DLX penkin purkaminen päällisen asentamista varten | AvantClub - Keskustelupalsta

Kartsa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
11.1.2012
33
0
6
Jääli
Moikka,
Olin yhteydessä Tammersuojaan penkinpäällisen hommaamisessa ja tehtaalta veivät pari penkkimallia sinne kaavoitettavaksi, niin sain DLX kangasverhoiltuun penkkiin ihan mittojen mukaan päällisen. Nyt kun aloin asentamaan päällistä, niin huomasin selkänojan takana olevan metallisuojan irroittamisen tarpeelliseksi ja myös penkin istuin pitäisi saada irti tuosta haitarikumella suojatusta alaosasta. Just soitin tehtaalle, niin sieltäkään ei osattu neuvoa, koska paketti tulee sinnekkin kokonaisena. En uskalla lähteä kokeilemalla purkamaan, jos sieltä lentelee jotain jousia säätösysteemeistä enkä saa niitä enää toimimaan tarkoitetulla tavalla :) Onko kukaan purkanut noita penkkejä ja osaisi kommentoida millainen operaatio sen on?
Päällisissä on kuminauhat reunoissa jotka kiinnitetään metallilenkeillä toisiinsa penkin takana, joten sen vuoksi pitäisi saada itse pehmustetut osat kunnolla näkyviin.
 

Liitteet

 • Selkänoja.jpg
  Selkänoja.jpg
  97,1 KB · Katselut: 2 474
 • Istuinosa.jpg
  Istuinosa.jpg
  100,3 KB · Katselut: 2 462
 • Suojat.jpg
  Suojat.jpg
  171,1 KB · Katselut: 2 469
Kolme kuvaa näkyy ainakin mobiilissa. Olisiko välimuisti täynnä selaimessasi.

En ole penkkiä purkanut, tuskin sieltä mitään peruuttamatonta lentää nevadaan.
Alaosan vasempaan etukulmaan/reunaan kannattaa laittaa lisätoppausta.
Tuntuu siitä painuvan yli kulkiessa kasaan, ainakin omasta olen havainnut näin.
 
Hyvähermoinen työkaverini tuli kylästelemään tänään, joka erikoistunut purkamaan kaikkea mahdollista ja suurimmanosan saa vielä kasattuakin takaisin :) Aikamme pyörittelimme Avantin penkkiä autotallinlattialla taskulampulla sen syövereihin tiiraillen. Lähdimme vain irrottelemaan muovinastoja haitarisuojakumesta ja kyllä niitä ehjänäkin sai irti, kun varovasti ruuvimeisselillä molemmilta reunoilta nosteli. Ruuveja vain irti sitä mukaan kun niitä löytyi ja hyvinhän se paletti purkautui. Ehkä 1.5 – 2 tuntia meni, mutta nyt saman tekisi 30 minuutissa, kun tietää mitä purkaa ja missä järjestyksessä. Pakko kehua, että kyllä nuo Tamnmersuojan penkinsuojat istuvat kyllä nätisti eikä jää pusseja & kupruja mihinkään.

Tässä lyhyesti projektista viisastuneena miten kannattaa penkki purkaa:
Ensimmäiseksi irrotimme Avantin vihreän asennuslevyn jonka jälkeen penkinkiskot, joiden alta paljastui reikiä mistä pääsi ruuvimeisselillä aukomaan ristipääruuveja penkin pohjamuovista. Molempien kiskojen kohdalta ottamalla 2 kpl noin 15 mm pitkiä ruuveja penkin pohjamuovista ja sen jälkeen haitarikumesta 3 isompaa ja nippu pienempiä painonastoja pois. Sitten haitarikumi lähti vetäisemällä pois penkinrungosta jonka jälkeen kiskojen kohdalla penkin alla etureunassa oli klipsut joita painamalla penkin etureuna lähti irti metallirungosta. Penkin takareunassa oli molemmin puolin kiskojen kohdalla kaksi L-mallista kiinnikettä joiden irrotus tapahtui painamalla istuinpehmustetta taaksepäin ja toisen reunan L-kiinnikkeessä oli lovi mikä lähti ensin irti ja sen jälkeen toinen puoli lähti helposti irti.

Sitten olikin näkyvillä penkin pohjamuovissa molemmilla reunoilla 3 kpl noin 30 mm pitkää ristipää ruuvia, etuosassa kaksi senkattua ristipääruuvia ja niiden välissä vielä yksi tuollainen 30 mm ristipääruuvi. Nuo kun poisti, niin istuimen pohjassa oleva muovi lähti pois minkä jälkeen itse penkinpäällisen pääsi asentamaan. Päällisten mukana tuli metalliklipsut ja ohjeet miten kiinnitys tapahtuu. Sitten vain istuinosa kasattiin käänteisessä järjestyksessä.

Selkänojan takana oli kolme muovista suojanappia jonka kahdesta alimmaisesta löytyi 10 mm pultti noin 20 mm pitkä ja ylimmäisestä ristipääkannalla oleva 20 mm pultti. Noilla lähtikin selkänoja irti ja pääsi asentamaan päällistä.
 

Liitteet

 • Suojat asennettuna.jpg
  Suojat asennettuna.jpg
  66,3 KB · Katselut: 2 243
 • Selkänoja iroitettuna.jpg
  Selkänoja iroitettuna.jpg
  64 KB · Katselut: 2 254
 • Istuin pehmuste irroitettuna.jpg
  Istuin pehmuste irroitettuna.jpg
  90,6 KB · Katselut: 2 272
 • Istuinosa pohjamuovin kanssa.png
  Istuinosa pohjamuovin kanssa.png
  170,4 KB · Katselut: 2 266
 • Tästä lähdettiin likkeelle.jpg
  Tästä lähdettiin likkeelle.jpg
  90,4 KB · Katselut: 2 241
En laittanut päällistä sen takia, että alkuperäinen olisi huono, vaan sen takia että kehtaa hypätä koneeseen vähän likasemmissakin housuissa eikä ole pihkaa yms penkissä mistä se olisi hankala / mahdoton puhdistaa. Helpompi vaihtaa / pestä tuollainen irroitettava päällinen.
 
Pakko myöntää, että eka kerta oli kyllä työläs ja joutuuhan tuossa purkamaan paljon, jos haluaa pestä / vaihtaa. No nämä on näitä ajankuluksi touhuttaja juttuja :) Alunperin olin tilaamassa sellaista (Saabeissa käytettyä) plyyshi päällistä harmaana, kun sellainen ollut pakussakin jokunen vuosi sitten. Pysyy siistinä ja helppo pitää puhtaana. Kangas oli loppunut pari vuotta sitten mustana & harmaana. Vihreää ja kullanväristä olisi kyllä ollut plyyshinä... Olishan se viheräkin Avantiin käynyt :) Tuo kangas minkä valitsin ei ole mielestäni niin siisti, mutta kuulemma kestävä kotimainen kangas.
 

Liitteet

 • Hiacen penkinpäälliset_3.jpg
  Hiacen penkinpäälliset_3.jpg
  130,5 KB · Katselut: 2 099

Uusimmat keskustelut