Harrastuksella irti arjesta | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 199
144
63
Espoo
HS 22.8 kirjoitti harrastusten tärkeydestä irtioton välineenä. Merkityksellistä on ettei harrastuksesta pidä tehdä toista työtä:
"
Sen tarkoitus on tuottaa sisältöä ja mielihyvää elämään.

Harrastusvalinta on onnistunut, kun se torjuu pahaa mieltä, epäonnistumisen tunteita – ja tylsistymistä."

Ajoittain onkin syytä pysähtyä katsomaan onko harrastuksesta tullut liian totista.
 
Jaa-a. Mitä tuohon kommentoisi. En oikein tiedä.
Ikävää jos koet että harrastuksesi on muuttunut liian totiseksi.

Ilse koen että koko elämä on yhtä harrastusta! Vielä kun löytäisi aikaa johonkin järkevään niin olisin onnellinen! Siihen asti hymyilen vain ja jatkan positiivisten asioiden metsästämistä! Ja niitähän löytyy! ;)
 
Joo, mietin että artikkelin kuvauksen kääntöpuolella harrastusvalinta on epäonnistunut, kun se tuottaa pahaa mieltä, epäonnistumisen tunteita – ja tylsistymistä."
 
Toisaaltaan,
paljonhan sitä kirjoitellaan kuinka harrastuksesta tuli työ ja elämänlaatu parani.
Rahaa tulvii sisään ikkunoista ja ovista jos viitsii harrastaa. Töissäkään tarvi enää käydä ollenkaan.
Olikohan viimeisin juttu siitä keppihevosten ompelusta tms.
 
Yhden hyvän harrastuksen jo pilasin tekemällä siitä työn. Toisen osalta harkitsen vakavasti, koska työ vie helposti harrastuksesta ilon, siitä tulee suorittamista. Muuan tuttavani sukulaisen ystävä pääsi eläkkeelle ja pääsi keskittymään rakkaaseen harrastukseensa täysillä. Tuo harrastus oli taide/antiikkihuutokauppa. Hän keskittyi aiheeseen niin täysillä ettei lopulta päässyt sängystä ylös. Koki burnoutin ja vakavan masennuksen seuraavaa huutokohdetta pohtiessaan.
 
Nii,iin harrastus on tosi hyvä irtiotto työstä kun se on mieluinen, ja tarpeeksi vaativa että se pakottaa ajatukset pois varsinaisesta leipätyöstä.
Minulla oli sellainen harrastus, josta todella nautin ja kaiken lisäksi rahaakin oli aina lompsassa kun tein sitä. Mutta.... herrat tohtorisetät/tädit
otti sen minulta pois lausunnolla jossa luki että koska minulla ei ole todettu päässä mitään vikaa josta nähtäisiin että onko se parantunut tai voidaanko sitä yleensä parantaa, ei näin ollen voida kirjoittaa uutta medikaalia. Täts it. Kaikki toimintalupani meni siinä.
Sitä suren vieläkin vaikka vikoja on kyllä nyt riittämiin estää se medikaali.
markkuvaarihttp://www.avantplanet.com/F1/posting.php?f=9&mode=reply&t=7231&sid=7f7f5025152614daea1ddb25980709b0#
 

Uusimmat keskustelut