Avant 320 etupaino? | AvantClub - Keskustelupalsta

Pientilallinen

Jäsen
Keskustelun aloittaja
10.8.2012
87
7
8
Onko kukaan viritellyt Avant 320:seen (ketjuvetoinen) eteen lisäpainoja? Etuosan syövereistä kyllä rautamöykkyjä löytyy, mutta sen verran helposti etupyödät osoittavat taivaalle että lisää tarvittaisiin varsinkin jos haluaisi kauhaa käyttää edes hiukan kaivamiseen pelkästään valmiista kasasta nostamisen lisäksi. Eri vaihtoehtoja äkkiseltään tuli mieleen:

1. Hitsaa kauhaan lisää rautaa ja kynnet. Helpoin toteuttaa, mutta kaikki on pois nostovoimasta eikä auta muissa työvälineissä.

2. Kököstää lokasuojien päälle rautaa tai betona. Kestääkö pienet lokasuojat niin paljon kuin tarvittaisiin? Onko aina tiellä tai liian takana?

3. Pyöräpainot. Ei saatavana? Kestäisikö pyörän navat? Renkaat liian pienet jotta nestetäytöstä olisi käytännössä mitään hyötyä (?). Painoa saisi olla kuitenkin reippaasti lisää.

4. Etupaino puomin ja kauhan väliin. Sitä voisi käyttää kaikkien työlaitteiden kanssa jos viitsisi niihin kiinnittää, mutta kauhan käännöstä taitaisi nopeasti voima loppua ja miten lienee kestävyyden kanssa?

5. Teettää/tekee toisen kauhan kivisen nurmikon rikkomiseen. Esim. 50 cm leveä, kynnet ja painoa 200 - 300 kg. Ehkä sen saisi nurmikon läpi omalla painollaan. Koneelta kun ei painoa saa, päinvastoin.

6. Unohtaa olemassa olevan Avantin ja yrittää saada isoimman kaivinkoneen minkä löytää aina tarvittaessa pihan mylläämään.

7. Alkaa harrastamaan uhkapelejä ja haaveilee voittavansa Avant 210 kaivurin ja tukijalat taakse?


Ajatuksia saati kokemuksia?
 
Koitin power catilla kaivamista monella vehkeellä, mutta vasta kaivurilla se onnistui. Jos on normaali puomi, niin nopeasti saa kammettua pyrät taivaaseen. Kokeilin myös repijää, mutta siinä loppui pAino ja ulottuvuus heti lähdössä. Sulla ilmeisesti on lisäpainot eturenkaiden välissä "konepellin" alla?

Suosittelen pinnan rikkomiseen hammastettua kauhaa tai kapeaa hammastettua 4-toimikauhaa, 89 cm painaa n, 100 kg.
 
Joo, "konepellin" alla ovat painot ja puomi on tosiaan normaalia mallia ja vielä turvakaari ja -katto vastapainona. Repiää minäkin mietin, mutta sen päälle pitäisi valaa/hitsata painoa, joten ehkä silloin olisi padempi tehdä möykystä kauhan muotoinen.

Ehkä täytyy olemassa olevaan kauhaan joskus viritellä hampaita ainakin ensi hätiin parempaa odotellessa. Ehkä sillä saisi sahattua sivuttaisilla liikkeillä nurmikon pinnan rikki painon puutteessa. Nelitoimi- ja kärkikippaavakauha tosiaan olisivat painavampia, mutta ainakin itselläni olevassa hinnastossa pieninkin malli on jo yli metrin levyinen ja ehkä niiden hinta kannattaisi säästää kaivuria varten.

Onko kukaan koittanut renkaiden nestetäyttöä? Varsinkin työlaitteiden vaihdossa siitä ehkä voisi olla apua? Tosin tyhjän kauhan kanssakin helposti mennään eturenkaat ilmassa eikä eturenkaisiin varmaan kauhan painoa vastaavasti saa nestettä mahtumaan.

Painojakaumaa saisi varmasti parannettua kun ottaisi turvakaaren ja -katon pois, mutta oikeen sitäkään en haluaisi tehdä. Katon ehkä voisi korvata kevyemmällä kunhan ensin saisi muuten pienennettyä todennäköisyyttä saada rojua niskaansa.
 
Mulla on sinisessä eturenkaat täynnä pakkasnestettä.
Lisäksi on irtopainot etuakselin välissä.
Kyllä tolla saan puskettua maata irti pelkällä kauhallakin.
Oikeastaan niin paljon kun kone jaksaa lykätä.
Eturenkaat ilmaan kauha sopivassa kulmassa.
Kyllähän se maan sisään alkaa menee kun kauha täyttyy.
Kauhassa voisi pitää maata ennenkuin alkaa puskeen maan sisään.

Mauri
 

Uusimmat keskustelut