Avantissa 540 pto? | AvantClub - Keskustelupalsta

Valtra555

Jäsen
Keskustelun aloittaja
19.4.2024
5
0
1
Tervehdys klubilaiset.
Mietin tuossa näin pikkutunteina, että löytyisikö Avantista (suunnitelmissa hieman pienkuormaajan osto) akselin pätkää joka pyörisi 540 rpm?
Olisi passeli pyörittämään traktorigeneraattoria ison traktorin mahdollisesti ollessa kaputt jne.
 
Terve, eipä Avantista suoraan löydy.
Paljon on kuitenkin alunperin tr-käyttöisiä pyöriviä työlaitteita muutettu hydraulikäyttöiseksi laittamalla hydraulimoottori nnivelakselin tilalle.
Kuinka iso genu on?
 
Terve. 24 kVA. Kuinka helppoa olisi kierrosten hallinta mainitsemallasi toteutuksella?
Kiitos vastauksista.
 
Dynaset lienee oikea paikka kysyä kierrosten hallinnasta, koska he valmistavat hydraulikäyttöisiä sähkögeneraattoreita.

700/800 sarjan hydrauliteho on 29 kW, kun paine on 225 bar ja virtaus 80 l/min. Polttomoottori on tällöin 42 kW (56 hp).

Avantin moottoriteho ei käytännössä riitä maitsemallesi generaattorille.


Oke
 
  • Tykkään
Reaktiot: Valtra555
Aivan. Niinpä näkyisi käyvän köykäiseksi tuossa toteutuksessa. Jos taas olisi suoraan moottorin tehoista, niin silloin Kohlerin paukut riittäisivät ihan kohtuudella, yli 50 heppaisena.
Kiitoksia.
 
Joku kakkostraktori voisi olla hyvä vaihtoehto. Moottorista löytyy valmiiksi vakionopeussäätö. Tietysti jokin pelkkä moottoriin toimisi.
 
Toinen traktorikin löytyy mutta siinä sama ongelma, ei Jerkku piisaa. Sitä hankinnoissa aina nykyään pyrkii miettimään asioita siltäkin kantilta, että tämä on tämän varakone jne. Uudessa MAN pakussa on kuulemma vetotavasta riippuen joko moottorin pään tai vaihteiston pään ulosotto. Onko jollakin kokemuksia tai enemmän tietoa tuosta?
 
MAN pakusta ei ole, mutta Ransiiteista jonkun verran. Etu- tai vaihteisto PTO on yleensä nosturikäyttöjä varten ja ainakin Ransiiteissa sai jokus vastuspaketeiila säädettyä moottorin kierroksia esim. Dynawattia varten ( 230 V sähköä ). Ohjaus täytyy moottorilogiikkaan saada koska kaasupolkimella ei kierroksia säädellä kun nopeustietoa ei tule. Aika vaikea noista on genuun saada vetoakselituloa jos sitä mietit. Vaihteiston ulosotossa on yleensä laippa hydraulipumpulle.
 

Uusimmat keskustelut