Kallistusmittari | AvantClub - Keskustelupalsta

oke

Jäsen
Keskustelun aloittaja
7.4.2011
612
152
43
Vantaa
Asensin Android-puhelimeen Clinometer-ohjelman, joka näyttää
kätevästi puhelimen kallistuskulman. Seuraavaksi pitää asentaa
Avantiin teline puhelimelle.

Koska kallistumiset Avantissa tuntuvat aina isoilta, voi mittarista
katsoa, mikä todellinen kallistuskulma on.

Vielä kun saisi tietää muuten kuin itse kokeilemalla ne kulmat,
joissa konetta voi käyttää (staattisesti) hitaasti liikkuen suoraan, linkussa, kuorma alhaalla, kuorma ylhäällä, olisi rinnetyöskentely helpompaa ja varmempaa.

(Dynaaminen) nopea liikkuminen on sitten eri asia, koska siihen vaikuttaa mm. massan hitaus ja renkaiden kimmoisuus.

Oke
 
Jossain maastureissa on tuollainen kallistusmittari kojelaudassa. Ainakin 90-luvun alun Pajeroissa nähnyt moisia mittareita. Sellaisen varmaan pystyisi myös Avanttiin istuttamaan...
 
Hei

Koneviesti testasi numerossa 11/2006 pienkuormaajia. Kriittinen sivuttaiskallistus (staattinen) mitattiin koneet suorana ja 180 kg kuorma trukkihaarukassa 50 cm korkeudessa. Ymmärrän että myös kuski istui koneen päällä. Avant 630 kaatumiskulmaksi saatiin 42 % eli noin 22,8 astetta.

t. JJ
 
Tuota koneviestiä muistelin.

Pystykallistumissa laskin vähän pieleen- Ramppieni nousukulma on vaivaiset 32%. Luulen että maksimi löytyisi melko läheltä, kuormasta ja suunnasta riipppuen.
 
Kannattaa muistaa, että ao. testissä ollut 630 oli varustettu leveämmillä renkailla (ovat ilmeisesti 600-sarjan vakiorenkaat!) kuin esim. 500-sarjalaisissa on. 500- ja 600-sarjan leveysero on vakiorenkain aika iso, mutta 600:n maavara (painopisteen korkeus) ei ilmeisesti ole kovin paljon suurempi. Tarkoitan, että 600:t ovat luonnostaan vakaampia kuin 500:t tai 400:t


Itse ostin viime vuonna jostain venetarvikeliikkeestä seuraavan mittarin http://www.veneilijanverkkokauppa.fi/images/kallistusmittari.jpg

Mittari toimi viime kesänä ihan OK, mutta talven aikana tuo karkemman asteikon kuula jumittui eikä se enää liiku kovin hyvin. Mittari on tosin aika halpa (n. 10€). Se kiinnitetään kaksipuolisella tarrateipillä.
 
Hei

Tähän ketjuun pieni sivuhuomautus. Kallistusprosentti ei ole sama kuin kallistuskulma. Kulman saa kun ottaa prosenttiluvun, jakaa sen 100'lla ja ottaa tuloksesta arcustangentin. 100% kaltevuus = 45 astetta.

Maantieteessä harrastetaan kallistusprosentteja (projisioitu eli karttapituus jaettuna korkeuserolla), merellä aina asteita.
Molemmat aiemmin tässä ketjussa esitetyt mittarit riittävät mainiosti Avanteille.

t. JJ
 
Mökin rinne on noin 11° kallellaan ja pinta on melko tasainen.
Käydyn keskustelun perusteella ajaminen on siinä nyt rennompaa
kuin aiemmin.

Puhelimen kaltevuusmittari näyttää sekä asteet että prosentit.
Laitan mittarin päälle, kun menen uusiin, kalteviin ja/tai epätasaisiin
paikkoihin.

Oke
 

Uusimmat keskustelut