Klapikone | AvantClub - Keskustelupalsta

mikelo

Jäsen
Keskustelun aloittaja
26.4.2013
5
0
1
Tuumailen klapikonetta 220 Avantiini, mutta en raaskisi ostaa tehdaskonetta. Onko kokemuksia customoiduista traktorikoneista tms.
 
Tahtovat nuo "raktori" -versiotkin maksaa... Kerran kysyin Pilkemasterista että löytyykö pienkuormaajaversiota - no se kuulemma on sama kuin "raktori" -versio mutta ilman hydraulimoottoria - eli hinnallisesti muutama satanen... Hintaa jäi kuitenkin noin viiden tonnin hujakoille - muistaakseni...

Itse olen miettinyt Palaxin Activea mutta en ole saanut aikaiseksi käytyä Agrimarketissa tinkaamassa hintaa... Ainakin netissä kaupallisissa tiedotteissa kehuvat "edulliseksi".
 
Osta hyvä moottorisaha, Stihl siis ja vaikkapa pikalukituksella sekä ohjuriviilat ja avantiin halkaisukone.

Saat paketin puolikkaalla kokonaisen klapikoneen hinnasta, pääset halkomaan 40-50 cm täysmittaisia puita ja paketti menee lisäksi pienempään varastotilaan.

Jos sulla on hyvä saha (siis joku muu kuin husqvarna/johnsered/poulan/partner) niin saat homman vielä klapikonetta nopeammin aikaiseksi. Rahaa jää vielä sen verran yli että voit ostaa vinssinkin, joka on mahdottoman hyvä puuhommissa.
 
Vuosi aikaa tinkiä ja usean klapikoneen yhteisosto ensi vuonna?

Palax Active kiinnostaa minua. Sopivin versio olisi sellainen,
että se kävisi sekä Avantilla että sähköllä. Jos sellaista ei ole
saatavilla, tyytyisin sähköversioon ja laittaisin Avantin taakse
myöhemmin hydrauligeneraattorin. Poistokuljetinta en tarvitse,
kun sellainen on ennestään - 5m Kellfri.

Teen vuodessa polttopuuta 20-30 säkkiä eli irtokuutiota.
Viime kesänä rakensin kahden sahapukin taakse 9 viivalaserilla
erillisen mittaustangon, joka näyttää 33 cm välein mistä sahata.
Muuten hyvä, mutta lasereiksi tuli valittua liian pienitehoiset,
jotka näkyvät huonosti kirkkaassa auringonpaisteessa.
Sahattujen pöllien halkominen tehtiin tavallisella halkomakoneella.

Tänä vuonna koivupölkyt tulevat olemaan niin paksuja, että ne
eivät menisi klapikoneesta läpi. Vuoden päästä olisi tarkoitus
käyttää ohuempaa tavaraa ja silloin tarvitsisin klapikonetta.

Oke
 
Ilmoittaudun myös kiinnsotuneeksi klapikoneiden yhteishankintan. Tuo A-tehtaan kuljettimella varustettu kyllä kiinnostaa ensisijassa. Milläköhän hinnalla myyvät jos otetaan 10 kpl... Vaihtoehtoisesti joku muu merkkinen...
 
Kyllä totuus on että kaikkein paras halkomakone on merkkiä Fiskars. Minulla kaikki kolme kokoa ja peittoavat nopeudessa kaikki 'hysteeriset' halkomakoneet. Isoimmalla kirveellä menee 40 senttinenkin yhellä iskulla halki. Ehdottomasti nopein ja kuntoa ylläpitävä menetelmä, jos jaksaa :mrgreen:

Klapikone kuitenkin kiinnostaa koska on se vaan nopeampi (=mukavampi) kun pitää isoja määriä tehdä. Käyn huomenna ohiajaessani tinkimässä Kalajoen Agrissa Activea...
 
Olen Maasturistin kanssa samalla linjalla, mottorisaha ja halkaisukone on hyvä ja täysin riittävä yhdistelmä. Avantin halkaisukone on mun käsittääkseni erittäin hyvä, mutta onko kellään kokemuksia muista vastaavista. Esmin Palaxin Logsplit tai Japan JA110 tai JA60 malleista ?? Tai olisiko ehdottaa jotain muuta merkkiä ??
 
Timberman sanoi:
Avantin halkaisukone on mun käsittääkseni erittäin hyvä, mutta onko kellään kokemuksia muista vastaavista. Esmin Palaxin Logsplit tai Japan JA110 tai JA60 malleista ??

Minulla on Japa JA60 sähkömoottoriversiona. Kaikki koneeseen nostamani pöllit on halki mennyt, erityisen nopeaa klapin teko tällä menetelmällä ei ole. Tyytyväinen olen ollut, kyllä tämä minun mielestäni kirveen voittaa.
 
Meillä on Klapi-Tuiko, mutta sitä pyörittää vanha Valmetti Avantin sijaan. Itse tykkään tuikosta sen yksinkertaisen rakenteen ja nopeuden vuoksi. Tuikoon voi syöttää myös hiekkaiset ja naulaiset puut ilman isompia ongelmia kun vähän katsoo että mihin kohti katkaisu osuu. Katkaisupinnasta tulee rumempi kuin sahalla/sirkkelillä katkaistusta, joten välttämättä ei tule ns. myyntipuuta. Tuikoa ei kyllä taida olla saatavissa kuin traktorikäyttöisenä...
 
Kalajoen Agri oli hukkareissu tähän hätään. Siellä ei ollut tietoa että yleensäkkään voisi Avanttiin moisen Palax Activen kytkeä... No, lupasivat selvittää... hoh hoijaa...

Voisi ajatella että jos saataisiin ISO yhteisosto niin tehdaskontakti paras!
 
Löytyykö 220 sopivaa pelkkää halkaisukonetta. Moottorisahani on ns. tunteeton, eli katkoo kyllä tehokkaasti. Kuinka paljon päivässä - riippuu miehen otteesta.

Tukkeja on paljon.

Avantissa on sähkövinssi, mutta rungot täytyy repiä Zetorilla pöpeliköstä.

Lykkääkö 220 virtaa tarpeeksi sähköhalkaisijaan? Valovirtaiseen.
 
Hmmm...jos nostaisi Hondan aggren takakonttiin metsään mukaan. Kokeilen sitä.
 
Kun ei ammatikseen tee klapeja, pitää investoinnin olla kohtuullinen. Siksi päädyin Palaxin hydraulihalkojaan joka pelittää hyvin Avantilla ja tarvittaessa myös traktorilla. Päädyin tähän, kun pöllit rupesi isonemaan ja moottorisaha ja kirves linja rupesi tuntumaan työläältä.
 

Liitteet

  • 2013-04-27-148-1-1-1-1-1-2-1-1.jpg
    2013-04-27-148-1-1-1-1-1-2-1-1.jpg
    216,8 KB · Katselut: 2 618
Eilen hain Ylöjärveltä halkaisukoneen. Harkinnassa oli myös Palax tai vastaava, mutta hintaero vihreään ja suoraan oikeilla sovitteilla varustettuun koneeseen jäi aika pieneksi.

Viikonloppuna liiteri täyteen :)
 
Aivan mahtava vekotin! Otin hiukka varaslähtöä huomiselle ja poimin kasan päältä lumppeja, haarapöllejä ja muita ongelmatapauksia. Rapina vaan käy! Suosittelen!
 
Jos se on perushalkaisija niin kyllä on hyvä vekotin. Myönnän. Ei paljon kysele että minkä kokoista pölliä siihen laittaa...
 
Juu, siis juurikin perushalkaisijaa tarkoitin. Nyt on kymmenkunta mottia pientä klapia tehtynä, voi sanoa että meni melko kivuitta. Pari kertaa sain jumin aikaiseksi, mutta nekin olisi voinut välttää kun olisi viitsinyt laskea terän alas ja halkaista ensin kahtia.
 
Rekkakuormallinen klapeja tehty torstain ja perjantain aikana. Torstaina meni 12 tuntia taukoineen ja perjantaina 7, lauantaina sitten kasailtiin puita omalle tontille kun sattuneesta syystä ei järkevästi saatu traktoria ja halkomakonetta syytämään valmiit klapit oikeaan paikkaan. Avant 220 oli apuna, tosin torstaina aukesi yksi ajomoottorin hydrauliletku ja valui öljyt maastoon. Onneksi perjantaina illasta saatiin kuntoon. Avant 220 jaksoi reilu puolisäkkiä lavalla viedä (kuution säkkejä oli muutama testauksessa).
Säkki ja lava oikeaan paikkaan ja säkki täyteen käsipelillä.
Vielä riittäisi pinottavaa, voi kun varttisäkkejä sais vähän edullisemmin... oikea hinta olisi 2-3 euron välillä... muutama kuva löytyy osoitteesta severi.vuodatus.net.
 

Uusimmat keskustelut