Betonimylly, vai kauha? vai lapio ja kärri? | AvantClub - Keskustelupalsta

Lipponen

Jäsen
Keskustelun aloittaja
17.5.2009
108
0
16
Alkaa taas olla se vuodenaika että ensikesän unelmia alkaa elää enemmän kuin tämän päivän sateista realiteettia.
Pitäisi siis varautua kesäkuun rakennushommiin, tarkemmin sanottuna "petonija pittäes valloo". ...autotallin pohjaa ajattelin tehdä..., korpeen ei autolla kannata betonia tuoda, ja lapiota en viitsisi käyttää enää kuin nojaamiseen. ...siitä hommasta kun tulee aina niin miehekäs ja aikaansaapa olo!

Onko Planeettalaisilla tietoa, kokemusta tai muuten vaan muuta näkemystä tuosta Avantin betonimyllystä, ja salaperäisestä "onko se edelleen prototyyppi(?)" betonikauhasta?
- toimivatkos ne?
- Paljonkos niillä päivässä tekee tavaraa? Laiska/riuska mies.
- saako ne pidettyä puhtaana?
- ja niin edelleen...?
- ai niin ja hinta?
- ja mitäs muuta...?(?)
 
- ja mitäs muuta...?(?)


Ratkaisin oman satunnaisen kärräysongelman vaihtoehdolla C)

Eli otetaan trukkipiikit ja pari lavaa. Lavojen päälle laitetaan satasen sähkömylly pyörimään ja tehdään kurat. Ja alle laitetaan 250l kippikontti.

http://www.witre.fi/kippikontti-avoin_261012001102442136.html

Kippikontilla sitten kuskataan valmis kura kuopalle. Koko lasti poistuu kuupasta kerralla, joten aika ronski on tuo annostelu, mutta toisaalta on helpompi säilyteltävä ja uusia valuja odotellessa sitä voi pitää vaikkapa tallin nurkassa roskiksena ja syksyisin lehtikärrynä pihan nurkassa.
 
Taas kannatti kysyä. Tuollaisesta kippikontistahan saisi näppärän pienen perävaununkin kun siihen laittaisi pyörät alle. Hintakaan ei ole paha!
 
juu, kippikontti on tukevarakenteinen kapistus ja siitä saa kyllä dumpperin, kun laittaa pyörännavat alle ja aisan eteen.

hinnat ovat edukkaita, sillä näitä vissiin menee kaupaksi enemmän kuin kauhoja. pulverimaalaus kestää myös ulkosäilityksen hyvin.

koossa ei kannata ahnehtia, sillä painopiste on aika korkealla. Ehkäpä n. 600-1000l kontti olisi kärryaihioksi sopivin veturista riippuen.

1000l kippikonttti painaa n. 100 kg.
 
Moi
Kattelin kans noita kippikontti tietoja, sieltä löytyi ns. kippilaatikoita. Olisko ne painopisteen puolesta parempia ? ainakin kuormauskorkeus olis pienempi.
Terv Kaik
ps Kuvakilpailu aiheena lumi, on se niin katoavaista täällä länsirannikolla, mut jos laittas sen l´n
sulkuihin, sais sillaikin Avanttikäyttäjän kuvan. Unta näkee niin monista värkeistä.
 
Kolahti luukusta www.ajtuotteet.fi kuvasto. siellä näytti olevan tyrkyllä myös kippikontteja hintaluokassa 300-500 (150-1100 l) eur alv 0%

Huomion arvoista on että kyseisestä liikkestä on mahdollista tilata kontti myös vihreänä.
 
Kävin K raudan takapihalla metallijätelavalta hakemassa isohkon kottikärryn.
Purin kahvat ja renkaat.
Rakensin pultti + prikka periaatteella kuupan pohjaan kynnet joilla se tarttuu sorakauhan etureunaan.
Ja sorakauhan pohjaan hitsasin reiälliset laput (neliskanttirikat) ja rakentelin kyllästyneestä puusta, kulmaraudoista ja kierretangosta kuupan perään sydeemin jolla kuupa saadaan pysymään kauhassa.
Tuolla patentilla pystyi kätevästi anturavalun betonit kuljettamaan + valuttamaan tarkahkosti oikeaan paikkaan.

Kuupaa joutui välillä käyttään irti kun siirsin lisää valumursketta myllyn viereen kesken valun, mutta se ei ole ongelma kun kuupa lähtee alle kahdessa minuutissa irti.

Oikein tyytyväinen olin patenttiin ja taitaa mun käytössä kestää ikuisesti, vaikka onkin osin puuta ja muuta.

Kuvakin tarttis kait joskus laittaa jakoon

....

Ensikesäksi houkuttaisi kikkailla patentti jolla hiusharteikko vois nätisti nostella lammin valuharkkoja suoraan seinään.... nooh taitas mennä koko kesä sitä säätäessä.
 
Jopas on idea! Laitapa tosiaan kuva, varsinkin innovatiivisesta kiinnityskeksinnöstä. Täälläkin nurkissa pyörii jo parhaat päivänsä nähnyt vanha alumiinikottikärry joka voisi saada uuden elämän tuollaisena "petonikauhana".
 
Muuraushommissa kuskasin kottikärryä trukkipiikkien välissä myllyn ja telineiden väliä. Kärryt kiilautui sopivasti piikkien väliin pysähtyen taivutettuun kärryn reunukseen. Aisat meni mukavasti trukkikehän läpi tukien ne todella tiukasti paikalleen kuljetuksen ajaksi.

Nuo edellä mainitut roskakippikontit taitavat käydä suoraan trukkipiikkeihin.
 

Uusimmat keskustelut