karhunpesa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.10.2009
43
0
6
kysymys: 520 avant vm-1997,onko ajomoottorit joka pyörässä vai onko edessä ja takana omat ajomoottorit joista menee joku ketjuviritys pyörille.ja kaikki muukin tieto kyseisestä laitteesta kiinnostaa. :mrgreen:
 
Tuon ikäinen laite on luultavammin Avant Multi, malli ennen 520:tä. Joka pyörällä on moottorit mutta ketjuvetoiset.
 
Ajomoottorit on 520 mallissa joka pyörässä, Multixx (multitec, multiplus jne) koneissa eli ekoissa linkuissa n. ennen vuotta 2000 oli myös moottorit joka nurkassa, mutta niistä välittyi veto ketjulla napoihin. (tunnistaa renkaiden takana olevista ketjukoteloista) Vuosimalli viittaa kyllä enemmän ketjuvedon puolelle. Vanhempien mallien puomin rakenne oli heikohko, murtuu puomin yläosasta, Multi ONE on muuten kopioinut ao. mallin omiin koneisiinsa joten tuoreempanakin tätä toteutusta on tarjolla. Uudemmissa puomeissa on vahvistettu yläpäätä ja ne murtuvat lopulta puomin alaosasta.

Hevosmiesten tietotoimisto muistaakseni kertoi että vm. 2001 saakka oli ajosuunnan ohjauksen toteutus herkkä säädöille tjsp. ja tuppasi hajottamaan ohjausventtiilin väljistyessään.

+ mallessa on tuplapumput, joilla pyörii leikkuri, lingot ja muut voimaa tarvitsevat koneet.

Ketjuvetoisessa on säädettävää ja vanhemmiten vaihdettavaa aika paljon, koko välityksen uusiminen ilman ajomoottoreita maksaa vähintään satasia ja uusiminen on kohta edessä jos tunnit ovat tuhannen paremmalla puolella, kuten asiat lienevät tuon ikäisessä koneessa. Ketjuvetoisten hintapyynnit ovat mielestäni aika korkeita verrattuna tuoreempiin suoravetokoneisiin.