Ea2 kurssi | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 175
125
63
Espoo
Poikkesin omaan piikkiin ensiapu 2 kurssilla SPR:n Itä-Helsingin toimipisteessä.
Kokemus oli oikein hyvä, hinta oli edukas 85 eur/2pv ja kurssilaisista pidettiin hyvää huolta. Oli aamukaffeet ja apukouluttaja oli leiponut kakun molemmille päiville. Kouluttajana oli kokenut sairaanhoitaja ja välineet olivat viimeisen päälle. Suosittelen.
 
Mä aattelin poikkee Tie1 kurssilla 29.11. Voisi olla ihan hyvää kun kuitenkin yleisillä alueilla liikkuu... Taisi olla 100+alv23%. Koko päivä kurssi kuitenkin.
 
Vinkkinä että sekä EA1 että Tie1 kurssit hyväksytään CDE korttien ammattilupa koulutuksiin (ns. direktiivipäivät), joita pitää olla suoritettuna 5 pv vuonna 2014, jotta kuorma-autoa voi huristella ammattiajossa. Kurssit hyväksytään ainoastaan semmoisilta kouluttajilta, jotka ovat vieneet kurssinsa Trafin listoille ja suoritus pitää rekisteröidä ajokorttirekisteriin (tehdään järjestäjän toimesta)

Ammattiajo on tulkinnanvaraista, huhujen mukaan esim. ajonevuojen siirtäminen vuokralle tai toisen kone maksua vastaan ilman kohteessa suoritettavaa työtä on luvan vaativaa joten jos on ennen 1.9.2009 suoritettu tai aloitettu C kortti taskussa, kannattaa sen ammattilupa osuus pitää voimissaan, jos on vähänkin aavistusta että sitä voisi joskus tarvita.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/kuorma-_ja_linja-autonkuljettajien_ammattipatevyys

http://www.trafi.fi/palvelut/usein_kysyttya/tieliikenne_-_kuorma-_ja_linja-autonkuljettajien_ammattipatevyys
 
Maasturistille, ei se ole pelkästään huhu, tässä alla lainaus Trafin sivulta. Alemmasta linkistä selviää tarkemmin.
"Tarvitseeko työkoneen tai metsäkoneen kuljetusajoneuvon kuljettajalla olla ammattipätevyys?
Kuljettaja ei tarvitse ammattipätevyyttä, mikäli hän konetta kuljettaessaan tekee myös työvuoron koneella kohteessa. Jos suorittaa muita kuljetuksia työn yhteydessä tulee kuljettajalla olla voimassa oleva ammattipätevyys.
Mikäli kuljettaja pelkästään vie tai hakee koneen työmaalle, hänellä tulee olla voimassa oleva ammattipätevyys".
 
huhu se on siinä mielessä että on olemassa laki ammattipätevyydestä ja Trafin ohjeet lain tulkinnaksi, mutta ei vielä yhtään ennakkopäätöstä aiheesta. Veikkaan että näitä aletaan valvomaan vasta 2014 jälkeen innokkaamin, jonka jälkeen tiedetään miten lakia sovelletaan.

Esim. koulutuksessa eivät kouluttajat osanneet varmaksi veikata näitä rajatapauksia, kuten vaikkapa kaivuu kantojen kuskaus hävitykseen jne.

Vahva oletus henkilökohtaisesti on että pääosa laskutettavasta liikenteestä (siis sekä tavaran että palveluiden osalta) siirtyy ammattiluvan piiriin.
 
Kyllä ne siirtyy. Kaverilla on juuri olla "koulutusputki"(2v) päällä koko henkilökunnalle. Muuten loppuisi heillä ajot vuodenvaihteessa!
 
Hoidin Tieturva 1 kurssin omalta osalta pois jo viime viikolla, kiitos täällä annetun vinkin. Nyt pitää vielä käydä 4pv, että saa pitää ammatti C:n. Trukkikoulutus, tauloudellisen ajon kurssi ja EA2 lienee siedettävät...
 
Mitäs tästä korttirumbasta (vanha C) aihetuu kustannuksia, jos homma tehdään yksityiseen piikkiin?
 
Juu perus yksityisessä kätössä oleva C säilyy. Mutta jos on Ammattikortti niin silloin täytyy käydä ennakoiva ajokurssi ja muita niin että tulee 35 tuntia ennen v 2014(vai oliko 2015)
 
Vuoteen 2014 mennessä (en muista alkuun vai loppuun mennessä) pitää olla 5 päivää kursseja käytynä (5x8h=40h). En ole varma, mutta Ea tai liukkaanajonkurssi oli pakollinen. Kurssit käymällä saa ajaa työkseen kuorma-autolla. Tarkoittaa, että mikäli ajosta saa korvausta, pitää olla direktiivin mukaiset kurssit käytynä.
 
Just niin. Se on se ennakoivajaokurssi(ilmeisesti tuo liukkaankelin kurssi) mikä on pakollinen. Sitten pitää kerätä jotain muuta mukavaa siihen päälle että tuntimäärä täyttyy.
 
Kortin pitämiseksi ammattimaisena, ennakoivan ajon on kurssi pakollinen, loput voivat olla vaikka ensiapu, tieturva 1, ADR, digipiirturi trukkikoulutus, kuormausnosturi ja monta muuta.
Linja-auton ajo-oikeus ammattimaisessa liikenteessä päättyy lokakuussa 2013 ja kuormauton ajo-oikeus lokakuussa 2014 ilman direktiivin mukaista koulutusta.
 
Yhden kurssipäivän hinta on verollisena satasen molemmin puolin ja niitä tarvitaan viisi. Kurssit ja koulutusohjelmat pitää olla hyväksyttynä trafiin ennakkoon eli tavallisesta spr ea koulutuksesta ei saa välttämättä päiviä, vaikka sisältö olisi sama kuin direktiivikurssilla.


Monessa yllättävässäkin paikassa tullaan lupaa vaatimaan jatkossa, joten jos on epäilys tulevasta tarpeesta, kannattaa kortti pitää nyt voimissaan. Uusiminen siirtymäkauden jälkeen tarkoittanee n. 3kk koulutusta ennen kuin uuden ammattiluvan saa.
 

Uusimmat keskustelut