Isot Avantit tuplatyöpumpulla | AvantClub - Keskustelupalsta

kd8500

Jäsen
Keskustelun aloittaja
2.3.2009
142
0
16
Hei kaikki isojen tuplapumppukoneiden (600- ja 700 sarjalaiset sekä vanhat 300- ja 500 sarjalaiset) käyttäjät:

Missä töissä/työlaiteilla käytätte yhtä ja milloin kahta pumppua?

Kyselee vain yksipumppuisia käyttänyt
JJ
 
Ruohonleikkurissa tulee tuplattua aina, saa kerralla kunnon jäljen myös märästä tai pitkästä ruohosta, tosin syö vähän terää osumista ;)

Reunaleikkuri kieppuu myös vinhasti tuplanopeudella.

kaivuria olen kokeillut sähköisen esiohjauksen kanssa tuplilla, jolloin voi käyttää matalammalla kierrosalueella, mutta kaipaa vielä säätämistä etenkin sivukäännön rivakkuuden johdosta. Esiohjaus syö osan tehosta, jolloin joutuu normaalisti käyttämään lähes puolta kaasua että tapahtuu, tuplilla pääsee kolmanneksella

Maa/kantoporaa käyttelin tuplilla samoin kuin lumilinkoa joka muuten on aivan loistava vehje.

Kaikki kauhat ovat yleensä aivan liian nopealiikkeisiä tuplana, etenkin jos ajon jälkeen kauhoessa kierrokset jäävät korkealle.

Summasummarium; erityisesti pyörivät työlaitteet saavat suoraan käytännön lisätehon tuplista, muita laitteita joutuu joko säätämään tai varomaan tuplapumppujen kanssa.
 
Samantapaiset on kokemukset kuin Maasturistilla!

Kaivuria käytän vallan tuplapumpulla. Vain tarkemmissa kohdissa heitän yhdelle pumpulle. Näin selviää hieman pienemmillä kierroksilla ja kauha ehtii melkein ajatuksen mukana!
Maasturisti sanoi:
Kaikki kauhat ovat yleensä aivan liian nopealiikkeisiä tuplana, etenkin jos ajon jälkeen kauhoessa kierrokset jäävät korkealle.

Mulla 630 tuplapumppu lisää vain zoomipuomin liikkeittä, ei vaikuta puomin nostoon/laskun eikä kauhan kääntöihin. Zoomi ehtii kyllä yhdelläkin pumpulla.
 
Leppis sanoi:
Mulla 630 tuplapumppu lisää vain zoomipuomin liikkeittä, ei vaikuta puomin nostoon/laskun eikä kauhan kääntöihin. Zoomi ehtii kyllä yhdelläkin pumpulla.


juu, taitaa se noin olla myös peltikuorisessa, mutta kauhojen työhydrauliikan perässä olevat vipstaakit saavat liikkeeseensä tuplista tarpeettoman kovaa vauhtia.

wanhassa powercatissa (320+) myös kauhan kääntö sujui (liian) rivakasti tuplapumpun kera.

tuli mieleen vielä että halkomakone on nopsempi tuplapumpulla pikkuklapeille , mutta yllättäen isoimmat ja sitkeimmät puut menevät varmemmin halki yhdellä pumpulla. Tuplalla paineraja tulee pikemmin vastaan.
 
Samoilla linjoilla minäkin...

Tuota tuplapumppuosastoa tulee käytettyä ruohonleikkurin kanssa koko ajan, varsinkin kun menee pitkään (...puoli kesää ajamatta.. ) ja märkään heinään... ja sitten sellaiset 2000+ rmp koneeseen. Työhydrauliikkaa päälle laitettaessa tule kuitenkin olla rauhallinen. Jos tyrkkää vivun kerralla "pohjaan" saattaa peli sammua. Ensin vipua vain vähän eteen että terät alkavat kunnolla pyöriä, ja siitä se sitten lähteekin. Kun terätä pyörivät, mitään voima-ongelmia ei ilmene.

Toinen härveli jossa tuplapumppu on käytännössä koko ajan päällä on puunpilkkoja. Terän liike on yhdellä pumpulla niin hidas että "voi että". Tuplapumpulla hommaan tule sopivasti vauhtia, ja voima tuntuu riittävän vaikka kierroksia on vain vähän yli tyhjäkäynnin (1100 rpm). ...taisin taannoin tiputtaa koneen yhdelle pumpulle vain silloin kun piti pilkkoa rapiat 30-40 cm:iä hopeapajusta sahattuja oksaisia ja märkiä/tuoreita pöllejä. Ei niinkään sen takia että kone ei olisi jaksanut, mutta vauhdilla ajaessa tuli jotkin "kieroumat" tuupattua turhan tiukkaan halkaisuterän ja rungon väliin.
 

Uusimmat keskustelut