Avant 216 vm. 2005 : ajomoottorin räjäytyskuva | AvantClub - Keskustelupalsta

HeiMO

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.4.2013
13
0
1
Löytyiskö keneltäkään räjäytyskuvaa 216:sen ajomoottorista? Valmistaja näytti kyltin mukaan olevan m+s hydraulic motor ja tyyppi MS VW 250 KLLP /3.

216 ajomoottorin yksi pultti oli mennnyt poikki ja jouduin irroittaman ja purkamaan ajomoottorin jotta sain katkennen pultin pois kierteeltä. Vaihdoin myös katkenneen O-renkaan, mutta muiltaosin tiivisteet ja hilippeet näytti ehjiltä joten kasasin paketin ja asensin moottorin paikolleen. Jotain kuitenkin jäi huomioimatta vai kasasinko ajomoottorin väärin kun eteenpäin kulku hyytyi, vai pitäisikö minun tehdä vielä jokin alustus tms. toimenpide?
 
Hiukan hankala neuvoa ilman tarkempaa vikakuvausta. mitä tarkoitat sillä että eteenpäin kulku hyytyi? Nouseeko paineet vai onko selkeä ohivuoto moottorissa?

tuossapa kuitenkin linkki service Mauaaliin. http://hydraulicsint.com.au/servicemanuals/MV/MV-service-en.pdf

Yksi helposti pieleen menevä asia tuon moottorin kasuksessa on sivulla 8 kerrottu moottorin pyörimissuunnan asetus. jos tuo "valve plate" on "boorin" verran pielessä, niin moottori pyörii "väärään" suuntaan. Se nyt aiankin aiheuttaa ajon hyytymista, jos yksi rengas pyrkii pyörimään erisuuntaan kuin muut.

Ohivuodon kannalta tuon "balance plate:n" o-renkaiden kunto on merkittävässä roolissa.
 
Kiitos Rit:lle manuaalista! Taidanpa ottaa ensi viikonloppuna ajomoottorin uudestaan työnalle, sillä siellä se vika ilmeisesti on. Tarkastin kyllä ennen renkaan asennusta, että pyörimissuunta oli oikein ja siinä vaiheessa kaikki näytti ihan hyvältä.

Hyytymisellä tarkoitin, että eteenpäin ajettaessa vauhti oli hitaampaa kuin ennen ajomoottorin irroitusta ja purkua, ja esim. pienenkin mäen kohdalla veto eteenpäin ajettaessa loppui kokonaan, eli oiskohan tuo nyt sitä ohivuotoa... pakilla sen sijaan meno on normaalia, mutta vaikutti että oikea takamoottori/-rengas oli selkeästi vetävin/tehokkain.

Nuo ajomoottorit on ilmeisesti aika arvokkaita, joten oisko vinkkejä mistä noita kannattais kysellä?
 
Kun koneen kaikki pyörät nostaa ilmaan ja pyörittää renkaasta niin vastapuolen pyörien pitäisi pyöriä vastapäivään. Pystyisikö tällä toteamaan jos vika on juuri siinä väärinpäin pyörimisessä eli silloin saman akselin pyörät pyörii samaan suuntaan vapaasti pyörittäessä.
Tämä vois helpottaa vian etsimistä kun avaat ajomoottorin toisen kerran.
 
Ratkasin homman tilaamalla Saulilta uuden ajomoottori.
Täytyy tuo entinen moottori katsoa ensi kesän lämpimillä ilmoilla, että saisiko siitävielä varamoottoria.
 

Uusimmat keskustelut