harkkolavojen ja kasvilavojen siirtely | AvantClub - Keskustelupalsta

flygare

Jäsen
Keskustelun aloittaja
31.12.2009
11
0
1
Parainen
Kuten monessa keskustelussa on havaittu, 220:n rajat tulevat nopeasti vastaan ja minullakin tuntuu aina silloin tällöin tulevan vastaan projekti, jossa nostovoimaa saisi olla rutkasti enemmän. 220 on loistopeli sinällään, minun tontti on noin 1ha, joka on tarkoitus puistomaistaa tässä lähivuosina. Kaksisatasella rakennettiin talo, 500tn hiekkatäytöt ja pihatyöt parin vuoden ajan ja uskoisin, että ruohonleikkuu pikkusiirtelyt, mullanajot ja salaojien kaivuut sillä tulee jatkossakin tehtyä lumitöiden ohella ko. vehkeellä.

Mutta kymmenisen lavaa lämpäharkkoja á 1tn odottavat tontin toisella laidalla siirtelyä tulevaa maakellariprojektia varten. samoin jokakesäinen projekti täynnä multaa olevien kasvilaatikoiden (euro/finlava kahdella kauluksella) siirtelyssä ei onnistu enää nykyisellä kalustolla. Liikuttelisin mielelläni myös häkissä olevaa 1m3 vesipönttöä kuivina kausina ja klapi- sekä hakesäkkejä.

Onko kellään kokemuksia, mikä kone alkaisi riittämään. 400 sarja ei varmastikaan, koska harkkolava ja vesipönttö painavat sen tonnin, mutta olisiko jo jostain 500 sarjalaisesta, uudemmasta tai vanhemmasta siihen?

harkkolavat nyt ei tietenkään ole ainoa syy päivittää tai laajentaa avantarsenaalia, koska se on enemmän kertaluontoinen juttu mutta noiden muiden hommien kanssa tuntuu olevan työtä vuodesta toiseen.
 
630 ei nosta lava missä on 2 kerrosta kattotiiliä. Ei nouse. Painaa toki enemmän kun 1000 kg.
420 sarjalainen nostaa 1m3 pinokuution lava.
 
tuon perusteella 1000kg+ hankkeet kannattaa unohtaa? harkkolavan tosin saa purettua, kuten rakennusvaiheessakin tein, 10 harkkoa taisi mennä kaksisatasella, kun oli apukuski takapainojen päällä seisomassa
 
En muista mikä on 630 koneen nostokyky mutta lava on kuitenkin syvä joten painopiste tulee helposti aika eteen.
Tuon huomaa hyvin kun ottaa se 1m3 klapilavan 420 koneella. Auttaa kummasti kun vähän kallistaa lava konetta päin!

Eli hydraulinen nostovoimaa pitää olla ja "vastapainoa" riittävästi.
600 sarjan kone hydraulinen nostotejo näyttäisi olevan 1400 kg ja kaatokuorma 1100 kg.

Huom. mulla ei ole se 170 kg takapaino vaan takanostin. Toki siihen kytkettynä takalana(n. 100kg) ei auttanut. Takapää nousi kun yritti nostaa sitä tiililavaa kokonaisena. Voi olla että nousisikin jos vain laittaisi takapainoja riittävästi lisää!

Ville_Remppaaja on kuskanut 635 koneella harkkolavoja ja sillä taisi olla 4-5 ylimääristä painoa sen 170 painon lisäksi siellä takana!
 
Joo, ei nouse harkkolava 630:llä. Tai just ja just taitaa nousta mutta vaikea ohjata kun takafillarit on ilmassa.
Takana mulla 2xlisäpaino.

Käytännössä joutuu lemppaamaan sen kierroksen - pari harkkoja lavalta pois jotta saa kuljetettua. Mutta siitähän tuleekin sitten varsin hyvä sekoitus lihaskuntoharjoitusta ja konevoimalla liikuttelua.
 
Kyllä jo 528:lla tonni liikkuu.
_smaller.jpg

Takapainoja yht. 240kg ja painoa 900.
 
Hardware sanoi:
Joo, ei nouse harkkolava 630:llä. Tai just ja just taitaa nousta mutta vaikea ohjata kun takafillarit on ilmassa.
Takana mulla 2xlisäpaino.

Käytännössä joutuu lemppaamaan sen kierroksen - pari harkkoja lavalta pois jotta saa kuljetettua. Mutta siitähän tuleekin sitten varsin hyvä sekoitus lihaskuntoharjoitusta ja konevoimalla liikuttelua.

Juuri näin, ei mene 630:llä vaikka olis 4 lisäpainoa (kokeilin ehkä noin 1000000 kertaa :lol: ). Mutta ei tuohon lemppaamiseen kauaa mene, jakaa ne vaikka 3:lle lavalle. Meillä kuitenkin oli joku 150-200 lavaa kokonaisuudessaan niin siitäkin selvis niin tuo 10 menee hujauksessa.
 
Volver sanoi:
Kyllä jo 528:lla tonni liikkuu.

Takapainoja yht. 240kg ja painoa 900.

Varmasti liikkuu mutta ei kantsi mennä muualle kuin tasaiselle, en nimittäin usko että 500 sarjalainen kantaa enemmän kuin 600:nen. ;)

Sitä paitsi harkkolavoissa on sellanen hauskuus että kun työturvallisuusmääräykset muuttui niin yllättäen esim. lämpöharkkojen paino paperilla tippui 25 kiloon per kpl. Meille kun tuli halkaistuja harkkoja niin paino oli merkattu 14kg kappale mutta kokonaisena 25kg, mielenkiintoinen juttu... :D Ja lisäks kun laskee mitä lava painaa niin pitäis olla tyyliin vajaa 1000kg harkkojen ilmoitetun painon mukaan mutta sitten kuitenkin lavassa on lappu että painoa on 1150kg. :lol:
 
Minusta käytännössä 500-sarjan voi unohtaa. 528 voisi teoriassa toimia, jos siihen laittaisi vakioperäpainon lisäksi sivupainot ja ainakin neljä peräpainoa, mutta en lähtisi tasaiselta mihinkään.

600:n kaatokuorma on nettisivuilla 1100 kg ja tämän hetken hinnastossa 1200 kg. Kummallista. Näihin 180 kg sivupaino ja pari lisäkettä perään, niin eiköhän sitten.

Jos siirrettävällä matkalla on yhtään alamäkeä ja mutkia, niin edes 700:t eivät ole ehkä riittäviä. Onko matka pitkä? Jos on, niin saatko lastattua lavaa peräkärryyn ja siirrettyä sillä?
 

Uusimmat keskustelut