Avantia etsimässä | AvantClub - Keskustelupalsta

ajh

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.5.2010
37
0
6
Tere vaan kaikille.

Olen etsimässä avantia pihatöihin ja mahdollsesti myös puunajoon metsästä metsätietäpitkin.

Pihatyöt olisi pihan tasaamista, parkkipaikantekoa, soran/hiekan levitystä, tavaroiden siirtoa yms.

Linkkua olen etsiskellyt, mutta tarjonta tuntuu olevan heikonlaista ja hinnat turhan korkealla. Vanhatkin koneet kun lähentelee 10k€

Miten liukuohjatut soveltuisi tuontyyppisiin hommiin? Diesel koneista 300-sarjalaista olen miettinyt.
Liuku olisi siedettävässä hintaluokassa.

Otan tietysti vastaan myös tarjouksia/vinkkejä hyvistä koneista.
 
Liukukoneella pääsee kullä mukavasti puuhastelemaan. Hivenen kiikkerä se on maastossa, mutta asia korjaantuu laittamalla napoihin 75 mm levikkeet. Ruohonleikkuu ei suju, mutta melkein kaikki muut hommat sujuvat.

Ketjuvetoisessa kannattaa kurkistaa ennen kauppoja missä kunnossa voimansiirto on. Jos rattaat ja ketjut ovat kuluneet, on edessä vähintään n. 600 eur remontti pelkkinä palikoina. Erityisesti kannattaa katsoa onko kiristyssysteemissä murtumia, sen korjaaminen on varsin konstikas operaatio.

Ketjuvetoiset liukuohjatut on valmistettu pääosin ennen vuotta 2000. Kovempaan käyttöön kannattaa hommata 320+ tai Power/power plus malli, joissa on tuplapumppu ja öljynlauhdutin vakiona. Matkanopeus ei päätä huimaa, käytännössä reilusti alle 10 km/h. jos laittaa telat alle (onnistuu vain ketjuvetoisiin), niin laitteella pääsee vaikka puuhun, mutta matkanopeus puolittuu.

Zoomipuomi on myös liukuohjatun kanssa valttia, siitä kannattaa maksaa lisähintaa, jos kone on muuten mallillaan.
 
Kiitoksia opastuksesta hankintaan.

Laitetaan nyt etsintään 320s tai 320s+ malli. Mielellään sorakauhalla, ja trukkipiikeillä. Muut varusteet olisi sittten vaan plussaa.

Mikähän noissa avanteissa on vanteissa pulttijako? Voiko niissä käyttää esim auton tai mönkijän renkaita? Ajattelin lähinnä, että jos tarvii erikuvioisia ja -levyisiä renkaita käyttää. Levitetyillä auton vanteilla/renkailla saisi tuota vakautta?
 
320+ suoravetoisista ja ketjuvetoisista power tai power plus ovat valmiiksi varusteltuja tuplapumpuilla ja lauhduttimella joita muut mallit sisältävät korkeintaan lisävarusteina. Tuplista on hyötyä myös matkavauhdissa liukuohjatussa ja erityisesti pyörivien laitteiden käytössä, kuten maaporan, klapikoneen ja jyrsimen, mikäli näitä aikoo joskus vaikka vuokrata.

Autonpyörät ei ole kovin kaksinen vaihtoehto, niissä on offset väärään suuntaan. Jos vanteen kääntää, on pultin kartio väärällä puolella ja kiristäminen ei välttämättä onnistu luotettavasti. Pyörät eivät ole iso kuluerä, kierroksella päästelee käytöstä riippuen tuhatkunta tuntia ja hintaa on reipas satanen/pyörä. Maastossa eteneminen kuitenkin perustuu pitkälti kuvion pitävyyteen. Nurmikuvio ja "auton rengas" ovat heti tukossa ja eteneminen päättyy jo kostealle nurmelle.

Jako on 4x100, mikä on yleinen koko esim. mönkkärin pyörissä. Kannattaa kuitenkin varmistaa että rnkaiden kantavuus piisaa. TR kuvio toimi sekalaisessa käytössä itselläni hyvin.
 
Mitenkähän tuo 513 soveltuisi noihin pihahommiin? Lähinnä tuo teho puoli kiinnostaa eli loppuuko tuosta potku hiekkahommissa?

Miten nuo bensa vehkeet talvella toimii kun ei ole moottorinlämmitintä?
 

Uusimmat keskustelut