Keskusvoitelujärjestelmä, automaattinen ja 760i | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Nyt sekin on hoidettu. Marko ja Jaakko hoitaa täysin automaattinen järjestelmä tuohon uuteen koneeseen. Ei tarvitse sen jälkeen pahemmin miettiä rasvausta tulevaisuudessa.
 
Siihen pyrin. Kaikki nipat puomistossa ja keskinivelessä ja automaatti pönttö joka pyörittää kellolla sitä silleen että ei pyöritä jos zoomipuomi on ulkona. Pönttö menee jonnekin piiloon ja saa oman täyteyhden taakse ilmeisesti.

Olen joskus sanonut että sana "auto" tarkoittaa autossa:automaatti-vaihteisto-ilmastointi-neliveto. Nyt sama rupee olla muunneltuna Avantissa:automaatti- rasvari, ilmastointi(ei tod automaatti)neliveto ja ilmajousitettupenkki! Kyllä sillä pärjää!
 
Tuo tasvari vaan ois ollu jäätävän hintanen, niin täällä mennään edelleen käsiprässillä.
Paljonko maksoi Steffe?
 
Tämä on jo ammattimaista tekemistä. Ei harrastustoiminnassa ole varaa laittaa tonneja rasvaprässiin...

Harmi että Steffeltä on loppunut hyvä harrastus :mrgreen:
 
syncro sanoi:
Tämä on jo ammattimaista tekemistä. Ei harrastustoiminnassa ole varaa laittaa tonneja rasvaprässiin...

Harmi että Steffeltä on loppunut hyvä harrastus :mrgreen:

Kyllä se on harrastus niin kauan kun vaihto on alle 20% kokonaisuudesta. Mutta hyvä harrastus, sanotaan näin!
 
Mitähän maksais keskitetyt rasvaus nipat? Jopa luotettavammat kuin rasvari (näyttää vain rikkoontuneet päälinjat) eikä kallista elektroniikkaa.
 
Jämpti sanoi:
Mitähän maksais keskitetyt rasvaus nipat? Jopa luotettavammat kuin rasvari (näyttää vain rikkoontuneet päälinjat) eikä kallista elektroniikkaa.
Tossa isomman kokoluokan pyöräkuormaajaan puomistoon rakentelin jokin aika sitten. Kustannukset 11 nipan keskitykselle oli joitakin satasia(n.300€). Kustannukset riippuu linjojen pituudesta ja tuli vähän ostettua ylimääräisiä osia samalla(nipat tulee aina kalliimmaksi kuin letkut).

Tein puomiin 3 paikkaa, joissa kahdessa on 4 nippaa ja yhdessä 3, näin sain vähennettyä letkun määrää ja letkujen liikkumiskohtia. Jos kaikki olisi vedetty täysin samaan paikkaan, olisi tullut aika jyrkkiä liikkumakohtia. Tärkeintä oli kuitenkin saada vain rasvauskohteet helposti ulottuville.

Jokaiselle nipalle tulee aina vähintään: perusliitin, putkijatkeliitin(saatavana myös kulmana), holkki, <-letkua->, holkki, putkijatkeliitin, perusliitin, keskityspaneeli, rasvanippa. Eli se letku itsessään on pieni kustannus, joihinkin paikkoihin voi tarvita kulma- tai korotusliittimiä tuon ensimmäisen perusliittimen lisäksi/tilalle
 
Beka:n järjestelmät myy IKH. Sen voi hyvin asentaa itse. Silloin saa progressiivisesti ohjattua useita nippoja kulutuksen mukaan ja prässille ei löydy kun se 1 nippa. Bekan järjestelmä mulla on siinä 630 koneessa. Progressiivinen voitelujärjestlmä pyörii ilman rasvaaja siinä 100-130€/nippa. Silloin siinä on jakoplokit mukana. Mutta järjestelmää voi muokata niin että ne nipat/kohteet jotka kaipaavat enemmän rasvaa niin saavat sitä. Silloin kone sottaantuu vähemmän kun ei pursu yli vähemmän kuluttavista paikoista.
 
Tänään tuli ilmoitus että asennus onnistuu haluamallani tavalla. Eli rasvari pönttö tulee katteiden alle jonnekin hydepumpun viereen. Rasvaripöntössä on ilmaisin joka sytyttää hytissä valon kun vaseliini on loppumaisillaan. Sitten ei muuta kun täyttöyhteestä täyttämään ja taas mennään. Suosituksen mukaan niin ei tule mitään antureita ihmettelemään että onko puomi sisällä vai ei. Useimmiten kuitenkin on sisällä joten ongelmia ei pitäisi tulla. Kone valmistuu näillä näkymin viikolla 18 ja asennus tapahtuu tehtaalla viikolla 19. Sen jälkeen uusi lapsukainen tulee kotiin! :D
 
Aheikkila sanoi:
Kohta sujuu Steffeltä mahdottomatkin asiat aika nopsaan! :mrgreen:

Siihen pyritään. Kun on peruslaiska niin pitää ulkoistaa kaikkea mitä voi, myös ravaus. Ja järkevämpäähän se on ulkoistaa rasvaripöntölle kun ihmiselle joka ei ole paikan päällä kun tarvitaan! ;)
 
Rasvari on asennettu. Qtecin Marko ja Jaakko aheryelivat 2 pv tehtaalla ja ovat tehneet loistavaa työtä. Kuvien perusteella jälki on siisti ja yhdenkään työlaitteen käyttöä ole estetty. Pumppu tosiaan on piilossa ja hytisdä merkkivalot, vihreä kun käy ja punsinen jos pönttönon tyhjä. Sekä erillinen katkaisija missä voi antas lisä annoksen. Pumppu käy asetettujen speksien mukaan. Sekä käyttöaika että lepoaika on säädettävissä.
Pumppuun ja koko keskusvoitelujärjestelmään voi tutustus tehtaalla nyt pe ja la. Marko on ilmeisesti sinakin osittain paikalla huomenna perjantaina. Kaikki jotka ovat kiinnostuneita niin käykää tutustumassa!
 
Uusi kone oli hyvin esillä ilman kuoria, valitettavasti en ehtinyt paremmin tutustumaan siihen. Pienellä koeajolla kylläkin :) (vitsi)
 
Niin, tuo voitelujärjestelmä varmaan samanlainen kuin raskaankalustonkin, toimintaperiaate sama. Itsellä kuorkissa myöskin, valmistajana Safematic.
 
Nyt se voitelu järjesstelmä on sitten jo vamiiksi vettä täynnä.
Tänään nimittän sato vettä :lol:
 
lajaatena sanoi:
Hieno on STEFFEN laite , nyt minäkin pääsin koeajamaan sen :lol:
Kiitos lajaatena. Kyllä kone pitäisi olla asiallinen. Kiitos siitä myynnin Hannalle ja huollolle. Ja erityisesti Saulille joka on mahdollistanut monia asioita. Vielä puuttuu jotain ymmärtääkseni ja sitten kone tulee uuteen kotiin.
 
STEFFE sanoi:
lajaatena sanoi:
Hieno on STEFFEN laite , nyt minäkin pääsin koeajamaan sen :lol:
Kiitos lajaatena. Kyllä kone pitäisi olla asiallinen. Kiitos siitä myynnin Hannalle ja huollolle. Ja erityisesti Saulille joka on mahdollistanut monia asioita. Vielä puuttuu jotain ymmärtääkseni ja sitten kone tulee uuteen kotiin.

Katteita siitä ainakin uupui!

Mutta hieno on! Ei sitä raaskinut ajaa :)
 
Eilen tuli poikettua tehtaalla ja näin koneen omin silmin. Siitä tulee hieno. Peruutuskameta vielä puuttuu ja Sauli lupasi että kyllä siihen katteitakin löydetään! Keskusvoitelujärjestelmä on kyllä hyvin asennettu. Ei rajoita pois yksikään työlaite. Ja myös ohjaus sylinterin etupää on mukana järjestelmässä. Järjestelmä on säädetty niin että pönttö kestää sen 400 tunnin huoltovälin ennen täyttöä. Eli silloin kun katteet muutenkin avatasn niin täytetään samalla pönttöä. Vetokoukku peileineen oli myös hieno. Toivottavasti tällä viikolla tulee tuo kamera niin saan koneen kotiutettua!

Kotona odottaa sitten loput asennuksista. Pitää sovittaa tuo hydrauliikka tuohon kärryyn jotta pääsee metsähommiin!
 

Uusimmat keskustelut