Gehl - avantage | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 199
144
63
Espoo
Jossain vaiheessa avantista on meinannut tulla keltainen?

Ketjusta päätelleen aikaa kuvista on kulunut jonkun verran.

http://www.gehl.com/Press%20Room/CUL_Photo.html
 

Liitteet

  • AVANT_4_LG[1].gif
    AVANT_4_LG[1].gif
    266,1 KB · Katselut: 3 186
Tollanen samanlainen traileri oli pyhäjärven jäällä 300 sarjan poravarustuksen kanssa vanhassa mainoskuvassa, joka oli uusintana pikkukuvana mm. 600 sarjan esitteessä. Melko pelottava ilmestys kaikkine tykötarpeineen :?

Ihmetytti myös Power Shovelin käyttötarkoitus. Koskapa osuin mehiläispesänosturin kanssa niin hyvin kohdalleen niin veikkaan nyt perunannostokonetta.

Puunkuskausvehjettä luulisi saavan kaupaksi viherrakentajille suomessakin? On jokusen kerran vaihtelevalla menestyksellä tullut siirrettyä erilaisia puita ja yleensä aina on tullut jotain vekkiä. Nillä ei ole ollut merkitystä, sillä ovat lähtötilanteessa olleet väärässä paikassa, mutta voisin kuvitella että maksullisia taimia siirrettäessä eivät vekit kyljessä ole hyväksi. Liinoilla ja kaivurilla tai nostopuomilla kun ei kovin tasapainoista ja pitävää otetta rungosta välttämättä saa.
 
Käsittääkseni ainoa "oikea" tapa kuskata puita elävänä on kaivaa puu maasta riittävän suuren juuripaakun kanssa ja suorittaa nostot sitten paakun alta kauhalla. Näin on tullut siirrettyä n. sata puuta ja suurin osa näyttäisi olevan vielä parin vuoden jälkeen hengissäkin. Jos on suuri juuripaakku (kuten siis pitäisi olla) ja nostaa rungosta on vaarana että paakku hajoaa tai ainakin erkanee liikaa juurista.
 

Uusimmat keskustelut