Konemies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.6.2010
27
0
1
Tossa kaks päivää sitten avantista hävisi virrat koetaulusta. Eli avantti lähtee käyntiin mutta mitkään valot ei syty tai lämpömittari ei nouse. Avantin joutuu sammuttamaan "tukehduttamalla" kun ei sammu avaimesta. :( :cry:

Olen nyt etsinyt vikaa mutta en keksi mikä voisi olla vikana tietääkö kukaan. :?:
 
Lähtee kuitenkin avaimesta käyntiin? Jos ei enää lähde ja sähköt häipyi kesken pelin niin vika on todennäköisesti päävirtakytkimessä. Paina kytkin vähän tukevammin pohjaan, niin saattaa toimia vielä hetken. Uusi maksaa n. 10 eur.

Ja jos siis vain osa sähköistä on hävinnyt:

Tarkista sulakkeet, releet ja sulaketaulun johdotus. Huomioi että vika on todennäköisemmin maadotuspuolella, liitin irti, huono kosketus, johto poikki tms. Jos vehje on kastunut, voivat releet olla entisiä. Tarkista käsikirjasta sulakkeiden ja releiden järjestys ja irroita ne järjestyksessä (yksitellen tai merkkaa värein/numeroin ja ota valokuva ennen kuin aloitat) Tarkista onko hapettumia. Releestä saa muovikuoren yleensä kynnen takaa pois, jonka jälkeen näkee onko sisällä paljon vettä/uusia virtapiirejä hapettuneessa piirilevyssä. Jos sulakkeet/releet ovat kovin hapettuneita (= liittimet märkiä tai vaalean harmaita, jauhoisia) pitää ne mahdollisesti vaihtaa ja puhdistaa/vaitaa myös liittimet sekä estää veden tulo sieltä mistä se on laitteet kastellut (esim. säilytyspaikka?).