Avantin kilpailijat? | AvantClub - Keskustelupalsta

Nantti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.9.2008
138
0
16
Agromatic / Norcar
Voisiko näitä kahta vertailla keskenään? Väri, mutta onko muuta eroa.
Huonosti ovat hoitaneet markkinoinnin!

Kuuluisiko listaan vielä Schaeffer, en kyllä löytänyt pikaisella googletuksella myyjää suomesta.
 
Agromatic ja Norcar tulevat samasta pajasta, joten ovat samoja koneita.
Säfferiä myy http://www.konefarmi.fi/
K-maataloudella on Weiderman.
Kotimaisista on vielä Royal cat, sellaista en ole tavannut kuin maatalousnäyttelyssä.

Eurooppalaisilla Säfferillä, Weiderman, Giant on yhteistä erilliset akselit, kiertyvä runkonivel, istutaan takarungon päällä, niissä on pitkät aisat, ovat korkeita, kapeita ja kiikkeriä..
 
Tuo takarungon päällä istuminen kyllä ihmetyttää. Ainakin joissain noista vehkeistä istutaan kuvien perusteella "kilometrin päässä" työlaitteesta, vaikea kuvitella että noilla saa mitään tarkkuutta vaativaa tehtyä. Se nyt kuitenkin tällaiselle pienkoneelle on juuri ominta aluetta.

Toinen mikä pistää silmään tällaista 200-sarjan käyttäjää on se että noissa ei näytä olevan varsinaista kilpailijaa tälle pienimmälle Avantille. Lähinnä nuo kilpailijat näyttää olevan suunnattu ammattilaisille omakotiasujan sijaan.
 
Norcar

Yhteistä: neljä rengasta

Eroa kaikki muu

norcarissa on jännitysta paljon Avantia enemmän, ei voi olla varma minkä kuopan kohdalla nortti kaatuu. Keskiniveltä ei ole tarkoitettu pyoriväksi näin pieneen koneeseen.

Norcarista puuttuu lisäksi kuskin paikka. Ohjaaja joutuu istumaan takapenkillä.
 
Tervehdys!
Avantti oli mulle hankinnassa aluksi ensisijainen vehe, mutta koeajo 635 avantilla oli mulle niin kova pala, että särin sillä selkäni(ajoin koneella taaksepäin asvaltilla ja päästin ajoplkimen vapaalle, jolloin kone pysähtyi kuin seinään-->loputon selkäsärky). Lisäksi avantissa istutaan etuvaunussa taka-akselin päällä, jolloin kääntyminen heittää miestä ja selkää nopeasti, jolloin särky yltyy.
Koittelimpa sitten Gianttia (262sw)ja päädyin siihen, kun ajo oli paljon sulavampaa kuin avantilla. Lisäksi lisävarusteiden kanssa, jotka Giantissa olivat vakiona, pienempi avantti ois tullut kalliimmaksi. Giantissa vakiovarusteena mm. jousitettu penkki, sähköjoistik, vakaaja, öljynlauhdutin, päävirtakatkaisin, hydraulinen kauhanlukitus, isot renkaat (26-12), vetokuula, mitähän vielä, joten valinta ei ollut vaikea. Toki avantti voi olla tukevampi jäykän rungon ansiosta, mutta mahtaa olla epätasaisella ajettaessa aikamoinen rynkyttäjä. Samoin jatkopuomi ja jonkinlaisen kotuksen puute giantissa on miinusta. Itsellä ajo maataloudessa rehunnostoa ja jakoa sekä kaikki muut nurkkahommat, nostelut jne. Jos vielä sais irti ruohonleikkurin, niin sitten pärjäilis pitkään.
 
Giantti voi olla vähän huono peli sellaisten työlaitteiden kanssa missä tarvitaan suurta ulkopuolisen hydr tuottoa ja yhtäaikaa hidasta ajonopeutta.
Mitä enemmän painaa kaasua, niin sitä lujempaa kone kulkee..
 
No, onhan giantissa hivutuspoljin vasemmalla jalalla, jolla voi himmata vauhtia. Tietysti jos pitkäaikaista tasaista junnausta, niin rasittaa pitää poljinta asemassa. Maatalouteen toki riittää. Tuo sähköinen asosuunnanvaihto/kaasu on kyllä miellyttävä.
 
Siitä se on näppärä kun löysää kaasun, niin kone pysähtyy ja jää hurisemaan tyhjäkäynnille, eikä ole yhtä ärhäkkä liikkeissään kuin Avantti.

Tuo SW malli taitaa olla napamoottoreilla, ja S perinteisillä akseleilla.
 

Uusimmat keskustelut