Kaivuri 260 kallistuva S30 liitin | AvantClub - Keskustelupalsta

Pahkis

Jäsen
Keskustelun aloittaja
6.5.2013
33
1
8
Onko kenelläkään käytössä kallistuvaa liitintä kaivurissa? Mistä hommattu, Avantilta vai jostain muualta?
 
Mitäköhän maksaa Avantilla? Tai tietty saanhan sen selville kun kysyn suoraan Avantilta.
 
Tosi hyvin on toiminu! En voi ymmärtääkkään et miksi vasta nyt on tullu hommattua ja miten on pärjänny ilman tuota :)
Mutta nyt on tullu kaiveltua salaojia niin on tosi kätevä ollu ni saa kaatoja tehtyä näppärästi.

Ainut epäkohta minkä huomasin on, et toista kiinnitystappia kun rupesin laittamaan paikoilleen, eikä sattunut tapin lukitus hahlo siihen kierteen kohdalle, niin eipä ole tilaa lyödä tappia pois reijästä koska kallistus sylinteri tulee just siihen eteen. Ja ne tappien reijät olis voinu olla hieman ohuemassa maalissa tai sit olis pitänyt niistä hieman pyyhkästä maalia pois kun oli aika nihkeet menemään ne tapit..

Mut muuten on kyl ollut ihan asiallinen!
 
Noniin, pari kolme päivää sitä 260 kaivurin tilauksesta malttoi ennenkuin pistin viestin perään että lisätään kallistin samalla vauhdilla. Pienellä kauhalla en ajatellut että olisi niin välttämätön, mutta jos leveämmän tasauskauhan hankkii niin siinä on ehdoton... jos siis meinaa saada sillä tasaistakin vielä aikaan :mrgreen:
 
Nyt on kaivuri kallistimen kera tallissa, muutama päivä pitää vielä malttaa muiden kiireiden takia ennen kuin pääsee tositoimiin. Jiimetiltä tilasin heti pari kappaletta S30 kiinnikkeitä omavalmistekauhoja varten. Pitää ainakin leveä luiska/tasoituskauha askarrella pihan ja reunojen tasaukseen ja toinen on varalla hyllyssä kun tarve tai visio iskee :)
 
Nyt on päästy ensipuraisu kaivurilla tekemään, kaikki pelaa ja tuntuu kyllä hyvältä ensimmäisen viiden minuutin kokemuksella :mrgreen:

Tuohon pihan reunan kivikkoon pitää pihavalon johdot ja lampunjalat upottaa, itku siinä lapion kanssa tulisi. Kallistinkin kokeiltu, ei sillä tuossa nyt ihan ihmeitä tehdä mutta kunhan saa leveämmän kauhan niin sitten alkaa tuntumaan.
 
Ja tässä sitten kuvakin, jos nyt suostuisi putkahtamaan näkyviin...
 

Liitteet

 • image.jpg
  image.jpg
  135,1 KB · Katselut: 2 711
Miten tuon kallistuvan pikakiinnikkeen käyttö on toteutettu? Onko sillä kokonaan oma lohko ja vipu vai onko se kenties haaroitettu jostain toisesta liikkeestä sähköventtiilillä, esim kauha sylinteristä?

Kaivurissahan on myös hyd. tukijalat. Kuinka paljon on niiden liikevara?
 
Mulla ei ole kaivuria mutta muistaakseni siinä on " vipu järjestelmän lisäksi 3 vipua, eli 2 jaloille ja oma lisähydrauliikalle mikä siis voi olla kytketty vaikka kallistajalle.

Liikeradasta ei mitään havaintoa. Joku jolla on kaivuria voi varmaan kertoa ja vahvistaa nämkin tiedot! :D
 
Jep, siinä on omalla vivulla kumpikin tassu ja lisähydrauliikka puomin nokassa traktorimallin liittimillä. Eli saa mitä tahansa hydraulista kiinni kuten kallistimen ja käyttö venttiilipöydän keskimmäisellä vivulla. Kallistus on varmaan jotain 35-40 asteen luokkaa, ihan reilusti kääntyy kumminkin.

Niin ja tukijalat liikkuu noin 30cm, arviolta kun kerran kokeilin käyttää ulkona asti mutta en sen tarkemmin mitannut. Tassuihin saa myös piikit sokalla kiinni, helpottaa paikalla pysymistä jos liukkaampi alusta (ja sellainen mihin piikin saa uppoamaan).
 
Noniin, ensimmäinen kunnollinen projekti tehty kaivurilla, aivan loistava peli. Voimaa on ja suurempi ongelma on että kone tulee perässä jos ei ole pultattu peruskallioon kiinni. Kivien nostossa rajoite on lähinnä kauhan ja puomin väliin sopivan murkulan koko, ei paino. Tein louhepenkan reunaan sadeveden poistoputken jälkeen joutilaasta noin 1m3 pytystä välivaraston kasteluveden keruuseen ettei tarvitse käyttää tuota vesilaitoksen kultaa puskien kasteluun.
Niin ja tuosta kallistuvasta liittimestä, ihan ehdoton peli kun isompia kiviä piti nostaa koloistaan pois, saa kauhan juuri sopivasti kahden kiven väliin ja laakista ylös ilman isompia temppuja :lol:
 

Liitteet

 • image.jpg
  image.jpg
  172,7 KB · Katselut: 2 471
 • Tykkään
Reaktiot: mielpr
Eipä auta kun tuos on hydrauliset tukijalat ja ne kun painaa kunnolla maahan niin etupyörät on ilmassa... Ja tulis perässä vaikka sais kaikki monot lukkoon. Tuli siis murskepenkan kanssa kun koitin pienempää kiveä ottaa ja jäi vahingossa alla olevan kulman taakse kauha kiinni :D
 
jaa juu, semmoinen huononnus on tehty 600 sarjaan. SR1 jarru on takapyöriin. Nostan kanssa tassuilla etupään ilmaan ja takapään hankalissa paikoissa tukijalkojen varaan myös. Alkupään 600 sarjoissa oli samantapaiset kiinnityspaikat takakulmissa kuin sr1:ssä, tosin ne jäänevät sivupainojen alle. Jonkinmoinen jalkaviritys auttaisi koneen ankkuroinnissa ja parantaisi kaivuutuntumaa, kun kone ei hölly renkaiden varassa.
 
No just. Sais kyllä ottaa takapyöriin(kin) ja niin, että kun jarrun nappaa kiinni niin se on sitten siinä. Helpottaisi monessa kohtaa ja pysyisi kunnolla paikoillaan. Takana tassut kiristettynä maata kohti voisi olla myös hyvä, vaikka ihan kohtalaisen hyvin pysyy aloillaan takarenkaiden varassakin.
 
Tulipas kuokkaan vauhtia kun totuttelun jälkeen laittoi vielä tuplapumpun päälle... Nyt saa taas totutella uudelleen, ei kärsi kääntää vipua reunaan, liian äkäiset liikkeet. Tarkassa hommassa yhdellä pumpulla käyttäessä liikkeet saa kyllä todella tarkasti tehtyä. Mutta ehkä tuplavauhtiin tottuu käytön myötä, että menee homma oikeasti eteenpäin eikä tarvitse korjailla vauhdin tuomia sivuosumia :roll:

Edit: Puskulevylle tuli myös käyttöä, on pulttikiinnityksellä ja ihan yläasennossa oletuksena, pitää reikä tai pari pudottaa ettei puskiessa tassut tee jälkeä levyn takana, jaloissa kuitenkin riittä varoja nostaa vaikka levy olisikin hieman alempana.