jäätäminen jatkuu | AvantClub - Keskustelupalsta

gravedigger

Jäsen
Keskustelun aloittaja
24.5.2011
106
0
16
Nyt kun on saatu vaijerien jäätäminen pois vaivaamasta, niin eiköhän uutta vaivaa pukkaa tilalle.. Aluksi luulin että polttoaine suodatin olisi jäässä, lämmittelin ja ei vaikutusta. Seuraava idea että tankissa kosteutta, noh löpöt pois, uusi suodatin tilalle ja testi. Käy vähän aikaa ok ja sitten hyytyy.. What?! Seuraavaksi testaamaan tuleeko suodattimelle asti ainetta ja kappas vaan, tippa silloin tällöin. Elikkä nyt on ilmeisesti ns karkea suodatin tukossa tai jäässä, siis suodatin ennen varsinaista polttoainesuodatinta. Tänään sitten taas puretaan ja ihmetellään..
 
Kun Avantti oli huollossa, jouduin käyttämään 40v vanhaa traktoria lumikinosten poistoon. Varttin hommien jälkeen kanssa hyytyi, vaikka talvilaatuakin oli käytössä. Suodattimien vaihto ei auttanut, mutta syyksi paljastui lopulta tukos tankissa. Pyöränpumpulla ilmaa letkuun ja sitten alkoi löpö virtaamaan. Siellä kai on jokin sihti, johon oli vuosien saatossa kertynyt kaikenlaista... Avantin muovitankeissa ei kuitenkaan taida olla vastaavia sihtejä.
 
Eipä ollut ainakaan omassa tankissa sihtiä kun viime syksynä jouduin tankin purkamaan pois ja putsaamaan ko ongelman takia edellisen kerran. Tosin silloin syynä oli kauemmin seisonut löpö..
 
No niin, vikahan tuli paikannettua. Syynä oli likainen karkeasuodatin joka oli täynnä kaikkea moskaa. Saanut ilmeisesti kaikki tankin pöpöt sisäänsä kun ajoin kerran tyhmyyttäni tankin kuivaksi.. :oops: Noh, mitä tästä opimme..? Vaikka Avantti kulkeekin lähes pyhällä hengellä, niin pitää sinne tankkiinkin joskus lisätä polttoainetta.
Ai niin, kaasuvaijerin herkistys onnistui vähän liiankin hyvin; ajaessa lähtee pikkuhiljaa laskemaan kierroksia..sen verran herkäksi muuttui aseöljyllä.
Mistähän saisi vaijeria jumettavaa ainetta..? ;) Vitsi vitsi.. :mrgreen: