Kaivuri 250 apuja? | AvantClub - Keskustelupalsta

tikka

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.6.2012
62
2
8
Lahti
Ostimpa tollasen käytetyn -09 250 kaivurin ja siitä puuttuu tietenkin noi kiinnitys raudat tohon sr1 malliin. Eli rauta jolla kytketään zoomipuomiin ja alarauta millä kiristetään runkoon.
Tarttisin noiden rautojen pituudet, eli puomin tulevan tappien välisen etäisyyden ja alas esim poikittaistangon keskeltä ekaan reikään, olisin kiitollinen jos joku viittis mitata.
Kirjaakaan ei ollu joten jos jollain olis esim. sähkösenä tai vinkki mistä saa.
Ja vielä kysyn käytöstä toimiiko niin kun tuun ojan reunalle, lasken koneen alas ja lukitsen alatangon ja kun haluan vaihtaa paikkaa alatanko on avattava jotta koneen voi nostaa?? Sori pöljät kysymykset mutta mulle täysin outo laite. Kiitos.
 
Noin se kesä menee vauhdilla, piti tuota omaa kaivuriakin myydä :)
tikka sanoi:
sähkösenä tai vinkki mistä saa
Saa vaikka tuolta http://www.digipaper.fi/agrimarket/56034/
tai tilaamalla tehtaalta.
tikka sanoi:
Eli rauta jolla kytketään zoomipuomiin ja alarauta millä kiristetään runkoon.
Mulla olisi ylimääräisenä nuo, kun tuli vaihdettua konetta joskus. Tehtaalta saa myös varaosana.
Kuinka kauaksi pitäisi lähetellä?
tikka sanoi:
Ja vielä kysyn käytöstä toimiiko niin kun tuun ojan reunalle, lasken koneen alas ja lukitsen alatangon ja kun haluan vaihtaa paikkaa alatanko on avattava jotta koneen voi nostaa??
Juu avattavahan lukitus olisi, jotta kaivuulaitteen saisi nostettua ylös. Tosin voi kaivurin puomilla työnnellä konetta auttamalla samalla ajomoottoreilla.
Tuuppailu ei kyllä ole suositeltavaa rasittaen puomistoa ja avantin ja kaivuulaitteen liitoksia. Voimaa kyllä on siirtelyyn....
tikka sanoi:
Sori pöljät kysymykset mutta mulle täysin outo laite
Pöljiä kysymyksiä ei kyllä ole olemassa, mutta vastauksia saattaa kyllä tulla...
 
Kiitos linkistä latasin kirjan, olisin kaivannut ohjetta ketjujen kireyteen mutta ei ollu. Mitenköhän ne säädetään?
Lahdessa ois tarve osille, missäs nää on? Jos ei kaukana voisin hakeakin tai vaikka mh. Viikonloppuna on eka "keikka" mutta voisin laittaa jotku väliaikaset kunnes saan oikeat.
 
Kangasalla olisi osat. Tapit ja kiinnityspultit on ilmeisesti käytössä kaivurissa.
Venttiililohkon kiinnitys alusta olisi myös vapaana.
Ketjun kiristyspäässä on nippu jousiprikkoja, puolet nipusta on toisinpäin kuperat puolet vastakkain (sisäpuoleisia 3kpl ja ulommaisia 4kpl). Vastakkain olevien kuperien puolien väliin jäävää rakoa ei saisi kiristää kiinni, kuitenkin niin että prikat on tiukalla.
Käännön hydrauliikan kuristusventtiili kannattaa pitää tiukalla, ettei tule ylimääräisiä holtittomia liikkeitä.
Kääntöketju ja muutama ketjun liitin kannattaa tilata varastoon, kun lähtee hommiin.
On aika herkkä katkomaan tomeltaessa ketjuja. Sivuilla on juttua kaivuuhommista.

nollaneljäsataa836345 numerosta tavoitat
 
Vanhat kiinnikeosat lähti "tikalle".

http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=79#p226
Venttiilipöydän kannatin oli silloin kiinni kouramaisessa kiinnikkeessä.
Ehkä venttiilipöydän varsi kannattaisi kuitenkin kiinnittää ensimmäiseen tappiin kiinnikkeen kanssa!?
 
Tikka kuittaa ja kiittää. Toimitus oli nopea ja osat pakattu erinomaisesti :) ja tuon pöytätelineen muutan kyllä kuvien mukaiseksi ei sitä viitti paljon turhia nostella painaa ihan riittävästi.
Seuraavaksi asennushommiin josko jo illalla pihalla olis jotain rikkinäistä :( (kone tai kuski).
 
Asennus oli kova homma varmaan 4 tuntia. Raudat meni varmaan tunnissa ku yks tappi piti tehä ku puuttu, mut sit piti kaikki letkut järjestellä uusiks pöydästä ekaan kiinnikkeeseen. En tiedä missä välissä noi on sotkettu, kaikki oli kierteellä ja punottu ristiin rastiin toistensa ympäri.
Kaikki irti vuorotellen ja uudelleen paikalleen plus kaikkien ruuvien kiristys. Sit vanhojen rasvojen poisto tappien ympäriltä varmaan kilo, on varmaan koneella rasvattu ennen ja pikkusen liikaa. Sitten vielä uusi rasvaus ja peruspuhdistus koneeseen ku tota öljyä valu väkisin vähä joka paikkaan.
Uusi tuki on vielä tekemättä ku piti jo päästä vähä kaivelee, venttiilipöydässä lienee vielä vikaa kun varmasti vedin oikeasta vivusta niin useasti kaivuri ei ymmärtänyt kääntyä oikeaan suuntaan. Mutta kaikesta huolimatta lyhyellä testijaksolla, olen tyytyväinen hankintaan ja uskon et saan tolla tehtyä niitä hommia kun ajattelinkin vielä kun ton venttiilipöydän saa kuntoon. :oops: . Ja totta on tänään on tosi edessä, ois syytä kaivurin uskoa kuskia muuten ei pulla ja kahvi maistu suussa ja joutuu lapiohommiin. :D