avant rekisteriin ja tielle | AvantClub - Keskustelupalsta

raksaaja

Jäsen
Keskustelun aloittaja
24.5.2009
192
10
18
Oulu/Ylikiiminki
Onkos kukaan jälkikäteen tuunannut avanttia tiekelpoiseksi?

Tuollahan ei kait sais edes yleisen tien yli ajaa jos siinä ei ole tieliikennevarustusta yms.?

Elikkä mitä siihen pitäisi laittaa ja miten haetaan lupa ajaa tiellä?


(ensialkuun mietin ihan laittomasti tekeväni pieniä siirtoja, varoitusvilkkumajakan + hitaan ajoneuvon kolmion ja taakse punaiset tuikut voisin sitä varten tuunata)
 
Homma selviää nopsemmin ottamalla yhteyttä AKEn neuvontainsseihin, jotka neuvovat marssijärjestyksen. mulla oli hetken polle 6x6, josta meinasin tehdä traktorin, homma tyssäsi siihen että olisi pitänyt saada maahantuojalta vaatimuksenmukaisuustodistus tms, jota eivät suostuneet antamaan, vaikka olisin ostanut lisäpalikat maahantuojalta,(kun maahantuojan oli kuulemma tarkoitus myydä uusia pyöriä :( traktorimönkijöiden osalta laki siis on kirjoitettu niin että maahantuoja apua ja suosiota tarvitaan rekisteröinnissä. näistä moottorityökoneista en tiedä, mutta aloita akesta ja käytä tankissa dieseliä pikku pyrähdyksiin odotellessasi ja kerro kuinka kävi..
 
Onkos diiselivaatimukset muuttuneet viimeaikoina, ennen ainakin traktorilla sai ajaa löpön kanssa maantiellä jos peräkärissiä oli oman tilan tuotteita? Kaupallista tavaraa, esim. apulantaa sai kuljettaa vain kauhassa tai tjms. sellaisessa heinähännässä, muttei perävaunussa. Tai sitten piti maksaa päiväkohtainen erillinen polttoainevero.
 
Juu, ei ole muuttunut, mutta poikkeamasäännöt on tehty ensisijaisesti traktoreille ammattimaiseen maatalousajoon.

jos ja kun huristellaan yksityisesti moottorityökoneella, pitää olla tarkkana, ettei lipsahda veron puolelle.

kun otetaan huomioon avantin kulutus n.2-3/h ja dieselin ja mpö:n mitätön hintaero n 15-20 Cent/l mittarilla, ei kannata kokeilla onko vaikkapa harrastemuuotoinen maanparannustalkoo naapurin tontilla verovapaata pöppösellä kun siirtymään käytetään yleistä tietä. Jos näin ei sitten olisikaan, menee pikku pyrähdykseen muutama tuhannen arviomitalla ja verottaja voittaa aina. Mielestäni AKEn ja verottajan antaman yksityiskäytön kannalta epäselvän ohjeistuksen ja tulkinnan varan vuoksi hurruutan dieselillä. Samoin kysessä on osin mukavuustekijä, lähimmälle mpö mittarille kun on usein kymmenen kilometriä matkaa.
 

Uusimmat keskustelut