Avant hinnastot | AvantClub - Keskustelupalsta

Myynti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
31.12.2012
75
30
18
Tervehdys uudelta planeettalaiselta!

Kuormaajien hinnat nousivat vuoden alusta keskimäärin 3 prosenttiyksikköä ja alv:hän on nyt 24. Joidenkin työlaitteiden hinnat nousivat enemmän. Uuden hinnaston saa joko paperisena tai sähköisenä pyytämällä, salaisuuksia ne eivät ole. Hinnastot hoituvat niin myyjiltä, kuin Avantin keskuksenkin kautta. Jälleenmyyjillä ei ole niin paljoa hinnastoja, että heillä olisi niitä antaa.
 
Jospa nyt saisi vaikka foorumille tähän pdf:nä vaikka hinnastot. Palvelisi helposti ja monia kiinnostuneita.
 
Ja varmaan se pdf olisi palvelua myös siellä Avant Tecnon omilla sivuilla. Nehän ovat ovh hintoja, tarjoukset sitten erikseen. ;)
 
Ääni tälle, ei ne suositushinnat nyt voi olla niin suuria valtiosalaisuuksia etteikö niitä kestäisi pistää ihmisille nähtäväksi :?:
 
Olen kyllä pyytänyt Helenalta hinnastoa mutta ei ole tullut vielä! On toki mahdollista että hän on ollut lomalla ja palaa vasta huomenna!
 
Tehtaan politiikka on, että hinnastoa ei laiteta yleiseen nettijakeluun. Jokainen sen haluava joutuu siis pyytämään sen. Hinnaston saa veloituksetta joko paperisena postilla, tai pdf-tiedostona. Yhtälailla pyydän, että sitä ei nosteta käyttäjien toimesta tällekään saitille yleiseen jakeluun.
 
tunkki sanoi:
Munmielestä vähän (eikä kovin vähääkään) ihmeellinen politiikka... :shock: No samapa tuo, kukin tyylillään.

Pakko olla samaa mieltä. Tietenkin puolisalaiset hinnat erottaa tosiostajat(tm) harrastelijoista mutta tuskin se kauppaa lisää että tavaroiden hintojen selvittäminen on kovin vaikeaa.

Tähän kun lisää aikasemman kommentin: Jälleenmyyjillä ei ole niin paljoa hinnastoja, että heillä olisi niitä antaa.

:shock:

Just my 5 cents
 
Ei toi nyt niin ihmeellinen asia mun mielestä ole. Ei esim IKH:n sivuiltakaan löydä ensimmäisenkään tuotteen hintaan, ja väittäisin niillä kuitenkin olevan vielä Avantia hieman laajempi asiakaskunta. Oikeestaan aika yleistä, ettei valmistajan tai maahantuojan sivuilla anneta hintatietoja. Se on kaiketi enemmin jälleenmyyjien rooli niitä hintoja huudella.
 
On tuossa tietenkin sellainen näkökulma että tehdas vie vekottimia useampaan maahan ja siinä mielessä hintojen näkyminen saattaa olla hankalaa kun laitteet lienee lähtökohtaisesti hiukan eri hintaisia eri maissa.

Ja toisaalta vekottimia myytiin aikaisemmin lähes pelkästään ammattikäyttöön ja nyt niitä kaupataan yksityishenkilöillekin. Kuluttajakaupassa hintojen näkymisellä on jonkinlaista merkitystä, ammattikäytössä tuskin juurikaan.
 
Ei ne kaikkien tuotteiden hinnat ole IKH sivuilla näkyvissä. Kyllä hinnaston laittaminen saitille ja yleensäkin nettiin on tehtaan kannalta aika hankalaa, etenkin silloin kun tuotteita on paljon. Hinnasto täytyisi myös muistaa päivittää hintojen muuttuessa ja helposti voisi jäädä vääriä hintoja pyörimään bittiavaruuteen.Sitten hinnasto olisi myös helppo kopioida jollekin toiselle sivustolle ja sieltä vielä seuraavalle...jne. Joten täällä emme tule julkaisemaan hinnastoja.

Yksi soitto tai sähköposti tehtaalle, niin painettu hinnasto tulee postissa, jollei oma osoite ole salainen :)
 
Moi

Ei täst kannat valitta, kyl hinnaston o ain saanu postis jos semmost o kysyn.
Präntät hinnasto o iha kiva lukki ku kuume pukka pääl.
Jokaisella pitäisi olla yksi hinnasto ja tk. esite varalla jos joku on kiinnostunu niin saa antaa lukemiseksi, viimeksi kun annoin hinnaston ja työväline kuvaston tutulle, kävi Hän kuukauden päästä tehtaalla ja osti 750'sen. RK oli lauantai päivänä esitellyt hänelle koko tehtaan.
T. KaiK
 
Jokaisella pitäisi olla yksi hinnasto ja tk. esite varalla jos joku on kiinnostunu niin saa antaa lukemiseksi, viimeksi kun annoin hinnaston ja työväline kuvaston tutulle, kävi Hän kuukauden päästä tehtaalla ja osti 750'sen. RK oli lauantai päivänä esitellyt hänelle koko tehtaan.
T. KaiK

:)

Pitää varata planeetalle riittävästi printtikuvastoja kokoontumiseen.

Toi markkinahinnan vaihtelu kansainvälisesti lienee hyvä peruste. Varmaankin jälleenmyyjä voisi vielä julkaista hinnaston, mutta tuskin valmistaja suoraan *tehdashintoja*, etenkin kun lisävarusteiden hinnat vaihtelevat voimakkaasti eri markkinoilla ja konekauppa on kevyesti verotettua (vrt autot etc) , jolloin hinnasto olisi vertailukelpoinen eri maissa.
 
Minustakin tilanne sikäli hyvä, että hinnaston saa kun pyytää. Varmasti pientä tasapainoilua sen kanssa, miten valmistaja voi hinnoitella tuotteet vähittäismyyntiin. Aika harvoin valmistaja edes myy suoraan tuotteita loppukäyttäjälle ja helposti hinta tulkitaan ohjevähittäishinnaksi. Niiden julkaisuhan on kielletty kilpailuviranomaisen toimesta.
 
Sitä hyötyä tästä on silti vaikea löytää. "Muiden" markkinoiden asiakkaat saavat kuitenkin saman hinnaston yhtä lailla pyytämällä.

Miksi ovh olisi kielletty julkaisemasta? Tietysti jos se sitoo jälleenmyyjien hinnoittelun jotenkin? Mutta ei kai se hinnasto sido mitään, ja vaikka hinnastoa ei olisi julkaistu, voidaan hinnat halutessa koittaa sanella jälleenmyyjille. Mutta taitaa Avantinkin tavarat olla jälleenmyyjillä useimmiten lähtöhinnaltaan hinnaston mukaisia. Tarjoukset jälleen erikseen.

Hinnaston ajantasaisuus? No omassakin hyllyssä on vain vanhoja hinnastoja, jotka poistuivat käytöstä jo aikaa takaperin. Sehän lukee selkeästi heti kannessa, ei siitä mitään epäselvyyttä luulisi syntyvän. Ja jos jotain on tehtaalta tilaamassa niin se lopullinen tarjous kuitenkin soitetaan/haetaan/kysytään sähköpostilla.

Mutta iakkivir sanoi kyllä yhden ihan vahvan faktan, printattua hinnastoa on kiva selailla, paljon mukavampi kuin netistä jotain .pdf pläjäystä, vaikka se sitten olisikin ihan sama aineisto.

Ja ei, ei tarvitse sitä hinnastoa julkaista, kunhan nyt vaan on kiva vääntää aiheesta ja miettiä mikä on syynä tässä :geek: Itselläkin on kosketuspintaa aiheeseen kun olen maahantuonti/tukkumyynti/yksityismyynti firmassa ollut töissä ja hinnastojen kanssa pelannut. Tuotteita nettikaupassa ja hinnastossa oli kyllä parhaimmillaan yli 1300kpl, oli siinä jo välillä vähän puuhaa että pysyy hinnat ajantasalla.
 
Lähinnä siinä tulee vissiin se että jos jollakin markkinalla saa kaivurista 2X hinnan ja jossain sitä joutuu myymään 0.5X hinnalla, niin avoimella julkaisupolitiikalla tulee aluksi mielenkiintoisia maahantuontiketjuja ja lopuksi joutuu myymään kaikille puolikkaalla. Tiedon julkaisu johtaa siis markkinoiden tehostumiseen globaalisti.

Planeettakin joutuu tasapainoilemaan kumppaneiden suosiosta ja tämän johdosta voimme esittää vahvoja toiveita mutta emme välirikon välttämiseksi julkaista materiaalia.

Ratkaisuna pulmaan voisi olla vaikkapa jonkun isomman jälleenmyyjän julkaisema hinnasto, josta saisi osviittaa vallitsevaan lähtötasoon. Tällöin tuottajan selkänoja markkinoita vastaan pysyisi kohdallaan paremmin perusteltuna.
 
Jos hinnoista haluaa osviittaa löytyy kilpailevalta tuotteelta tekeillä oleva sivusto missä on hinnat esillä.
http://www.multionecenter.fi/ ja sieltä klikkaa lisälaiteet.
Nekin hinnat on ovh. hintoja eli hinnasta lähti heti pois kun kysyin tarjousta sähköpostin välityksellä.
Mutta saa siitä jotain osviittaa hintatasosta että kannattaako edes miettiä jotain laitetta.
 
Kummallista jos muuttovalmiin talon hinta näkyy nettisivulta ja hinta vaihtelee paikkakunnittain niin ei muka voi julkaista luulen enempi haittaa kuin hyötyä
 
Hei planeettalaiset

Aiheella on henkilökohtaisesti aika vähän merkitystä mutta yleisesti uskon tulevaisuudessa avoimeen markkinajärjestelmään. Tämä hintojen piilottelu tuntuu kyllä Breshnevin ajan tuulilta. Suomessa kiinteät sementoidut hintalistat taitavat olla enää lähinnä hallinnon alalla ja ehkä Alkossa.

Yksi asia on ns. hintalistat ja toinen sitten varsinaiset hankintasopimukset. Vrt. vaikka autokauppa. Ja hinnat eri maissa antavat tukea miettiä, esim. mistä avoimessa Euroopassa tuotteen hankkii (kts. esim volvocars.fi, volvocars.se, volvocars.de jne - saamari miten paljon halvemmalla medelsvensson saa volvonsa). Päivitysten hoito maittain on pikku juttu myynnille tämän päivän IT-maailmassa.
Ehdotan, että Avant Tecno julkaisee verkkosivuillaan reilusti ja selkeästi suositushintansa.

t. JJ
 
En itse näe tätä hinnasto asiaa niin isona aisana.
Sähköposti tehtaalle niin tulee postissa paperiversio sekä uusi työlaitekuvasto ja sähköpostissa sähköinen hinnasto.

Ei se nyt niin vaikeeta ole kenellekään. Toistaiseksi tämä on tehtaan politiikka. Ehkä se muuttuu joskus, mene ja tiedä!

Ja jos joku löytää "paremmalla" hinnalla jotain jostain muualta eurooppaa niin ei kun tilaamaan! Ilmoita jos tule halvemmaksi rahteineen jne!
 
Avant on edelleen kasvufirma. Lienee tyypillistä, että kun mennään uudelle alueelle niin markkinaosuutta ja näkyvyyttä haetaan muunmuassa hinnoittelulla. Siinä on ainakin yksi syy, miksi hinnat varmaan vaihtelee maittain enemmän kuin vakiintuneemmilla merkeillä ja markkinoilla. Ja siksi niiden näkyvyyttä ehkä halutaan vähän rajoittaakkin.
 
JES ! Viimeviikolla tilasin tehtaalta hinnastot ja muut prosyyrit . Tänään tuli postissa kalenterin kera . Jo vain on lysti selailla ja suunnitella uuden koneen ostoa . Kiitos tehtaan " tytöille " :oops:
 
Kyllä nuo "tehtaan tyttöjen" lähettämät kuvastot takaa sen että lompakko pysyy tyhjänä! :twisted:
Kuvastossa on vaikka mitä tarpeellisia tyolaitteita! :mrgreen:
 
Jep ! Hyvä on valikoima vermeitä .Koneistakin löytyy varmasti jokaiselle varusteltuna sopiva peli kun vain riipii sopivan pinon oravannahkoja vai tuohia vai oliko se peräti hynää kasaan :lol: Itselläni on vain sellainen propleema kun on noita 220 :n työkaluja tullut aikoinaan hankittua laaja valikoima ja nyt olen isontamassa konetta , pistää miettimään ja laskemaan . Pitänee tulla käymään tehtaalla kunhan ehtii :roll: On vain pitkä matka ajaa hupia ( reilu 600 km ), vain pitäisikö ottaa traileri perään jos jotain tarttuisi paluukuormaan . :lol:Hinnastojen tutkinta jatkuu :!: :!: