Avant 520? | AvantClub - Keskustelupalsta

KarHe83

Jäsen
Keskustelun aloittaja
13.7.2016
2
0
1
Hei vaan kaikille tasapuolisesti.
Pidemmän aikaa jo konetta tehnyt mieli, mutta ei vaan meinaa sopivan hintaista löytyä. 500 sarjainen siis olisi näillä näkymin se ainoa vaihtoehto. Kai. Vai onko uudempi korinen 420 melkein samoilla tehoilla ja nostokapasiteetilla kun vanha 520? Vertailua kyllä tehnyt mutta käytännönkokemuksia lähinnä kaipailisin.
Mitä mieltä olette esim tästä 4200h ajettu? http://www.tori.fi/paijat-hame/Avant_520___00_28583153.htm?ca=18&w=3
Ei ole mitään herkkuja, mutta pärjäisiköhän ilmankin? Kaikki olisi varmasti tarpeellisia, mutta ei taida jälkikäteen edes kannata asentaa telepuomia, luistonestoa jne?

Kiitos jo etukäteen kommenteista ja pahoittelut jos laitoin väärälle osastolle tai tein muita virheitä.
 
Tervetuloa saitille! Eikä haittaa vaikka joskus menee väärän " otsikon alle"!

En osaa kommentoida itse asiaa kun mulla ei ole kokemusta vanhasta 520 mallista niin ei ole vertailukelpoista matskua mutta varmaan joku pystyy!
 
Nykyinen 420 on suunnilleen vanhan 500 sarjan kokoinen. Pieniä eroja suorituskyvyssä on muttei merkittäviä.

Tunnit ja aika ovat koneen vihollisia ja kannattaa miettiä kuinka paljon viitsii ja osaa itse pajoittaa vanhaa konetta. Käyttöhistoria ratkaisee kunnon ja remontintarpeen, mutta karkeahkosti satoja tunteja käytetty on uuden veroinen, 1000-2000 tuntia alkaa jo kaipaamaan uutta osaa ( käytöstä riippuen kalliitakin palikoita) ja tuhansia tunteja ajettu on peruskorjausta vailla, ellei sitä ole matkan varrella tehty. (puomisto, ajomoottorit jne)

Metalli väsyy, letkut sekä liittimet ikääntyvät ja pyörivät osat kuluvat vaikka huollot olisi tehty ajallaan. Myös jälleenmyyntiarvoa kannattaa laskeskella kokonaisuutta pohdittaessa. Jos ostat paljon ajetun koneen "halvalla ja laitat huoltoihin rutkasti rahaa, niin edelleen käsissä on paljon ajettu kone jolla on väistämättä vähemmän ostajia ja hinta on ainut konsti myynnille.

Pistä ostoilmoitus esim. Maaseudun tulevaisuuteen yms. alan lehteen ja voit löytää edukkaan helmen suoraan omistajalta. Helmet harvoin käyvät torilla tai nettikoneessa.
 
Ostit sitten vanhan mallisen tai uudemman, niin varusteena kannattaa ehdottomasti olla teleskooppipuomi. Sen lisääminen jälkikäteen on hankalaa verrattuna vaikka luistonestoon; telepuomi toimii jopa jumitilanteissakin apuna (ai mistäkö tiedän ;) ). Itselläni on vanhakuorinen 530+ ja tehot ovat olleet toistaiseksi riittävät, tai no nostovoimaa saisi olla enemmän ja vakaajakin olisi kiva... Mutta omassa yksityiskäytössä ei ajankäytön kanssa ole niin tarkkaa, ja joskus on ihan mukavaakin, että homma kestää.
 
Hienoa löytää tällanen paikka, missä saa asiallisia vastauksia ja vinkkejä. Ja näköjään myös hillitsemään tätä päätöntä kuumeilua...
Sitä itsekin päässäni laskeskelin, että se 420 voisi jopa kestää vertailua vanhalle 520:lle ihan vaan jo uudemman tekniikan takia. Ja samoin olen jo monet yöunet menettänyt miettien onko järkevää ostaa "liian" vanhaa. Käyttö ei ainakaan VIELÄ olisi mitään kaupallista, eli ihan omiin mahd projekteihin ja juurikin se alkupääoman takia se vanha kuulostaisi houkuttelevalle. Mutta...

Mites noissa uudemmissa on se vakiovarustelu? siis esim 420 Onko niissä vakiona yhtään mitään parempaa verrattuna vanhaan 520. paremmat ajomoottorit? luistonesto? ajonvapautus? telepuomi on jo heti vakiona? Siis lähinnä nyt tark että ellei ole plussa malli tai ja jo uutena ruksailtu koneeseen penkinlämppäristä alkaen kaikkea mukavaa...

Toinen ihmettelyn aihe on ollut uudemman mallin turvakaaren alas laskeminen esim siirron takia. mahtaako olla vaan pulteilla kiinni ja ne irroittamalla helposti pudotettavissa? Toisaalta. taitaa vanhemmassa 520 ja 420 olla jo sen verran painoa ettei normi pakussa kulje? Vanhan painon puolesta vielä laillisesti menis, mutta taas se käytäntö... Hankala arvioida ennen kun ekaa kertaa ite omilla silmillä näkee.
 
Koeajo epätasaisella pinnalla ja kauhan työntely hiekkakasaan kertoo paljon koneen ergonomiasta ja työntövoimasta. Uudemmat koneet ovat näissä asioissa kehittyneet paljon. Ei polvet kolise seiniin eikä kauhaa tarvitse täyttää lapiolla.

Oke
 

Uusimmat keskustelut