Kääntösylinteri petti | AvantClub - Keskustelupalsta

lajaatena

Jäsen
Keskustelun aloittaja
29.10.2009
861
200
43
Etelä-Suomi
Tänään ongelmia aamuisessa lumihommassa kun kääntösylinterin silmukka petti , kone jäi linkkuasentoon eikä kääntynyt ennen kuin pari miestä veti peräpäätä sivulle ajon aikana, näin sain koneen ajettua lämpöiseen talliin. Sylinterin irroitus oli helppo homma, ei muuta kuin soitto Avantin huoltopäälllikölle Sauli Viitaselle, hän pisti matkahuollon kautta tulemaan uuden, sylinteri oli 16.50 Karkkilassa ja kone oli taas 17.45 ajo kunnossa. Kyllä Avantin varaosapalvelu toimii erittäin hyvin , kiitokset taas Saulille.
 
No jopas on käynyt huono säkä. Tommosessa tilanteessa varmaan veivaa käännön varmuudeksi ensin kaakkoon siihen suuntaan, mihin toimii ja sitten onkin hiljaisempaa. Kunnollinen käsivintturi on siis hyvä tämmöistäkin varten. (vinssiä tarvitaan myös koneen upotessa tai kipatessa)

Yhden sylinterin olen saanut joskus ajamalla rikki, se oli työlaiteen käännön sylinteri joka korkkasi, kun keksin käyttää isolla sylinterillä varustettua rehuleikkuria kaivurina. Tökkäsin piikit maahan ja aloin painaa luukkua kiinni, mutta kävikin köpelösti, kun isompi sylinteri väänsi pienemmältä varren solmuun.
 
Jollen paljon väärin muista kääntösylinterin lenkkejä vahvistettiin jossain vaiheessa. Oliko näissä kokoeroja?
Ketjujen kanssa kääntäessä saattaa kääntösylinteri rasittua normaalia enemmän. Tietysti tuon pitää käytössä kestää.

Saulin nopeus pelasti tilanteen..Terveisiä vaan Saulille.. ;-)
 

Uusimmat keskustelut