hydraulikäyttöiset työlaitteet avant528 | AvantClub - Keskustelupalsta

avantnisti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
9.10.2013
9
0
1
Moi
Nyt tuli tarve pistää ensimmäinen kysymys tällekin palstalle.
Eli ostin vuosi sitten avant 528n vm.2012
Käyteltyäni nyt muutamia työlaitteita (maapora,palkkiniittokone) mieltäni askaruttaa että onko normaalia
esim. poratessa poran pyöriessä ei ole mahdollista nostaa puomia ylöspäin(ei jaksa nostaa) eli ensin pyörintä
stop ja sitten nostettava pora ylös reiästä? Niittokoneella hieman hankalaa kun ei saa nostettua puomia terän
säksättäessä,maasto kun ei aina ole tasaista. Eli onko jotain vikaa vai yksipumppuisen ominaisuus??
 
Kyllä käsittääkseni puomin pitäisi nousta, tosin hieman hitaammin, vaikka työlaitteet pyörisi.
Itsellä on kylläkin 630, jossa on tuplapumpputoiminto.
"huolto" voisi tarkentaa!
 
Loppuu pumpusta tuotto ja öljyä ei riitä joka paikkaan.
Kierroksia koneesta lisää jos vaikka auttaisi.
 
Itsellä tuo 520 ja kaivurin ollessa kytkettynä ja öljyvirtauksen kulkiessa kaivurille, puomia ei voi nostaa, vaan virtaus pitää katkaista ensin kaivurille. Ajo toimii kyllä, mutta ei puomi hydrauliikka... En tiedä onko kyseessä samantyyppinen hydrauliikka tuossa 528 mallissa, mutta kuitenkin.
 
Sume33 sanoi:
Yksi pumppuisen ominaisuus.

Mitenkä tämä homma nyt toimii, koska kun laitan leikkurin keulalle joka on vielä keräävä, niin ei mitään hämminkiä muun hydrauliikan kanssa oli leikkuri pyörimässä tai ei. Kumpaankin laitteeseeseen menee kaikki kolme letkua Vai meneekö kaivuriin vain kaksi jolloin siellä olisi erilainen kierto kuin leikkurissa, mikä sitten tekee sen että kun kaivurin kiero on päällä se poistaa oljyn saannin muulta hydrauliikalta. Vai mistä tässä on kyse. Ainakaan 220 kaivuri ei vaikuta muuhun hydrauliikkaan, siitä on kokemusta.
markkuvaari
 
Sain tuollaisen vastauksen huollolta ku ihmettelin itse sitä aihetta klapikonetta käytettäessä. Klapikone keulalla ja lisähydrauliikka päällä ni puomi ei nouse ollenkaan. Vanhasssa 520+ koneessa ei ikinä tullut tällaisia ongelmia vastaan, mut siinä olikin tuplapumput.
 
Hydrauliikassa on prioriteettijärjestys, eli ohjaus on ensimmäisenä, sitten työhydrauliikka jonka jälkeen puomi ja kauha ja viimeksi teleskooppi. näin siis yksipumppuisissa malleissa.

Kaksipumppuisissa on työhydrauliikka omalla pumpullaan, ja työlaitteen käyttö ei vaikuta puomiin, mutta puomi voi vaikuttaa työlaitteeseen kun kaksipumpputoiminto on käytössä.

Hydrauliöljyllä on taipiumus mennä sieltä mistä se helpoiten pääsee.
Kun 400 tai 500 sarjalaisessa jossa on yksi työhydrauliikan pumppu käytetään kaivuria tai esimerkiksi klapikonetta, öljy kiertää työlaitteen kautta vapaasti palaten tankkiin jos työlaitteessa ei ole sillä hetkellä mitään toimintoa käytössä. Eli jos kaivurista kipristää kauhaa samalla kun nostaa koneen puomia, nousee puomi syntyneen vastapaineen johdosta.
 
Löytyi vanha viestiketju,mut ei oma ongelma vielä selvinnyt.Kaivuri kun on kiinni ja lisähydrauliikka kytketty niin puomi nousee normaalisti mut kone ei liiku mihinkään ennenkuin ottaa lisähydrauliikan pois.Kone on 99 multitec.
 
Joo. samaa miettiny itekseeen, kun kaivuri 210 kiinni ja työhyde ohjattu kaivuriin niin puomi ei liiku. Kaivurin paluu ohjattu suoraan tankkilinjaan, eli jos muuttaisin paluun toiseen painelinjaan niin toimiskos puomin liikkeet myös silloin kun kaivuri toimii? Harmittaa ku kokoajan joutuu työhyden vipua vatkaa.
Kone 423 vm.22. Pitää vissiin soittaa tehtaan huoltoon ja kysyä onko ominaisuus vai vika? En noista vanhemmista tiedä, mutta uudemmissa on ajopumppu vain ajoa varten, ei hoida mitään muuta hydeä kuin ajomoottoreita.
 
Vastaan vielä itselleni...Eli tein pienen puukouran missä on myös vinssi mitä ohjaa 2-karainen venttiili ja paluun laitoin toiseen painelähtöön.
Jos laitan työhydrauliikan päälle niin vinssi ja koura toimii ok ja myös puomin liikkeet toimii ok mikäli en käytä vinssiä tai kouraa samaan aikaan.
Siitä seuraa kysymys... mitä tapahtuu jos vaihdan kaivurin tankkilinjan toiseen painelinjaan...
 

Uusimmat keskustelut