Dino nostin | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Tuli maalattua taloa tässä viime viikolla ja pakko sanoa ettei Avantista siihen ollut!
Mutta! Avant piireissä oli vuokrattavissa Dino nostinta! Voin suositella! 2 kerroksisen talon maalaaminen ilman nostinta on tuskaa. Oli se nytkin , pakko myöntää, mutta tulipahan tehtyä!

Eli jos on pääkaupunkiseudulla tarvetta vuokrata nostinta niin kannattaa kysellä Kapalta! Nostin on hyvässä kunnossa ja riittävän iso! Ulottuvuus siis kohdallaan! Suosittelen! :idea:

Kiitoksia vielä Kapalle :)
 
No juurikin olen talon maalaushommia aloitellut. Talli/katosyhdistelmä jo maalattu tikkailta. Mutta päärakennus (harja 8,5m), molemmin puolin 3 metrin terassit, pitää juurikin maalata henkilönostimella. Onko pirkanmaalta kokemuksia tai suosituksia nostimen vuokraamisesta?
 
Kokemuksia dinosta, semmoisesta vanhemmasta on muutaman vuoden takaa.

Henkilönostin painaa yllättävän paljon. 1300-1500 kg on helposti jo n. 6 m nosturin paino. Kun alustan pituus on yli 5m, kysyy yhdistelmän siirto tilaa ja tietysti myös voimaa, pitoa sekä kantavuutta alustalta. Jos pihassa on puskia, pensaita ja lipputankoja voi risteily nostimen kanssa olla mielenkiintoinen toimenpide. Samoin nosturille pitää löytää talon nurkilta paikka, jossa kantavuus on varmistettu. Ei kannata laittaa tukijalkaa esim. sadevesikaivon päälle ;)

Leguanin itsekulkevat yms. vastaavat ovat varmaankin rakennetun omakotitalon nurkalle perässävedettäviä parempi vaihtoehto.
 
Juu ei kannata sadekaivon päälle laittaa tassua. Tuo 180 DinoXt mikä mulla oli lainassa painoi vissin 2200 kg. Mutta tärkeintä nostimissa on se että on riittävän kokoinen. Niiden siirtäminen ja tassujen asettelu on hidasta ouuhaa, eli pitää välttää siirtelyä! Ja silloin ulottuvuus korostuu. Yletty yhdestä paikasta koko yhden seinän alueelle. Silloin homma etenee!

Kapan nostimessa on lisäksi sellainen bonus että siirto tapahtuu Hondan varassa jolloin se liikkuu lähes kävelyvauhtia! Sähköisellä siirrolla mennään etana tahtia...

Ja jos harja on 9m korkeudessa ja nostin 2 m alempana ja 5 m ulompana niin ihan pukku nostimella ei ylety! Tuo 18 m oli aika jees sillä siinä on varmaan 10m sivu ulottumakin!
 
Kun tässä joku vuosi sitten vuokrasin jonkinlaista Dinoa vuokraamosta, tuli vastaan myös nämä siirtely ongelmat. Ei hätää mullahan on pikku avantti jossa on koukku johon voi Dinon koukun pistää. Kas kummaa mahtui paljon paremmin liikkuuttelemaan kuin ison pakettiauton kanssa. Lisäksi kun olin homman saanut hoidettua ja tapasin erään linja-auton kuskin kylillä niin, kuski naureskeli että olihan hyvännäköinen yhdistelmä liikkeellä tässä päivänä muutamana kun jouduin siirtämään pätkän yleisellä tielläkin. Minä vastasin että saattoi ulkopuolisen silmään näyttää siltä, mutta toimiva ratkaisu se oli.
markkuvari.
 
Itse revin kanssa parin tonnin nostinta omalla pihalla rakennusaikoina 220:n voimin. Kyllä se liikkui mutta välillä huomasi perässä tulevan laitoksen massan kun tarvi aika isoa kaasun asentoa liikkumiseen suunnilleen tasaisellakin.
 
Vähän aiheen sivusta, mutta pidän venettä trailerin päällä vajassa, johon sisäänkäynti on niin ahtaassa paikassa, että autolla peruuttaminen ei onnistu. 220:llä sen sijaan n. 1,5 tn vene solahtaa sisään helposti, ja tulee vielä uloskin, vaikka on vähän ylämäkeä oven edessä.
 
roadking sanoi:
Vähän aiheen sivusta, mutta pidän venettä trailerin päällä vajassa, johon sisäänkäynti on niin ahtaassa paikassa, että autolla peruuttaminen ei onnistu. 220:llä sen sijaan n. 1,5 tn vene solahtaa sisään helposti, ja tulee vielä uloskin, vaikka on vähän ylämäkeä oven edessä.

Omalla pihalla voi varmaan tehdäkin kun kyse on lyhyestä siirrosta mutta tieliikenteeseen en kyllä suosittele... ;)
 
On kyllä avantti parhaasta päästä nostimen tai minkä tahansa kärryn siirtelyyn. Saa taipumaan yllätävän ahaisiin paikkoihin, mihin ei äkkiä tule mieleen mitään muuta konetta millä saisi vietyä.
 
EsaH sanoi:
On kyllä avantti parhaasta päästä nostimen tai minkä tahansa kärryn siirtelyyn. Saa taipumaan yllätävän ahaisiin paikkoihin, mihin ei äkkiä tule mieleen mitään muuta konetta millä saisi vietyä.

Justiinsa näin. Monta asiaa on tullut kokeiltua pikku avantilla ja aika hyvin on onnistunut. Yksi asia ei kerran kyllä onnistunut, kun toinen kaveri joka oli nähnyt touhuiluni avant/dino aikanaan tuli kyselemään tuutko vetämään heidän dinonsa yhden mäennyppylän ja nurkan takaa pois kun ei kuulema heidän autollaan millä se oli taivuteltu sinne saanut pois. Sanoin että ei taida tulla avantillakaan koska on lunta maassa niin ei riitä pito vaikka on ketjut päällä, mutta voinhan kokeilla. Ei muuten riittänyt paino ja sen myötä pito rattaissa. Kaikki neljä ratasta pyöri kyllä mutta.........
markkuvaari
 

Uusimmat keskustelut