Avanttiin kauha | AvantClub - Keskustelupalsta

lajaatena

Jäsen
Keskustelun aloittaja
29.10.2009
865
203
43
Etelä-Suomi
Nyt pukkaa harraste keikkaa niin maan perusteellisesti että piti hankkia vähän isompaa kauhaa, vai tulikohan sittenkin liian iso hankittua.
 

Liitteet

  • Avant iso kauha 21.jpg
    Avant iso kauha 21.jpg
    120,3 KB · Katselut: 2 880
  • Avant iso kauha 31.jpg
    Avant iso kauha 31.jpg
    139,3 KB · Katselut: 2 956
Jos meinaat tuolla vedä mäkeä alas täysiä kuormia hiekkaa rantaan, kannattaa mennä takaperin :)
Etuperin saattaa nyökkiä hieman :oops:
 
Eihän tuollaisen kauhan kanssa voi ajaa kuin taaksepäin, kun eteenpäin ei näe, jos kauha on maasta ylhäällä. Vai onko laitettu kamera katolle :cool:
 
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, vaan ......
Hankin Avant 225 malliin uuden 1300 leveän kauhan ja nyt sitten sitä lumihommissa käyttäneenä olen miettiny seuraavaa asiaa. Kun laskee puomin täysin alaasentoon, niin mikäli haluaa saada lunta kauhaan on kauhan etureunaa laskettava alaspäin, jotta kauhan kärki on maassa. Siis kauhan kärki on maassa ja taasen takareuna jää ilmaan. Miksi kauhaa ei pysty painamaan pohjan mukaan tasaisesti maata vasten, siten että kauha liikkuisi pohjan mukaan tasaisesti maata pitkin? Nyt kun on lunta joka sitten taas sulaa pois, niin joka kerta on tosi tarkkaa tuo lumen poisto, ettei pihasta lähden sorat matkaan. Mikäli kauhan kiinikkeet olisi vaikka 5cm ylempänä niin se riittäisi siihen että kauhan saisi tasaisesti alustalle. Onko näin että kauhan asento ja korkeus on oltava tai suuniteltu syystä tai toisesta juuri sellainen mitä edellä kuvasin että sitä ei saa tasaisesti maahan tai vaikka painattaa hieman alemmaksi?
 
Ei se ole juuri helpompaa vaikka on zuuumipuomi käytössä. Haukkaa helposti, jos maa ei ole jäässä. Tee siis pohjatyöt peruuttamalla. Painat lunta kasaan kauhan kärjellä ja poistat lumieristeen, että pohja pääsee jäätymään.

Oke
 
Onko Avant 225 mallissa auraustuet? Jos on, niin puomin ollessa alaasennossa siihen ei (niin paljon) tule sivuttaisvääntöä kuin että jos puomi jäisi hiukan ylemmäksi. Siis puomi menee koloon tai tukirautojen väliin tiukasti alaasennossa ja on tukevampi siten? Kauhan kulmalla säätö ja voi materiaalia kuljettaessakin pitää puomin alhaalla tuettuna eikä nivelet kulu niin nopeasti väljäksi.

Tehtaan lumiaurassa on kellunta, jolloin aura seuraa maanpintaa ilman puomin tai kauhan käännön muutoksia. Nelitoimikauhassa voi kidan aukaisulla säätää kauhaa höyläämään syvemmältäkin maasta vaakasuoraan.
 

Uusimmat keskustelut