Käyttöön opastusta | AvantClub - Keskustelupalsta

Nikkeli76

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.1.2012
85
0
6
Kouvola
Planeettalaiset (etenkin steffe ja maasturisti :p )!

Uudemman koneen hankinta on edessä ja ilokseni ja kauheudekseni huomasin etten noista Avanteista ihan hirveästi vielä tiedäkään, vaikka sellaisen olen jop viisi vuotta omistanut... :lol: Eli siis tarvitsisin joko tehtaan ajokoulutuspäivän tai hyvää komppausta täältä:

1. Miksi koneessa pitäisi olla kaksi hyd pumppua? Pärjääkö yhdellä? Onko siis niin jos on kaksi pumppua (640), niin toinen pyörittää esim ruohonleikkuria ja toinen keskittyy koneen liikuttamiseen? Tällöin siis koneen työntövoima säilyisi vaikka työlaitteella tekisi töitä…

2. Puomin vakaaja. Onko ohjaamon kytkin (jossa kauhan kuva) tämän käyttökytkin? Vai onko ko. kytkin puomin kellunta? Nopeasti ajateltuna ko. kytkimellä ei ole mitään tekemistä vakaajan kanssa… Vakaaja lisää nostovoimaa ja pitää (sallii pienen toleranssin?) kuorman vaakatasossa puomia nostettaessa?

3. Luistonesto vs. ajonvapautusventiili. Ajonvapautuksen periaatteen tiedän jo omasta koneestani, mutta mitä lisäarvoa tuo luistonesto ja miten se toimii? Eli jos laitan luistoneston liipaisimesta pohjaan, niin vetääkö silloin kaikki pyörät väkisin koko ajan? Milloin ko liiapisimen saa painaa pohjaan? Vauhdissa vai pitääkö pysäyttää ensin?

4. Nopean ja hitaan ajoalueen kytkentä (loikkari). Voiko kytkeä vauhdissa puolelta toiselle? Ei varmaankaan…

5. Onko lohkolämmittimessä edelleen voimassa tuo puolen tunnin käyttörajoitus? Mielestäni elementti pienennettiin joitain vuosia sitten ja kestäisi sen mukaan pidemmän ajan ilman kiehumista?

Näillä jos pääsis alkuun!

Hyvää Vappua kaikille planeettalaisille!
 
6. Smooth driven toiminta. Mitkäs vivut pitää olla painettuna ja mihin asentoon? Toimintaperiaatteen tunnen hyvin karkealla tasolla - kiitos Steffelle siitä! Joku paineakku tyyppinen varaaja tasaa menoa, mutta siihen kohtaan loppuu ymmärrys…

Lisää hyvää Vappua! :lol:
 
1. 2 hydraulipumppua antaa mahdollisuuden kahteen eriaiaksiesti toimivaan hydraulityölaitteeseen/liikkeeseen. Ja pyörivien työlaitteiden kohdalla niin voi käyttää 2 pumppuasentoa jolloin kaikki tuotto mene etu hydeulosottoon. Koneella on eri pumppou joka pyörittää vain renkaat.

2. vakaaja pitää työlaitetta samassa asennossa koko ajan vaikka puomia liikuttaa. Se merkkivalo ja kytkin hytissä on nimenomaan puomiston kellunta. Eli ei voi pakottaa puomia alaspäin.

3. Luistonesto vähän niinkuin pakottaa kaikki renkaat vetämään. Ei 100% lukko mutta vähentää sutimista. Voi kytkeä lennosta siitä liipasimesta. Ajonvapautusventtiili antaa mahdollisuuden öljylle virrata ristiin mikä mahdollistaa sisä ja ulkopuolen renkaille eri pyörintänopeutta ruttaamatta esim nurmikkoa.

4. Loikkaria ei saa kytkeä vauhdissa.

5. Muistaakseni aikarajoitusta ainakaan ei ole 760i mallissa.

6. Smooth drive kytketään samasta vipusta kun kellunta. Eli kun sen kytkee päälle ja nostaa puomia 10cm niin jää puomisto hengailemaan hydauliikan varaan ja siinä on paineakku joka joustaa liikettä. Erinomainen näissä nopeissa koneissa kun ajaa siirtoa työlaitteiden/kuorman kanssa.
 
- vakaajan yhteydessä kellunta maksaa n. 1 keur, lienee tällöin mutkikkaampi toteuttaa.

- liipaisimella toteutettu luistonesto toteuttaa 50/50 virtauksenjaon eri ajopiireille. Pienemmissä koneissa on luistonestosta mekaaninen versio, joka toimii vasta suuremmilla virtausnopeuksilla.

- uudemmat lohkolämmitinsarjat ovat aiempaa pienempitehoisia n. 300w vrt. aiempaan 600w, jolloin kiehumisen vaara lienee poistunut.
 
Kiitokset steffelle asiantuntevista ja nopeista vastauksista. Kaikki vastaukset vastasivat heikkoa mielikuvaani asioista ja loput oppii tekemällä. Tosin jotain on tiedettävä näistä hienouksista ennen kuin alkaa niitä käyttämään. Vahinkoa saattaa muuten syntyä aika lailla :? Sain vihdoinkin asiat rullaamaan ja kapan kanssa tehdään kaupat hänen koneestaan. Ihan kuin joulua odottaisi!

En malta odottaa hetkeä, jolloin pilottikaivuu iskee täydellä voimalla ensimmäisen urakan kimppuun.
 

Uusimmat keskustelut