Avantin osto mielessä? | AvantClub - Keskustelupalsta

pommikone

Jäsen
Keskustelun aloittaja
12.10.2011
2
0
1
Dodiin....

Eli mielessä olisi hankkia tollanen liuku-ohjattu avant mutta omakohtaista kokemusta ei ole eikä kenelläkään tutullakaan tunnu olevan oikein minkäänlaisia mielipiteitä. Kone on tulossa talvisin lumityö käyttöön. Talvisin teen lumen pudotuksia ja moni tilaaja haluaa lumien siivouksen eikä enää riitä mielenkiinto kolaamiseen. Muuten olisi boppari vahvoilla mutta välillä on niin pienet kulkuaukot sisäpihoille ettei bopparilla mahdu mutta avantilla mahtuu. Onnistuuko korkealaitaiselle vaihtolavalle tavaran nostaminen, kun kuvissa näyttäisi ettei kauhean korkealle kauha nouse.
Kesäisin taas yleisesti kaikkeen piha homman, mullan levitykseen, puiden siirtämiseen, kaivamiseen, purkutöihin ymsyms. Ilmeisesti noihin vanhempiinkin malleihin saa samat pelit ja vehkeet kuin näihin uusiinkin? Tekeekö tollasella kaivinkone-lisäosalla mitään? Ruopiiko tollanen liuku-ohjattu pihat helposti rikki, kun ei noi kauhean painavia ole.

Mites sitten vehkeiden kestävyys? Mitä nyt lueskellut niin ei kauheasti ole ihmisillä pahaa sanottavaa. Entäs onko isokin ero bensa vs diesel kone. Dieselissä vissiin on pikkusen enemmän voimaa niin liikkuvuudessa kuin hydrauliikka puolellakin. Onko isokin ero esim. nostokyvyssä? Minkä verran suurin piirtein tollanen jaksaa nostaa? Ilmeisesti aika herkkiä kippaamaan naamalleen mutta siitäkin ongelmasta vissiin pääsee käyttämällä lisäpainoja.

Ja sitten viellä viimeinen kysymys! Mikä helvetin ero on avantilla ja kingkatilla?
 
Zoomi puomilla yltää ainakin metrisellä laidoilla olevan vaihtolavan ihan hyvin. Vai mikä on korkea laita? Saahan semmoisen *hakelavan* suht täyteen kun ajaa lumet takalaidasta sisään-

Zoomeja ei juuri ole asennettuna 300 sarjan käytetyissä. Tarvittaessa sellaisen saa jälkiasennettuna tuoreimpiin malleihin n. 1300 hintaan muistaakseni.

Kaivuri on tehokas esim. istutuskuoppien ja pensaan pohjien teossa ja puskien sekä pienten puiden siirrossa. Kun kuopan leveys menee pahasti yli parin metrin, alkaa ulottuvuus loppua ja joutuu viemään penkkaa pois välillä, jolloin nopeus hiipuu. Suosittelen että hommaat runko-ohjatun, se on monipuolisempi ja nopeampi kuvaamassasi käytössä. Niitäkin saa kapeilla navoilla ja vanteilla, jolloin menevät alle metrin aukosta sisään. Kaikki työlaitteet käyvät vanhimmasta alkaen.


Dieselissä on vähemmän huollettavaa -> luotettavampi. Ei vaaraa koneen syttymisestä tankatessa ja halvempi aine, jota kuluu vähemmän. Bensakoneen tehot pienemmät samoin pienemmät pumput.

Kannattaa ostaa avant jos aikoo sen käytettynä joskus myös myydä. Jos meinaat oikeita töitä tehdä ja pidemmällä tähtäimellä, niin osta uudehko kone, n. 5 vuotta/ 500-1000 h ajettu. Pääset semmoisella huoletta tienaamaan vuosikausia ja saat myydessä melkein hankintahinnan takaisin. Kannattaa kysäistä vertailuna tarjousta myös uudesta, hinnat eivät paljon poikkea pari vuotta käytetyistä.

Kone pitää huoltaa säännöllisesti 100 h välein. pikkuhuollossa pelkät suodattimet ja isossa myös öljyt. tyyppikohtaisia eroja on. Suodatinsarja on satasen molemmin puolin ja hydrauliöljy n. 50 eur/pytty. Hydrauliöljy täytyy pitää puhtaana ja vedettömänä, muuten lähtee paikat kulumaan. Kone kannattaa pestä päivittäin tai ainakin viikottain, näkee samalla onko jossain korjattavaa, vaikkapa hankautuneita letkuja jne. Nivelet pitää rasvata pesun jälkeen ja n. kerran päivässä jos paljon ajoa.
Jos et ole varma siitä mitä tarvitset, niin ota vuokraamosta kone hetkeksi testiin, Ramirentistä taitaa löytyä molempia ainakin esitteen mukaan.
 
Runko-ohjattu saa äänen myös täältä. Minusta kuulostaa että zoomipuomillinen 420 sopisi hyvin.
 
Tässä olisi valmis paketti kuvailemaasi käyttöön: http://www.nettikone.com/avant/530-plus/996056
 
Siinä mielessä ajattelin liuku-ohjattua koska välillä tarvii sellaista konetta että pystyy myös talojen sisällä pyörimään eli periaatteessa mitä pienempi sitä parempi ja välillä on niin ahtaita paikkoja että paikoillaan kääntyminen on melkeimpä pakollista. Tähän asti kaikki noi hommat on tehty käsi pelillä ja nyt ajattelin jos vaikka olis hommannut koneen millä pytyisi tekemään edes osan niistä töistä. Esim seinien piikkaus hommat saattaisi sujua huomattavasti kivuttomammin koneella kun ei tarvitse sitä 40kg piikkaus konetta kannatella käsin. Samoten välillä joutuu tuomaan paskaa pois sokkelin sisältä niin nyt on joko tilattu eerolan kaveri imuautolla tai kaivettu ja kannettu käsin. Noista lumi hommista viellä niin loppu peleissä aika pieniä määriä mitä sitä lunta joutuu kuskaamaan esim. 40m3 suurinpiirtein sellainen keskimääräinen päivässä maan tasossa siirrettävä lumen tarve. Kesäsin tosiaan noi kaivuu hommat olis just sitä aidan tolppia varten, puiden istutusta, pensaiden istutusta/irti repimistä eli kaikkea pientä. Jos jotain isompaa niin silloin on käytössä 10t kaivuri. Nurmikoitakin kun tehdään niin toinen kone on jo tasaamista ja jyräämistä varten mutta käsipelillä on tähän asti joutunut lapioimaan sen mullan kasasta kärryyn. Siinäkin säästää jo aika paljon hermoja ja itseään jos saa kauhakoneella siirtää sen 30m3 multaa talon toiselta puolelta toiselle.

Ja peräkärryllä kuskaaminen on ehdoton edellytys!
 
Kyllä liukuohjattu on ketterämpi todella ahtaissa paikoissa, mutta ajomatkan kasvaessa yli 100m alkaa ajaminen pitkästyttää. Kahvoja joutuu molemmilla käsillä työntämään koko ajan. Liukuohjattu myös rikkoo tiukoissa käännöksissä alustan tehokkaasti. Nurtsilla pystyy ajamaan melko hyvin jälkiä jättämättä kun ajelee laajoja kaarteita. Liuku- ja runko-ohjatuissa on molemmissa puolensa. Kuten edellä jo todettiin, kannattaa vaikka vuokrata ja kokeilla koneita ennen hankintaa.

Liukuohjatuista jättäisin vanhemmat bensakoneiset suosiolla väliin. Ainakin mikäli niistä ei löydy tuplanopeuspumppua. Sillä ajonopeus nousee kohtuulliseksi. Yksitoimisilla pumpuilla se lienee vain noin puolet, eli just noin kävelyvauhtia. Mielestäni luikuohjatuista kannattaa satsata 20 heppaseen Kubotan diisselillä olevaan 320+ malliin. Niitä näkee satunnaisesti tarjolla jopa zuumipuomilla.

Mittojen suhteen kannattaa tutustua Avantin omiin nettisivuihin. Avantilla on omat sivut myös YouTubissa, jossa paljon hyviä videoita laitteiden toiminnasta.
 
Lumitöihin konetta hankkiva kaupunkilaistollo kysyy neuvoa. Kädentaidot aikalailla nolla, joten kone pitäisi olla uuden karhea tai uusi. Tässä vaan hinta ei kohtaa pankkitilin saldoa.
Mitä mieltä planeetta on tälläisesta vehkeestä:

http://www.edullisin.fi/product/240/pienkuormaaja-zl08a

Konetta myydään 8500 € hintaa, joka ei kuulosta hullummalta.
Mielessä tähän asti ollut 200 sarjan avant, mutta käytettynä tuntuvat liikuvan aika vähän. Johtuneeko siitä, että koneen joskus ostanut ei halua siitä luopua :)
Kiinan koneessa ei taida varaosa ym. huolto vaan pelata samoin kuin kotimaisessa.
Pitäiskö tässä vaan syödä vettä ja leipää ja ostaa vähän kalliimpi kotimainen?
 
Malttia vaan siihen etsintään. Löydät kyllä vielä sopivan käytetyn mutta et välttämättä heti.

Veikkaisin että tuollainen Kiinan kone tulee lopulta kalliiksi. Jälleenmyyntiarvo ei varmaan ole lähelläkään Avantin vastaavaa. Jos löydät sopivan käytetyn Avantin saat siitä melkeinpä omasi pois myydessä (jos syystä tai toisesta haluat siitä luopua) kunhan muistat vähän huoltaa konetta eikä tunteja tule tuhottomasti (yksityiskäytössä harvemmin).
 
Jos tarkemmin katsoo noita kiinalaisen teknisiä tietoja, niin tulee "mietittävää"

-paino 2000kg ja kuvasta päätellen kapoiset renkaat -> ei asiaa nurmikolle sulan maan aikaan
-yksisylinterinen diesel-moottori, 16kW täytyy olla aika iso kuutiotilavuus -> mahtaa täristää
-TAKAVETO + runko-ohjaus -> toimiiko lumitöissä?
 
200 sarjan Avantin saa kuljetettua jopa yksiakselisella jarrullisella kärryllä normaalilla perheautolla. 2000kg massan vieminen vaatii tukevan kärryn ja siihen järeän veturin tai muuta kalustoa. Vaikka kuljetusta ei mielestään tarvikaan, niin joskus kumminkin jonkun tuttavan mökkitalkoisiin olisi mukavampi mennä koneen kanssa.
 
Kiitokset vinkeistä. Noin itekin olin pohdiskellut. Ylöjärvellä tuli käytyä ja käytetty 216 tuli hankittua. Vaihtavat siihen samaan hintaa uuden isomman moottorin. Lumikauha ja minikaivuri piti tietty samalla hankkia. Puskulevy jäi harkintaan, todennäköisesti sekin vielä pitää hommata. Loppuviikolla saa hakea huolletun koneen kotiin.
Nyt sitten pitää odotella lumitöitä :D
 
Huomaa, että talvi tuloillaan ja käytetyt avantit vähentyneet myynnistä. Muutama kuukausi sitten oli paljon enemmän valikoimaa käytetyissä koneissa mitä nyt. Mitä enemmän lunta tulee, sitä vähemmän niitä on myynnissä. Taitaa omistajat itse ajella vielä talven ja keväällä taas lisää vaihtoehtoja.
 
Varoitus Avantilla käynti voi tulla kalliiksi. Tänään tuli taas todettua että Avant Tecnolla Ylöjärvellä käynti tulee kalliiksi varsinkin kun ei ole mitään tarvetta. Homma lähti tänään siitä kun kaverilla on jo jonkun aikaa ollut vanha Ylökatti toimimattomana etupihalla, kaveri kyseli jos lähtisin mukaan Avantille, tarve oli saada kone jolla edes siirtää Ylökatin takapihalle. Jorman kanssa keskusteltuamme selvisi että perjantaina Avantille oli tullut juuri sopiva vaihtokone 420 , 70 tuntia mittarissa, kaverihan sen varaili itselleen. Minä siinä sivussa testailin uutta 640 ja saa nähdä kuinka tässä käy pahalta näyttää että 630 vaihtuu 640: een, ilmastoinnilla ja ilmapenkillä, eikä siinä vielä kaikki, näiden lisäksi pensasaitaleikkuri puomistolla samaan kylään. Taitaa Maaliskuussa 2013 olla n. 1400 tuntia ajettu, hyvässä iskussa oleva siisti 630 hytillä vapaana.
 
Niin siinä tahtoo käydä kun käy vierailemassa A-tehtaalla... Ne on kalliita reissuja...
No tällä lumenmäärällä(jos jatkuu samaan tahtiin) sillä ei ole mitään väliä...
 
Maaliskuussa vapautuu Avant 630 n. 1400 tuntia ajettu hytillinen kone, hyvässä kunnossa oleva. Ennen joulua tuli kaverin kanssa käytyä Ylöjärvellä, kaveri haki jo 420 Karkkilaan, minä siinä kokeilin 640 ja niinhän siinä sitten kävi että tilattu on, Maaliskuussa on arvioitu aika.
 
lajaatena sanoi:
minä siinä kokeilin 640 ja niinhän siinä sitten kävi että tilattu on
Onnea tilaukseen... kyllä sitä jo katseltiin syksyllä "laajatenan" ilmetta 640 pukilla, kone oli varattu jo silloin :)
 
Se on Lajaatenan virityksiä. Menee samaan ryhmään kuin +33 astetta, aurinkoa ja kylmää olutta!

Mä niin toivon että lumet sulas ennen kun Lajaatena pääsee edes kotimatkalle! Olisi melkoinen vääryys jos vielä pääsisi kokeilemaan uutta konetta lumihommssa heti kotiin tultuaan!

Enhän mä ole kade? :mrgreen:
Kai se on tilattava ensi talveksi...
 

Uusimmat keskustelut