Avant Tecno Oy lähtee täysillä mukaan 3D-tulostukseen | AvantClub - Keskustelupalsta

Leppis

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
2.10.2008
4 154
928
138
http://www.avanttecno.com/www/fi/uutiset-ja-tapahtumat/avant-tecno-oy-lahtee-taysilla-mukaan-3d-tulostukseen/

Seuraavat Avantit tehdään suoraan tulostimella. Heh, ei kai sentään, mutta osia tulevaisuudessa kuitenkin. Protojen kehittelyssä huima apu.

Tuolla hyvä juttu aiheesta
http://py-lehti.fi/Portals/py/py/py_8_16/index.html#2
 
Tänään tivian pj helenius muisteli kuinka volvon tuotekehityksessä tulosteltiin 3d llä 90 luvun alussa suoraan cadiltä. Protojen edistyminen massatuotteiksi kestää aina kotvan. Ekat mikroaaltouunit valmistettiin 50 luvun taitteessa ja suomeen sellaiset rantautuivat 70 luvulla ja kotitalouksiin vasta 80 luvun alussa. Nykyisin on arkipäiväistymisen vauhti maailman pienentyessä kiihtynyt.

Toi 3d tekniikka tuottaa valmistukseen paljon etuja. Varaosavarastot voidaan pitää pieninä ja osan voi käydä hakemassa suoraan tulostimesta vaikka r-kioskilta.

Suomalainen firma kehittää taloja tulostavaa torninosturin ja 3d tulostusteknikalla pelittävän ruiskuvalusysteemin yhdistelmää. Nyt nousee 10 cm kierros ja tavoite on 30 cm.

Toinen putiikki on yhdistänyt drone/nelikopteriohjauksen vaarallisten töiden tekemiseen ja esitteli. mm. rappausta tuottavan kopterin hiljattain.
 

Uusimmat keskustelut