energiapuukoura | AvantClub - Keskustelupalsta

avant kaivuri 260

Jäsen
Keskustelun aloittaja
27.8.2014
287
38
28
Äänekoski
Hei aatelin ostaa avant 635seen energiapuu-koura kaatöpään. Kannataako ostaa pystyykö sillä karsimaan puita????? :? Ja kuinka paksun puun pystyy katkaisemaan???? Pitäis vähän harventaa pellon reunaa. Neuvoja kiitos :)
 
Kyseisellä kouralla ei pysty karsimaan.
Juuresta poikki ja kasalle.
Pidemmät voi katkaista niin korkeelta kuin zoomipuomilla yltää.
Tosin järjen käyttö on sallittua.
Menee esitteen mukaan 190mm puu poikki.
Pitää olla varovainen jotta ei kaada konetta.
Jos kourassa olisi tiltti ominaisuus ja kouran kääntäjä niin olisi turvallisenpi käyttää.
Mitä toi koura muuten maksaa?

Mauri
 
Olikohan se jotai 3 tonnin luokkaa. Kyl mää aattelin et jos pistäisi kouran leuat melkein kiinni ja sit vetäis taakseppäin koneellani oksien pitäisi katketa.
 
Omakohtaista kokemusta kourasta ei ole, mutta ihan näin videoiden varassa:

Forestry - Avant Loader: http://youtu.be/AUnWGuUtoD0

6 min kohdalla varmaan tekee sitä mitä sinulla oli mielessä? Youtubessa on parempikin video jonka muistan nähneeni mutta en vain nyt sitä löydä :( Joka tapauksessa noin pyyhkimällä varmaan juurikin männyn kuivat alaoksat menee mutta veikkaan kyllä vahvasti että kun tulee vastaan tuoretta tervettä oksaa niin helpommalla pääsee kun ottaa moottorisahan kouraan. Joku tuoreempi ohkaisempikin oksa taipuu vain alla eikä katkea ja paksun oksan kohdalla koko ranka mennee edellä.
Halpa ja helppo tapa karsia puita kiinnostaisi kyllä kovasti itseäkin. Sinänsä kirves/vesuri täyttää molemmat mutta ei täytä kriteereitä jotka tällä foorumilla sanomattakin selvää :D
 
Käytiin avantecnollla ja kysyin Jorma Jarkolta että tuleeko sinne samanlainen koura jossa on karsija. Jorma vastasi: Että ehkä mutta ei varmaksi osannut sanoa.
 
Hei hommattiin avant 635 lukollinen polttoainekorkki samanlainen mikä tässä 760i on.Sen saa ainakin 600-700 sarjaan. Hyvä jos koneen jättää vaikka metsään niin kukaan ei ainakaan saa tankkiin mitään kun korkki on lukossa. :lol:
 

Uusimmat keskustelut