Kaveri osti tänään Avantin! | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Kovasti kehui että on lukenut lähes koko planeetan lävitse ennen ostopäätöstä! Nyt odotan innolla että milloin rekisteröityy sivuille ja alkaa kirjoittaa! Kone tulee tuohon 1.5 km päähän! Voidaan kohta perustaa omaa Avantkerhoa tänne kylälle kun täällä on aika monta jo! Tiedän ainakin 5 konetta 1.5 km säteellä!

Mutta onneksi olkoon Avantin johdosta!
 
Näin se tieto leviää...
Niin minäkin aikoinaan luin täällä Kiinassa kaiken kahteen kertaan ja kirjautumisen jälkeen loputkin joutoaikoina. Ja kuinkas siinä sitten kävikään :mrgreen:
 
Tuo on jännää miten nuo koneet jakautuu. Tamperella on tottakai varmaan paljon koneita jo pelkästään tehtaan takia. Helsingissä tietysti myös kun on hyvä myynti ja huolto, mutta Lahti..... eipä paljon näy koneita. Kun tulee seurattua noita jostain syystä, yleensä vuokrakoneita näkee jos näkee talojen pihoilla. Mahtaako palstalla olla muita Lahtelaisia koneellisia.
Mönkkäreitä on sitten sitäkin enemmän ja ensimmäinen asia joka tulee aina vastaan kun joku uusi näkee Avantin, mitä tolla tekee mikset ostanu mönkkäriä... :(
No ompa tossa muutama mönkkärin omistaja jälkeenpäin käyny kyselemässä että ku ois maata ja soraa ku pitäs levittää ja kuoppaa saada.... Jostain kumman syystä tullu sanottuu et onhan sulla mönkkäri....... :roll:
Sori Steffe ketjun sotkemisesta ja kaverille peukkuja koneeseen!
 
Ei mitään. Hauska insertti! Kyllä meidän tiekin naapuri aurasi jossain vaiheessa mönkkärillä ja kaikkihan me tiedetdetään mitä siitä tulee. Tiestä tuli pikkuhiljaa aina U muotoinen! Sitten mä kyllästyin siihen ränniin joka oli pyöreäpohjainen ja 2 m leveä. Nykyään tien on tasainen js 3-4m leveä! Naapuri kerran kysyi että miten mä saan sen niin tasaiseksi... Vastasin että mun aura painaa enemmän kun sun aura ja mönkkäri yhteensä...

Hän möi sitten mönkkärinsä pois... Toki kiitosta hyvästä tienpidosta ei ole tullut.
 
Pitää vähän puolustella mönkkäriä,kun sellainen sattuu meiltä löytymään. Kyllä sillä on saatu omat ja naapuruston lumet aurattua ja polttopuut ajettua. Akku vaan hyytyny aurauskäytöstä johtuen. Kylälläkin kelpaa ajella, jos on tarvetta.

Takaveto traktorikin löytyy kasvi/perunamaan mylläämiseen, lanaamiseen ja isompien puunrunkojen kiskomiseen.


Tosin,jos olis tarpeeksi rahaa niin saattaisi melko varmasti olla Avantti tai joku järeämpi kone pihassa. :D
320+ mallin saisi helposti lainaksi, mutta se ei TODELLAKAAN ole mikään viheralueiden kone. (Rullaa nurmikon kääntyessä)
 
Kerran olen ajanut, vai toisenkin mönkijällä ja sillä on etunsa maansiirtotöissä: nopeus, jos on kunnon kippikärry. Näppärästi siirtyi maata puolen kilometrin matka useampikin kuorma, kun toinen kauhoi - sillä kertaa kaivinkoneella - maat kuormaan. Ts. kaikissa koneissa on hyvät puolensa ja niitä vahvuuksia pitäisi käyttää!
 
Varmaan on puolensa avantilla ja mönkkärillä.
Avantteja(500-700srj) on ollut taloudessa vuodesta 2005, tullut tehtyä lumitöitä satunnaisesti avantin omilla auroilla sekä kauhoilla. Täytyy sanoa että jos on vähänkin enemmän "suoraa" tai muuten mönkkärille sopivaa aluetta, häviää avant selvästi työnopeudessa. Isossa mönkkärissä on tehoa huomattavasti enemmän kuin missään avantissa,sekä alustan ominaisuudet aivan toiselta planeetalta, joten auratessa voi pitää selkeästi suurempaa nopeutta, näin saa lumen lentämään kauemmaksi ja ränni ei heti kapene. Itsellä pihat tehty niin että aurausreitit on rengasmaisia, joten tuo nopeus vielä korostuu.
Toki jos paikat vaatii lumen kantamista tai nostamista niin silloin otetaan avant käyttöön.
 
On totta että joka vehkeellä on paikkansa ja jokainen touhuaa mieleisillään, jos mullakin ois maata tai metsää ois varmaan mönkkäri talossa. Tota asenne hommaa vähän tossa huumorimielessä tarkottelin, tällä ku kaikilla on mönkkäri ja sit yks uuno ostaa jotain aivan muuta :D . Lahdesta puuttuu mielestäni kunnon huolto ja myynti, onhan Hankkija mutta se ei täällä ole mielestäni ajan tasalla. Onneks tehtaalta saa apua hyvin ja osia nopeesti, muuten olis täällä syrjäkylillä kusnessa. Tossa just tänään kyseltiin maakellarin pohjan kaivuuseen polttopuun keruulupaa vastaan ja lupas ajaa mönkkärillä puut tien varteen, tää on musta hyvää yhteistyötä, tähän oli pakko myöntyä. :)
 
Hankkijan huollosta puuttuu ammattitaito joka vehkeeseen. Uuden murskaimen hain Hankkijalta, niin huoltomies ei koskaan ollu sellasta nähnykkään. Ongelmaan en saanut ratkaisua sieltä. :D
 
Onhan se aika selkeetä että kun on potkukelkoista puimuriin valikoima, niin ei millään ole voinut kaikkea kokea. Vallankin jos myyjällä ei ole omaa maata missä temmeltää.
 
Kyllä niitten huollossa kuuluis tietää koneet, joitten huolto niillä on. Kalliiksi tulee huollattaa, kun ne alkaa opettelemaan 80€ tunti.
 
Tervehdys planeetan porukoille,

Uusi lelu ilmestyi tänään pihaan, kuten Steffe tuossa jo hieman varoittelikin. Kyseessä on 750 vm 2012, tunteja mittarissa n.670. Ja Jyväskylästä saapui, taitaa olla pienet piirit, kun heti tieto kulkee ;) .

Nyt kone pesty, siivottu ja rasvattu ja ensimmäiset koeajot pyöritelty. Hauska lelu...
 
Tervetuloa Planeetalle "Lindy" turisemaan hmm.. "leluista" :p

Onnea ja menestystä hankinnalle ;)
 
Jihuu Lindy! Hauska nähdä sut täällä eikä vain pihalla kuten äsken!
Tervetuloa Avant maailmaan!
 

Uusimmat keskustelut