Avant hydemoottorien ero vs. 315 OMR | AvantClub - Keskustelupalsta

Ingenjör

Jäsen
Keskustelun aloittaja
16.10.2023
10
1
3
Eli projektina täysin tyhjä Avant (varmaan 500 srj) runko ja pian alkaa olemaan aika tutustua hydrauliikkaan. Lähtötaso tietämyksessä käytännössä nolla, joten hivenen saa asioihin tutustua.

Valottaisiko joku asiaa tuntevampi, miksi Avantin hydemoottori (esim. ARS 200 D C 32) maksaa 610€ ja esim. Danfossin 315 OMR 210€ luokkaa? Jos nyt Avantin moottorissakin nrot merkkaa tilavuutta, niin tilavuus ero ainakin noissa esimerkkimoottoreissa on. Lisäksi varmaan Avantin moottorin sopivuus suoraan napaan kiinnitettäväksi vaikuttanee asiaan?

Tähän projektiin vanteiden kiinnitys runkoon tulee VAG navoilla ja siitä lähdetään vetarinysän kautta rakentelemaan vetoa. Joka nurkkaan moottori, kuten tehtaalaisessakin. Joten Avantin hydemoottorit on hylätty muutenkin kuin hinnan puolesta. Lähinnä sillä kyselen, että mitä ominaisuuksia häviää kun niitä ei käytä.
 
Tämä lienee sama ”jollain lailla rullaava” runko, jota aiemmassa säikeessä tunnistettiin?

Asian vierestä, mutta mistähän tällainen runko on peräisin? Väistämättä tulee mieleen kadonnut kone, josta kalliit komponentit ovat lähteneet muille markkinoille?
 
Sen näkönen runko oli, että ei ole koskaan edes ollu mitään tekniikkaa kiinni. Tehtaan maalit puuttuu. Ollut edellisellä projektina jo pitkään.

Hydraulimoottoriasia tosiaan mietityttää tässä päällimmäisenä. Sen takia OMR 315 esimerkkinä, koska hyllystä 1kpl löytyis valmiiksi.
 
315 kierrostilavuudeltaan aika sopiva, esim mulla on tuossa omassa 630 sellaiset.
Mutta muuten moottorissa on huomioitava kiinnitys renkaaseen. Toisin sanoen tuosta Danforssita puuttuu akselilta laakerit, jotka kestävät koneen painon eri tilanteissa.
 
Kiitoksia vastauksesta!

Tässä mulla koneen rungossa on auton navat, joilla kannatellaan koneen paino ja hoidetaan laakerointi. Sen puolesta siis tommonen OMR sopii tähän käyttöön.

Edit:
Tehtaalaisessa sovelluksessa on tietysti se hyöty että yhdellä komponentilla saadaan hoidettua useampi asia. Tilaahan tämä napa + sen perään hydemoottori vie.

Mutta ilmeisesti toiminnaltaan vastaavat toisiaan? Geroottorimoottoreita taitaa molemmat olla.
 
Viimeksi muokattu:
Kuulostaa ihan mukavalta projektilta. Olisiko mahdollista, että laittaisit myös kuvia näytille matkan varrelta?

Omalta osaltani voin luvata olla hiljainen seuraaja, joka ei kommentoi mitään ellei varta vasten kysytä ja josta kenties tietäisin jotain.


Oke
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Oli sitä suunnitelmissa oma projektilankansa tehdä. Kunhan saa vähän enemmän hahmolleen. On niin hidasta touhua tämä mun harrastaminen, että tulee pitkiä välipäitä päivityksiin.

Kohta runko on rullaava ja hydrauliikka systeemin mitoitus seuraava aihe.
 
  • Tykkään
Reaktiot: oke

Uusimmat keskustelut