Käyttötunteja vuodessa | AvantClub - Keskustelupalsta

Paalari

Jäsen
Keskustelun aloittaja
27.9.2008
179
4
18
Kuinkas paljon koneisiinne tulee käyttötunteja vuodessa?

Oma ollut nyt vajaa 2kk, ja tunteja mittarissa 50h
Tällä vauhdilla vuodessa kertyisi n. 300h, tosin kesällä kertynee suhteessa enempi kuin talvella.
Montaa sellaista päivää ei ole ollut ettei kone olisi liikkunut, joten jonkunlaiseen tarpeeseen se taisi tulla..
 
100-150 tuntia vuodessa. Aiemmin sopivan kuljetuskaluston puute on osittain rajoittanut käyttöä, mutta tilanne on korjaantunut ja todennäköisesti tuntimäärä kasvaa jatkossa, kun talvikäyttö lisääntyy.

Onkos muuten traktorin/muiden värkkien käyttö vähentynyt vastaavasti avantin myötä? Jos näin on päässyt käymään, sitä voisi helposti kuvitella että asialla olisi kustannusten ja päästöjen kannalta hyviä vaikutuksia.

Henkilökohtaisesti käytän laitetta lähes yksinomaan harrastusvälineenä ja siinä tehtävässä se on mahdollistanut asioita jotka eivät olisi tapahtuneet ollenkaan ilman konevoiman läsnäoloa.
 
Traktorin käyttö on lähes loppunut nurkkahommissa.
On paljon mukavampi ottaa pieni vihreä lämpimästä tallista, kuin suuri sininen kankeaniskainen etukuormaajatraktori kylmästä suulista.

Myös ruumiillisesti, ja varsinkin henkisesti raskas kottikärrytyö on vähentynyt huomattavasti tallin puolella..
 
Piti oikein laskea, tähän mennessä on tullut keskimäärin 130 tuntia vuodessa. Tai vähän enemmän kun oli tuo tuntimittari vähän aikaa pimeänä viime keväänä.

Koneen ostin heti kun tänne "maalle" muutettiin ja ilman sitä olisin varmaan jo muuttanut poiskin. Nyt vajaan hehtaarin puutarhan rakentaminen ja hoitaminen käy mukavasta harrastuksesta (toisin kuin pelkän lapion ja kottikärryjen kanssa).
 
Nyt olisi jotain 56h mittarissa. Laite tuli loppusyksystä. Tunteja tuli aika nopeasti.

Niitä tälee rypäyksettäin kun pihaa rakentelee. Keväällä pitäisi rakentaa 5 pihaa. Sitten voikin tulla hilkaista.

Jos olisi lumikauha tai mönkijän lumiaura sovitettuna avanttiin niin tulisi tunteja näin talvellakin.

T:Marko
 
mtm sanoi:
Jos olisi lumikauha tai mönkijän lumiaura sovitettuna avanttiin niin tulisi tunteja näin talvellakin.
Kyllä ne lumityöt sorakauhallakin sujuu, ainakin paremmin kuin kolalla. ;)

Vaikka sorakauhaan ei hirveästi lunta mahdu niin pakkasluntakin voi työnnellä kasoihin melko nopeasti. Nuoskalumi on muuten helpompaa mutta tuppaa tarttumaan ruosteiseen sorakauhan pohjaan melko hanakasti.
 
Ilman muuta olisin dieselin ottanut jos vaan olisi tarjolla tähän pienimpään. Tunteja tosiaan tulee paljon enammän kuin olisin kuvitellut, kone on tosin ammattikäytössä ja osoittautunut yllättävän tehokkaaksi ja monikäyttöiseksi, lumikola on jäänyt sen ansiosta lähes tarpeettomaksi. Tuota bensakonetta tosiaan vähän vierastan, isommat (vähän) koneet joita on, tosin eri merkkiä, menevät kaikki pienemmällä kulutuksella kuin tämä. Tankillisella ajaa 2 tuntia, varakanisteri oltava aina mukana...
 
Vain 2 tuntia? Ajatko koko ajan kaasu melkein täysillä vai viekö tuo 220 tosiaan noin paljon enemmän? Omassa ajossani 216:lla sanoisin että tankki kestää 4 tuntia noin puolikaasulla tai vähän alle käyttäessä.
 
Kyllä uskoakseni kaasu on suurimman osan aikaa pohjassa ja lopunkin aikaa lähellä kun työt sujuu nopeammin niin. Aika laajalla alueella liikutaan ajamalla ja siirtonopeus pidetään huipussa... Eli 4 litraa tunnissa menee. Kulutus onkin ainoa huono puoli, puolet tehokkaampi diesel vie vähemmän.
 
Samantehoisella dieselillä saisi hyvinkin polttoainekulut pudotettua puoleen verrattuna bensakoneeseen.
Mpö on ainakin puolet halvempaa kuin 95, ja litrojakin kuluisi/tunti vähemmän.

Tataa vaan dieselkone olla niin suuri, ettei yksinkertaisesti sovi 200 sarjan koneeseen.

520 kuluttaa rauhallisella ajolla(2000-2500r/min) n. 2L/h
 
Mpööllä (löpöllä) huristelu on yleisillä alueilla ja työmailla melko riskaabelia puuhaa tulkinnanvaraisuuden johdosta. Päivämaksulle oli tuomittu jälkikäteen esimerkiksi pyöräkuormain, joka kuljetti haketta kasasta yleisen tien yli voimalaitokselle. Senttejä ei kannata säästää jos on vähänkin epäilys siitä että mennään verolliselle puolelle ajelulle.
 
Elokuulta jouluun taisi tulla 150h täyteen tiiviimmän työrupeaman johdosta vaikkakin näin harrastekäytössä. Nyt "talvella" etupäässä lumen lykkimistä.

Kulutusta en ole aivan tarkkaan laskeskellut, mutta useamman kerran olen tankin ajanut tyhjäksi.
Kuluttaisikohan tuo tuo 3/4 - 1/2 kaasulla jonkin verran yli 2l/h.
 
Harmillisen vähän ollut lumitöitä, pari kertaa vasta joutunut kolailemaan... :) Ehkä 100 tuntia vuodessa yhteensä, painottuen kesälle.

Mulla 528+ vie semmoiset 1.5 - 2 litraa tunnissa, yleensä ajelen puolikaasulla tai vähän alle.
 
mulla nyt ei vielä vuotta ole kone ollu vaan 10 päivää ja nyt koneessa on vähän vajaa 20 tuntia ja muistaakseni kolmannen tankillisen tankkasin tänään ja puoli tankkia oli tavaraa kun tuli elikkäs 2.5 tankillista on mennyt tavaraa n40l ja kulutus on olut noin 2l h
 

Uusimmat keskustelut