynee varmaan alkaa liitinten vaihto-operaatioon, kun eivät sormivoimin liiku.
 
Samanlainen kokemus kuin sekatyömiehellä, liittimen vaihto auttoi. Samoin olen ihmetellyt tuota liitinpolitiikkaa. Jotkut työlaitteet on ihan samoja 200 sarjaan ja isoihin koneisiin muuten, mutta puomikiinnike ja hydrauliitin on eri. Meikäläisellä jyrsin ja trukkisakset on molemmat ison koneen puomikiinnikkellä siltä varalta, että tulee joskus hankittua isompi kone. Menee sitten myös liittimet vaihtoon.
 
Nyt liittimet toimii ja ilman vaihtoa. Sumuttelin lukkorenkaan väliin CRC:tä ja paineilmaa perään. Tämän tein muutaman kerran ja nyt ovat suht kevyet käyttää.
 

Uusimmat keskustelut