Köyhän miehen lana/ jääskraba | AvantClub - Keskustelupalsta

lajaatena

Jäsen
Keskustelun aloittaja
29.10.2009
861
200
43
Etelä-Suomi
Mitäs poijaat sanotte tästä, alimmaisessa kuvassa terä valmiina, leveys 2,5 metriä, helppo ottaa nelitoimikauhan huulien väliin ja seuraavissa kuvissa näkyy jääskraban jälkeä. Syksyllä jo kokeilin samaa terää hiekkatien lanaukseen ja tulos oli yllättävän hyvä eli valmiin soratien lanaukseen sanoisin tosi hyvä laite, terä pysyy huulilevyjen välissä todella hyvin, tuli siinä lanattua useampi kilometri eikä terä kertaakaan irronnut. Jos taas tehdään uutta tienpintaa ja tasoitetaan esim. mursketta tulee tällä helposti aaltoja, eli vaihdetaan ylimmässä kuvassa oleva kärkikippaava sorakauha 1280 mm jossa on hitsattuna tasoitus levy, kauhan taakse, leveys 1500mm, kauhan etureunalla saadaan tuettua tien pintaa ja aaltoja ei tule.
 

Liitteet

 • Lanan terä+kannake p.jpg
  Lanan terä+kannake p.jpg
  154,9 KB · Katselut: 3 163
 • Lanan teräjälki 1 p.jpg
  Lanan teräjälki 1 p.jpg
  164 KB · Katselut: 2 979
 • Lanan teräjälki p.jpg
  Lanan teräjälki p.jpg
  152,4 KB · Katselut: 3 024
 • Avant kärkikippaava kauha 1 p.jpg
  Avant kärkikippaava kauha 1 p.jpg
  295,5 KB · Katselut: 3 017
Toimiva peli, eikä ehkä mene karhun terä poikkikaan avantin alla vaikkei ole tukea.
Miten on jos laitat kauhan sisälle mahtuvan t-profiilin terän yläreunaan kiinni, niin silloin voisi kenties ajella myös kauhan pohjaa tukien ;)
Ei tulisi niitä laineita.
 
N. kuuden vuoden kokemuksella voin sanoa että tämä irtoversiokin on varmaan toimiva peli määrättyihin asioihin. Itselläni on lumikauhan perässä noin 4-5 cm kauhan pohjaa alempana oleva kampaterä (tosin vain kauhan levyinen kun kauha on supussa). Saa hyvin karhennettua aurausjäljen kun on vaara olemassa että tulee liukasta ja kun lumi on sellaista että se menee liukkaaksi kauhan keulan alla. Myös esim. kauppojen ovien edessä tallatut polanteet saa poistettua kohtalaisen hyvin ja jälki ei ole luikas työn jälkeen, vähentää paljon tarvetta hiekottaa. Tänä syksynä teetätin paikallisella konepajalla terävä- ja kovapalakärkisen terän jolla aion kokekeilla kun tulee kovaa jäätä että pystyiskö se paremmin siihen kuin nykyinen terä joka on jo kovasti kulunut käytössä.

markkuvaari.
 

Uusimmat keskustelut