Jännittää!! | AvantClub - Keskustelupalsta

Juhani

Jäsen
Keskustelun aloittaja
25.10.2011
1 030
403
83
Päätin sitten vuokrata pyörittäjällä olevan 2,7t minikaivurin, kun pitää kaivaa n. 60m ojaa auki ja upottaa sinne 315mm rumpuputkea sekä 2kpl tarkastuskaivoja. Ikinä en ole moista konetta käyttänyt, mutta kaippa tuo onnistuu?:rolleyes:
Ongelmana on se, että nykyiseen jakokaivoon tulee 2kpl 110mm salaojaputkia ja pienpuhdistamo purkaa 2krt/vuorokausi samaan kaivoon ja nämä vedet on johdettu 200mm salaojaputkeen, mutta vastapaine on niin kova, että purku ei riitä ja nyt on pakko panna sen 200mm salaojaputken rinnalle 315mm umpiputki, jotta se jakokaivo vetäisi tarpeeksi.
Monta vuotta menty ongelmitta, mutta nyt on varauduttava siihen, että nämä huippumärät syksyt ja keväät ovat tulleet jäädäkseen.

Ongelma paljastui viime syksyn sateiden aikana, kun kävin katsomassa, että kuinkahan se puhdistamo pärjäilee ja kun avasin huoltoluukun niin huomasin, että puhdistamo on täynnä vettä ja olisi tulvinut hetken kuluttua yli.
Avasin jakokaivon kannen ja totesin, että se ei vedä.
Avantin kaivurilla kaivoin esiin sen purkuyhteen ja totesin, että se 200mm salaojaputki ei jaksa vetää sitä vesimäärää, mitä jokapaikasta tulee.
Katkaisin purkuyhteen, jotta ei yritä purkaa vastapaineeseen ja naapurin kanssa kaivettiin käsin ojaa auki, jotta saatiin se purkuputki vetämään edes vähän.
Avantista ei ollut apua 210:en kaivurin kanssa koska se oja jonka pohjalle se 200mm salaojaputki on laitettu on niin leveä, että 210:en kaivurin ulottuvuus ei riittänyt.

Hauskinta asiassa on vielä se, että tuo oja jota työstän, niin on naapurin tontilla, mutta onneksi meillä on rasitussopimus noiden purkuvesien suhteen ja nythän sen osittaisen avo-ojan voi halutessa laittaa vaikka umpeen, koska sen umpiputken ympärille tulee sora ja maa-ainesmatto.

Onneksi on talviloma vielä pitämättä ja nyt ei tarvitse tehdä pahemmin lomasuunnitelmia, kun ne suunnitelmat tuli ihan itsekseen!:mad:
 
Viimeksi muokattu:
Kovasti tulee sullakin vettä piha-aluueelta. Olisiko purkausutkessa nyt juuristoa tukkeena? Melkein veisin oman 110 putken puhdistamosta sinne avo-ojaan?
 
Puhdistamon purkuputki on vinosti rinteessä ja päättyy rajaojaan. Purkuputkessa on noin 10 metrin matkalla rinnan umpi- ja salaojaputki. Salaojaputket tuppaavat kasvaa umpeen koivujen hienonhienoista juurista muutamassa vuodessa. Puhdistamo ja umpisäiliö otetaan käyttöön tänä kesänä. Kyseessä on siis järven rannalla olevan kesämökin laajennus.

Oke
 

Liitteet

  • IMG20230801083204.jpg
    IMG20230801083204.jpg
    7,1 Mt · Katselut: 48
Eikä tarvitse olla edes salaojaputkea ( reiällistä ) vaan varsinkin pajupuiden juuret menee läpi jopa tiivisteellisestä reiättömänkin putken liitoksesta. En olisi uskonut mutta viime kesänä ihan omin silmin nähtynä juurikin pienpuhdistamon poistoputken yhteydessä kun kaivettiin auki huonosti vetävä putki. Terijoen salavan juurista oli sisällä n. 3 m pötkö tukkimassa 110 mm putkea...
 
  • Vau
Reaktiot: Miksu
Onpa hauskaa toi kaivaminen, tosin on myönnettävä, että kaivinkonekuskien arvostus nousi kertaheitolla!:)
Meinaan noiden kallistimen ja pyörittäjän ym. jouheva ja nopea käyttö kysyy kyllä ammattitaitoa!!
Kaatamistakin "yritin", mutta onneksi puomi oli niin alhaalla ettei kaatunut, meinaan toi vetinen savi on yllättävän painavaa kauhassa.
Senkin huomasin, että ei tuollainen 2,7t kone ole vielä mikään voimapesä ja onneksi tajusin pyytää toisen kauhan tilalle routapiikin, koska piti poistaa ojan reunalla kasvaneiden kuusien kantoja ja siitä ei olisi tullut mitään ilman routapiikkiä, koska kauhalla olisi pitänyt kaivaa niitä juuria järjettömän kaukaa kannosta.

Kuva aloittelijan työmaasta ja toi maasto on niin kalteva, että en edes uskaltanut yrittää kaivaa sivusuunnassa ja hyvä niin, koska taatusti olisi kipannut. Kuvassa muuten näkyy se 200mm salaojaputki, jonka rinnalle viritellään umpiputkea.
Hauskinta asiassa on se, että n. 10m tuon lähimmän koivun takana on ojan pohjalla kalliota ja huomenna ratkeaa kaverin laserin kanssa, että riittääkö kaato vai pitääkö kalliota rikkoa putkea varten.

Täytyy yrittää levittää toi helvetin savi jotenkin tuohon ojan reunalle, koska naapuri haluaa säilyttää tuossa silti ojantapaisen, koska on kuulemma rajaoja, kun heillä on kaksi tonttia rinnakkain. Koko työmaa on siis naapurin puolella ja saattaa olla, että Avant ja maankunnostaja laulaa oikein tosissaan, koska olen satavarma, että toi savi kuivahtaa tosi nopeasti, koska tuohon paistaa aurinko kokoajan.
20240415_143733.jpg
 
Aloitettiin sitten kallion rikkomisella ja kaverini veisteli timanttiterällä viiltoja ja sitten piikkauskoneella paloja pois. Olisi pitänyt ensin katsoa laserilla kaadot, sillä ne olisi riittänyt ilmeisen hyvin kalliota rikkomatta ja miehen kanssa naurettiin, että miksi ei ensin laitettu laseria tulille.
Silmä vaan näköjään valehtelee ihan pirusti ja pitäisi olla todellinen "putkinäkö", jotta silmä ei hämäisi!;)
Huomenna tulee sitten maanrakennusammattilainen arvostelemaan tekoseni, tosin tekee muutakin, eli miettii tarkistus/huoltokaivot ja neuvoo, että kuinka saan ne toteutettua ilman suurempia vahinkoja ja kustannuksia.:p

Oli tarkoitus hifistellä vielä tänään aamupäivällä sen kaivannon pohjan viimeistelyllä, mutta kun sain koneen ajettua pelipaikoille, niin jouduin toteamaan, että en pääse sillä toiselta puolelta kaivantoa tarpeeksi syvälle ja toisella puolella on varmaan "triljoona" tonnia vetisiä savipaakkuja ja kaikki pitäisi siirtää pois tieltä, jotta koneella ylettäisi. Avantilla ei viitsi edes yrittää sinne, koska toi tienoo litisee jo pelkästään 43:en saappaiden alla.

Ei kukaan tarvitsisi vetisiä savipaakkuja ja saa vapaasti valita, että ottaako savilillua vai kauhan kokoisia kokkareita tai kaikkea siltä väliltä? ;);)

Toi savi on aika kusipäinen maa-aines ja tuumasin, että taidanpa maksaa vuokraamolle kaivurin pesusta, koska en yksinkertaisesti saa pestyä tuota saviläjää missään täällä kotona. Sen puskulevyn ajattelin lapioida esiin ennenkuin palautan koneen.
 
Nyt alkaa pännimään tuo projekti, kun on niin märkää ja menee ihan kuraleikeiksi, mutta pakko oli aloittaa!:mad:

Olen myllännyt naapurin pihaa siihen malliin, että siistimiseen taitaa mennä enemmän aikaa kuin itse varsinaiseen työhön.
Kaikkinensa vaikuttaa siltä, että pitää vuokrata kaivuri vielä uudestaan, kun maaperä on kuivunut ja maanrakentamisessa tuouhuava tuttuni sanoi, että järkevin on tumpata noi savet takaisin sinne kaivantoon ja tasoitella sitten luiskakauhalla, että saa sen näyttämään vielä ojalta eikä miltään kanjonilta.

Nooh, eipähän ole ongelmia vapaa-ajan vietossa!:)
 
Kubota menossa sovitusti palautukseen huomenaamusta, vaikka ensin mietin, että pitäisikö vielä muutaman päivän ja yrittäisi siistiä sekä tasoitella paikkoja, mutta tulin siihen tulokseen, että tuon maaperän on annettava kuivua ensin.
Täytyy sitten kuivumisen jälkeen miettiä, että ottaako uudelleen vuokralle kaivurin vai onnistuisiko täyttö Avantilla, jota kyllä epäilen suuresti, koska naapurihan halusi, että kaivanto näyttää vielä ojalta ja niitä reunojahan ei oikein Avantilla tasoitella.
Onpahan syy sitten vuokrata taas leikkikalu!;)
20240421_130405.jpg
 
Kubota menossa sovitusti palautukseen huomenaamusta, vaikka ensin mietin, että pitäisikö vielä muutaman päivän ja yrittäisi siistiä sekä tasoitella paikkoja, mutta tulin siihen tulokseen, että tuon maaperän on annettava kuivua ensin.
Täytyy sitten kuivumisen jälkeen miettiä, että ottaako uudelleen vuokralle kaivurin vai onnistuisiko täyttö Avantilla, jota kyllä epäilen suuresti, koska naapurihan halusi, että kaivanto näyttää vielä ojalta ja niitä reunojahan ei oikein Avantilla tasoitella.
Onpahan syy sitten vuokrata taas leikkikalu!;)
katso liitettä 7928
 

Uusimmat keskustelut