Avantin hankinta mielessä | AvantClub - Keskustelupalsta

Dine

Jäsen
Keskustelun aloittaja
3.3.2014
43
10
8
Moi.
Tossa jokunen aika sitten pääsi purasemaan pienoinen avant kuume. Kovasti olen yrittänyt ettiä infoa noista vanhemmista vehkeistä, ja jotain olen jopa onnistunut löytämäänkin. Sitten löysin tänne, ja täältä ovat muutkin saaneet asiallisia vastauksia. Siispä rohkenen kysyä muutamaa juttua.

Olen miettinyt tommosen 500 sarjalaisen hankintaa käytettynä. Tässäpäolis muutama asia mikä mietityttää:

- Minkälaisia eroja on 514, 520, 530, malleilla käytännössä?
- Mitä tarkoittaa puomin kellunta ja ajon vapautus?
- Varmaankin olis jotain asioita, mitkä pitäis tarkistaa ensimmäisenä moisista härveleistä. Mutta mitä?
- Minkälaisilla käyttötunneilla alkaa vehkeet antautumaan? (Riippuu toki huollosta,muttei mikään ikuisesti kestä edes pumpulissa)

Hinnat taitaa siinä kympin molemmin puolin liikkua, mutta kun köyhällä ei oo varaa ostaa kaikkein halvinta. Budjetti rajottuu max.14000euroon.

Tarkoitus olis pieniä pihoja silotella ja kenties jokunen kuoppakin saada kaivettua.Mutta luonnollisesti nälkä kasvaa syödessä, eikä viittis olla kokoajan vaihtamassa.

Kattelin myös tuommosta 320 mallia, mutta taitaa saada nurmikot rullalle aika helposti tuommosella liukukoneella. Ei ole pahemmin tämmösten kanssa tullu koskaan oltua tekemisissä, siksi näin urpoja kysymyksiä.

-Dine
 
Moikka ja tervetuloa foorumille!

Puomin kellunta tarkoittaa sitä ettei puomia voipakottaa laspäin. Siihen on erillinen katkaisija joka ohjaa venttiiliä. Jos kellunta on päällä niin joystickkiä työntämällä eteenpäin puomi jää seuraamaan maanpintaa.

Ajonvapautus antaa öljyn virrata vetopyörissä ristiin niin että vasen ja oikea ei ole eristetty toisistaan. Tämä antaa mahdollisuuden koneella jyrkästikääntyesä ettei nurmikko mene rullalle kun pyörimisnopeudet saa tasoitusta. Vipua kun laitaa toiseen asentoon niin vasen/oikea ovat erillään ja pito paranee mutta vastaavasti jyrkissä mutkissa niin sisäpuolen renkaat tahtoo sutia.

Nuo konemerkinnät viittaavat konetehoon ja sitä kautta se vaikuttaa hydrauliikka järjestelmään. Mitä pienempi koneteho sitä pienempi litra tuotto jne. isoimmissa on monta kertaa tuplapumppu mahdollisuus ja vähän suuremmat paineet. Mutta miten ne litra ja paineet menee noissa vanhoissa 500 sarjalaisissa niin en osaa kertoa.

Kyllähän koneen huolto historia on aina mielenkiintoinen ja tietenkin kuinka paljon väljyksiä löyty puomistossa.(kertoo myös kunnossa pidosta).

Tehtaallakin on käytettyjä myynnissä mihin voit tutustua heidän kotisivuilla. www.avanttecno.fi ja sieltä valitset tuotteet ja käytetyt.
 
Meillä on 520, jossa on luistonestoventtiili, joka vaatii myös ajonvapautusventtiilin. Oman kokemukseni mukaan jos ajaa luistonesto pois kytkettynä paikoissa, joissa on pientä epätasaisuutta, niin kone jää helposti paikoilleen, kun yksi pyörä keventää (ei tarvitse nousta kokonaan ilmaan). Erityisesti epätasainen nurmikko on hankala. En osaa sanoa, kuinka käy koneella, jossa on "vain" ajonvapautus. Ajonvapautus toimii luultavasti tasaisella alustalla esim. erityisesti betonilla/asfaltilla, jolloin renkaat eivät kulu kovin pahasti.
 
Jos 500-sarjalaisen hinta on alle kympin, kyseessä on luultavasti käsirahan kalastelu huijaus, varastettu kone tai pahasti epäkuntoinen. Senverran hyvin pitävät hintansa.
 
Joskus 500 sarjana kaupitellaan myös vanhoja ktjuvetoisia multitechejä. Eli niissä on ketjukotelot joka nurkassa. Toimiivia paketteja nuokin ovat mutta iän ja isomman huollontarpeen pitäisi näkyä hinnassa.
 
Kiitokset vastauksista, selvensivät asiaa kummasti. Noissa 520/530 vehkeissä ilmeisesti ei mitään ketjuvetoja enää ole? Puhutaan siis 2000 luvun laitteista.

Olisikohan tässä soiva peli?
http://www.nettikone.com/avant/520-plus/1251133
 
Kyllä 300 - sarjallakin pystyy liikkumaan nurmikkoja rikkomatta. Riippuu miten tiukkoja käännöksiä tekee. Jos paikallaan pyörähtää, niin sitten on nurmikko varmasti repeytynyt. Myös koneen paino vaikuttaa millaiset jäljet jää pintaan varsinkin jos useamman kerran samasta kohtaa joutuu ajamaan.

Kannattaa myös muistaa budjetissa että työlaitteisiin menee paljon enemmän rahaa kuin haluaisit. Toki niiden hankkimista on helpompi jaksottaa pidemmälle ajalle kuin peruskoneen ostoa ja peruskauhalla pärjää pitkälle.

Minusta Avantin puominkellunta on enempi "alaspainamisen voiman rajoitin" kuin varsinainen puominkellunta. Kai se kuitenkin on tasoittelussa padempi kuin ei mitään. Itse en kuitenkaan pidä sitä välttämättömänä lisävarusteena. Ehkä sillä on isompi vaikutus painavammissa koneissa?
 
Dine sanoi:
Kiitokset vastauksista, selvensivät asiaa kummasti. Noissa 520/530 vehkeissä ilmeisesti ei mitään ketjuvetoja enää ole? Puhutaan siis 2000 luvun laitteista.

Olisikohan tässä soiva peli?
http://www.nettikone.com/avant/520-plus/1251133


Johonkin 2001 saakka tehtiin hetki molempia.

Peltikuorisessa on eroa 520 malleissa: F tai ilman kirjainta myytävä on yhdellä pumpulla ja plussa kahdella. 523 ja 530 hydraulisella kaasupolkimella ja 520/528 vaijerilla.

Peltikuoristen hinta on hiljalleen laskusuunnassa. Kannattaa katsella myös 420 malleja. Käytännössä tehokkaampi ja nopeampi kuin 520 malli ja varmaankin helpompi myytävä/vaihdon väline myöhemmin.

Peltikoppaisissa ei koppi tunnu enää juurikaan hinnassa ja on hyvä talven lumitöissä ja syksyn sateissa.

Kannattaa seurailla tehtaan palstaa ja huutokaupat.comia ja laittaa vaikka maaseudun tulevaisuuteen ostoilmoitus. Nettikoneessa on usein aika suolaisia pyyntejä.

Myös tehdas myy suoraan esittely/vaihtokoneita

Toi 2001 malli on n. 35-40% halvempi kuin uusi 420 vastaavilla värkeillä. Vero huomioiden on lähes uuden hintainen. Eron pitäisi olla isompi 13 vuotta vanhassa koneessa.
 
Dine sanoi:
Kiitokset vastauksista, selvensivät asiaa kummasti. Noissa 520/530 vehkeissä ilmeisesti ei mitään ketjuvetoja enää ole? Puhutaan siis 2000 luvun laitteista.

Olisikohan tässä soiva peli?
http://www.nettikone.com/avant/520-plus/1251133

Tuohan näyttää varsin siistiltä laitteelta. Hinta tosiaan on kovahko, jos tuo ei tosiaan sisällä veroa.

Itsellä 530+ ja toiminut todella hyvin. Toki saisi olla enemmän nostovoimaa, mutta pienellä esim. harkkolavojen jumppaamisella työmäärä on ollut kuitenkin kottikärryihin verrattuna minimaalista. Ja täytyyhän se myöntää, että nämä peltikuoriset näyttävät vanhahtavilta uusien rinnalla, mutta eipä tarvitse keskustella muovipaaneelien korjaamisesta ;)

Jos mahdollista katsoisin vielä sellaista versiota, jossa on joystick napeilla esim: http://www.nettikone.com/avant/avant-530-plussa/1267026, joten esim. minikaivurin/kallistusadapterin käyttö onnistuu varsin mallikkaasti. Tosin turvakaari puuttuu tästä yksilöstä.
 
Onhan tuotakin 530 tullu mulkoiltua, sopis vielä budjetin sisäänkin.. Tosin jokaikisen ostamani laitteen kohdalla homma on karannut lapasesta ihan huolella, niin näyttää tässäkin käyvän..Varmaan tuttu tilanne täällä monillekkin. Toisaalta uuden hankkiminen on niin pajon kalliimpaa ettei pyrstösulat sitä kestä.

Kyllä mun tapauksessa on vaan tyydyttävä tohon mun pudjettiin ja rasvattava näppejä jossain kohtaa vehkeiden levittyä, ja sijoitella lisälaitteisiin sitten taas kun pakka on kunnossa. Tuo kattohan olis ihan pakollinen hankinta, senverran sitä omaa henkiriepuaan arvostaa jo tällä iällä. Kiitokset kommenteista ja toki saa ehdotella kaikenlaisia vaihtoehtoja kokeneemmilta harrastajilta. Kuuntelen mielelläni.

-Dine
 
Kyllä se taitaa jokaisella karata se budjetti kun tähän Avant-tautiin sairastuu:). Niin kävi minullakin. Piti säästää ja ostaa kohtuudella, mutta niin vaan meni budjettirajat yli että kolahti:). No ei voi mittään. Onneks vaimo ymmärtää eikä laita ulkoruokintaan.

Nettikoneessa näkyy olevan parikin kunnostettua 500-sarjalaista peltikuorista ja tuossa alla olevassa linkissä näkyy olevan myynnissa ko. koneen turvakaari ja katto.

http://www.nettikone.com/avant/520/1244135
 
Mikä mahtaa olla noiden vanhempien 500-sarjan koneiden pyörien pulttijako? Tai oikeastaan pulttien lukumäärä?

Muistelen, että jossain alkuvaiheessa niissä olisi ollut 4 pulttia. Olenko väärässä? Meillä on muovikuorinen ja siinä on 6 pulttia. Jakoa en muista, mutta sillä ei ole niin väliä.

Mielestäni olen nähnyt tällä foorumilla mainintoja 4-pulttisen kiinnityksen kestämättömyydestä ?
 
alavilla sanoi:
Mikä mahtaa olla noiden vanhempien 500-sarjan koneiden pyörien pulttijako? Tai oikeastaan pulttien lukumäärä?

Muistelen, että jossain alkuvaiheessa niissä olisi ollut 4 pulttia. Olenko väärässä? Meillä on muovikuorinen ja siinä on 6 pulttia. Jakoa en muista, mutta sillä ei ole niin väliä.

Mielestäni olen nähnyt tällä foorumilla mainintoja 4-pulttisen kiinnityksen kestämättömyydestä ?


4-pulttiset löystyy ehkä herkemmin, mutta niistä ei ole menny mulla yhtään poikki, kun on muistanut edes 1/100h tarkistaa (koneessa nyt n.1500h) Veikkaan että kovin paljon rankempaa kestotestä ei pysty tekemään ellei lähde koneella purkuhommiin.

http://avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=459&hilit=Talvivaara

Powercatissa oli telojen kanssa 4-pulttinen kovilla ja 8 levikettä ja neljä napaa luovutti pulttinsa parissa vuodessa.
 
Uusi jäsen ilmoittautuu (en löytänyt omaa topicia sille) ja tarkoitus ois tietenki Avant hankkia tulevaksi kesäksi :)

Aiemmin kuormaajana oli vanha 743 bobbari, joka sinällään ihan pätevä peli, mutta tunnit lienee täynnä kun kokoajan joutu remonttia tekee. Bobbari on nyt myyty, ja jos sitä tilalle esim. 528 avant tai jos innostuu niin joku hieman isompi... lähinnä se tulee maa-ainesten kantoon suht ahtaisiin paikkoihin. Uutta en varmaan ala laittamaan koska pihassa on jo ennestään kalliita leikkikaluja niinku tämä minikaivuri :)

yRtLCN8l.jpg
 
Täällä myös yksi uusi Avantin hankkimista harkitseva jäsen ilmoittautuu planeetalle.

Meillä on rakenteilla harrastusmielessä toimiva hevostila ja jonkinlainen työkone tänne pitäisi saada hommattua. Rakennettavaa on vielä paljon jäljellä, joten tulevan laitteen pitäisi kyetä tässä vaiheessa avustamaan rakentamisessa ja tulevaisuudessa sitten hevostilan arjen pyörittämisessä. Budjetti on tietenkin rajoittavana tekijänä, joten mopo ei voi liikaa ruveta keulimaan.

Käytettyyn on tyytyminen, kun en tarttunut tuohon Avant 420 kevättarjoukseen. Ajattelin sen olevan tarkoituksiimme vähän liian pieni. Käytännössä 500-sarjan laitteeseen on tyytyminen, kunhan vain sopiva käytetty sattuisi kohdalle.

Mitäs mieltä asiantuntijat ovat esim. tästä laitteesta: http://www.nettikone.com/avant/528/1410255
 
528 on kyllä monipuolisempi kuin 520. En osaa sanoa tuosta yksilöstä (60 h ajettu ei ole vielä edes kunnolla sisäänajettu), mutta paketissa on 260 kaivuri, jota ainakaan kolme vuotta sitten tehtaan myynti ei suositellut 520:een. Jos aiot harrastaa pienimuotoista kaivelua (ei ympäripyörivälle tarvetta), niin 260 on selvästi parempi, mm. isomman kääntökulman takia.
 
Tuo 60h käyttötunnit tuntuu äkkiseltään pieniltä. Olisikohan siihen kohtaan tullut virhe?
Tuleeko nuo lisävarusteet mukaan tuolla hinnalla?
Muuten kokoluokka tallikoneeksi on aika hyvä, etenkin jos on ympäristössä rakenne toimintaa.

Jos koneen koko arveluttaa, planeetalta saattaa lähistöltä löytyä vapaaehtoinen esittelemään omaa konetta.
 
Ollut pitkään myynnissä.
Ollaanpa tarkkana, ettei vaan....
Toivottavasti kuitenkin turha huoli minulta.
 
Mielelläni otan vastaan kommentteja ja vihjeitä, jos tuossa koneessa on jotain epäilyttävää. Olisi vain erittäin kiinnostava kokoonpano ja kokoluokka.
 
MRJ sanoi:
Tunnit tuossa hämää, kun kuitenki n.2vuotta vanha kone...

eihän mun koneissakaan tule kun keksimäärin n 100 tuntia vuodessa ja ovat kuitenkin vähän aktiivisemmassa harrastekäytössä. Eli jos on joku vanha pappa joka vain on auraillut omaa pihaa niin tunnit voi hyvinkin pitää oaikkaansa. Tehtaallekin tuli äsken ymmärtääkseni joku kone missä oli tosi vähän tunteja ja oli ollut jonkun vanhan papan pihakäytössä.

Mutta historiaa on kyllä hyvää saada selvitettyä!
 
Niin , tunnit voi hyvinkin pitää paikkansa tai sitten ei. Veikkaisin olevani vastakohta näille papoille joista steffe mainitsi. Olen nimittäin kohta seittemänkymmentä. Sain uuden nollatunneilla olevan koneen tammikuussa 2013, tänään 15.6.2015 siihen on kertynyt tunteja 1576.
Joten täysin samaa mieltä siitä että historiaa käytetystä koneesta kannattaa selvittää. Saattaapi olla että tunteja ei ole annettu vain kertyä vaikka kone olisi ollut liikenteessä. Tämä vain yksi näkökanta muiden joukossa. Sadepäivän terveiset täältä raahen korkeuksilta.
markkuvaari
 
Kiitos kaikille kommentoijille.

Nyt on sitten kaupat tehty tuosta aiemmin linkkaamastani Avantista. Ennen kauppaa selvittelin laitteen historian uudesta asti kaikkine "seikkailuineen" tähän päivään. Kone on todella siisti, eikä kunnoltaan juurikaan uudelle häviä. Mukana tulleet varusteet olivat todella hyvässä kunnossa ja osaa niistä ei ollut käytetty ollenkaan. Nyt vaan sitten täytyy ruveta opiskelemaan tuon käyttöä.

DSC_0888_2_zpsmswrks1m.jpg


DSC_0890_2_zpsfzfpopoo.jpg


DSC_0901_2_zpsygif1pmf.jpg
 
Onnea koneelle ja onnelliselle omistajalle. Tuo oli hyvä ostos, etenkin kun työlaitteita tuli heti mukaan sopivasti. :)
 

Uusimmat keskustelut