Jarrullisen kärryn rakentamisohjeet? | AvantClub - Keskustelupalsta

raksaaja

Jäsen
Keskustelun aloittaja
24.5.2009
192
10
18
Oulu/Ylikiiminki
Moro

En ole bongannut mistään tolkullisia jarrullisen peräkärryn rakentamisohjeita.

Itellä on pari jarrutonta kärryä ja toisen niistä vois rakentaa jarrulliseksi, jos jostain sais hyvät ohjeet.

Anyone?
 
Taitaapi olla erillisosat hakusessa kun uusiin rekisteröitäviin kärryihin pitää olla aisan ja jarrusysteemin yhteensopivuustodistus.Noiden aisa+napa systeemien hinnat on semmoisia että samalla rahalla saa valmiin kärryn. Systeemi toimii yksinkertaistetusti siten että aisa työntää joko vaijereita tai nestettä, jonka avulla jarrut jarruttelevat.

Tuolta saattaisi saada irtokalikoita:
http://www.teohydrauli.fi/tuotteet.shtml?Action=List&m_group=2

Jos ihan pihakärryä meinaat, niin veikkaan että edullisin tapa on etsiä riittävän rapea jarrullinen asuntovaunu ja käydä kippaamassa kontti päältä lähimmälle jäteasemalle, putsata osat ja kärry on valmis.
 
Joop. Ei kait sitä tarttis kaikkea aina itte koettaa tehhä. Ehkä tolkuinta koettaa pistää vanha vaihdossa ja hommata käytetty jarrullinen.

Eikös semmosta asuntovaunun alustasta tehtyä kärryä saa peräkärrynä rekisteriin nykyisin?
 
Juu, saahan niistä vanhoista jarrullisista tehtyä värkin, jos vaan paperit on kunnossa.
Niissä vaan tuppaa olemaan kokonaispainot vain tonnin pintaan ja menee täpärälle ainakin jos avantissa on kaivuri tai muita painavampia työlaitteita.

Joskus katselin jt-trailer merkkistä vaunua, joka oli sopuhintainen pituuteensa nähden ja riittävällä kantavuudella silloiseen värkkiin. On tosin vain sähkösinkitty, mutta varmaankin harrastekäytössä kestäisi vuosikausia. On ainakin tuolla myynnissä: http://www.sr-tuote.fi/

Rentpoint myy käytetyt vuokravaunut, mutta taitaa olla kiirusta tai vaunukauppa käydä kun ei ole yhteyttä kuulunut vaikka jätin kolme vuotta sitten kyselyn ;) http://www.rentpoint.fi/useinkysyttya/useinkysyttya.htm
 

Uusimmat keskustelut