Kaapeliojalla talo nurin | AvantClub - Keskustelupalsta

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 198
142
63
Espoo
Kuulin huikean tarinan epäonnistuneesta ilmajohdon muuttamisesta maakaapeliksi.

Kaapeliporukka oli asentanut alaspäin viettävälle tontille rintamamiestaloon maakaapelin taloon viettävälle puolelle. Kaapelikaivanto oli alkanut toimia savisella tontilla salaojana ja vuodessa massat olivat häiriintyneet niin että talo alkoi liikkua ja nyt on poikki piippu, perustukset ja palomuurit.

Ilmeisesti talo pitää purkaa ja vaihtaa massat. Sähköyhtiö, urakoitsia ja talon omistaja hakevat luonnollisesti maksajaa toisistaan. Voi olla hankala paikka määritellä 60-70 vuotiaan talon arvoa ja vielä hankalampaa saada rakennettua samalla rahalla käyttöarvoltaan vastaavaa.

Olkaapa siis tarkkoina vesien kanssa ja kysykää tarvittaessa rakennusalan ammattilaisilta miten kannattaa toimia. Ja hommatkaa vastuuvakuutus jos teette urakoita.
 
Jos talo on pykätty sellaisen savimällin päälle, että se häiriintyy kaapeliojan kaivuusta,niin kyllä mielestäni on ihan turha kysellä ojan kaivajan vastuuvakuutuksen perään.
 
Jos talon runko on ehjä, niin sen voi nostaa uretaanilla suoraan. Eri asia sitten mikä kannattaa purkaako vai korjaako?

Meillä tipahti vaha saunarakennus salaojituksen jälkeen. Saattoi johtua savimaan kuivumisesta ojituksen jälkeen.
 
Mutta onhan toi melkoinen operaatio. Jos ajattelee tollaisen vanhan talon teknistä arvoa, niin se lienee n. 40-50 keur korkeintaan. Sillä rahalla ei rakennuteta edes kunnollista autotallia.

Vaikka syy lienee vanhan perustamisen kohdalla tehty oikaisu, olisi mökki pysynyt varmaankin asuttavana seuraavatkin 60 vuotta, mikäli ympäristön olosuhteet eivät olisi muuttuneet.

Tästä tullaankin siihen riidan lähteeseen, eli kenen olisi pitänyt huomioida asia? Jos tekijä on liikkeellä heikolla vakuutuksella, voisi hyvä lakimies puhua mustan valkoiseksi ja korjauksen tekijän piikkiin.

Kohtuuton on asukkaankin osa, kun pikkuremontti poiki hiukan lisää. Erityisesti jos se tehtiin sähkölaitoksen aloitteesta.
 
muistan kuulleeni vähän vastaavaa, että kun iso tontti lohkottiin kahdeksi ja satavuotiaan ryhdikkään puutalon rinnalle rakennettiin 2000 luvun standardein uusi talo, niin jo ennekuin valmistaloa edes tuotiin paikallekkaan niin vanha puutalo oli jo lintallaan. Eli pelkät perustustyöt sotkivat maaperän kantavuuden laajalti. Eli ahneella on .....
 

Uusimmat keskustelut