Kolmas akseli maastokäyttöön | AvantClub - Keskustelupalsta

hymykuopat homeessa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
20.8.2015
23
0
1
220 taitaa olla ainoa Avant joka ei jää per#stään kiinni maastossa. Jotta pääsin laikuttamaan monitoimikauhalla tein takanostolaitteeseen puolimetrisen varren päähän pituussuuntaisen nivelen varaan vanhasta kylvökoneesta otetun pyöräparin. Sillä pääsee eteenpäin jos vain etupyörät menevät yli. Ei jää kiinni pyllystään, mutta varovainen täytyy olla rattia käännettäessä. Saattaapa kellahtaa. Takanostolaitteen ymmärsin ottaa kun koeajossa ollut kakssatanen meni enemmän alas- kuin eteenpäin Saimaan rantahiekassa. Takanostolaite on hyvä Avant-konkeloiden hoitelemisessa. Nelitoimikauhan kanssa istutuksille tulee kunnon reikä, eikä ruohot ole "suussa" heti. Eikä tarvita kuokkaa, jolla tulee hiki aika nopeasti.
 
Oivallinen idea, tosin sen kanssa saa olla varovainen ettei kippaa konetta.
520+ olikin se avant missä käytät takanostolaitetta. Painattaminen alaspäin sillä onkin helpompaa.
Jotain ylöspäin nostaessa täytyy kyllä edessä olla kunnolla painoa.
 
Avant oli todella 520+ vm 2005. Mistä tiesit? Takanostolaitetta käytän kaikkeen muuhun kuin nosteluun. Sähkövinssi on hyvä keino ripustautua traktorin nokkaan ketjukaivurin kanssa työskennellessä. Jos kone on kallellaan, lakkaa muuten kulkemasta. Nelitoimikauha rauhoittaa ulostyönnettynä keulimista riittävästi. Jos takapyörät pääsevät kuopaisemaan, tarvitset takanostolaitetta, tai ulkopuolista apua. Vetokuula Fergun etupainotelineellä onkin enää luettelematta takanostolaitteen työkaluista. Ja onhan siinä omat mukavuustekijänsäkin. Roikkuuhan se vetokuula liikaa, jotta perävaunua voisi käyttää Saimaan maastossa ilman nelitoimikauhaa.
 
hymykuopat homeessa sanoi:
Avant oli todella 520+ vm 2005. Mistä tiesit?
Sanoit tuon ensimmäisessä viestissäsi :) Aluksi ymmärsin väärin 220 olevan koneesi, kun tämä viesti ketju alkaa sillä!?
200 sarjaan ei olekaan takanostolaitetta.

Kantoporaa käyttäessä takanostolaitteesta on hyvä apu. Saa kunnolla painoa poranterälle nostaessa perän ilmaan.
 
Kantoporan avittaminen takanostolaitteella vaatii kunnon pohjan ettei kellahda. Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla. Täytyy väsätä takanostolaitteelle levitys ja jatko alaspäin. Kolmas akseli oli kyllä paikalla, mutta siinä ei ole (vielä) kallistuksen rajoitinta. Helpompi on tehdä koko kapistus toiselta pohjalta.- Onnistuin katkaisemaan kantoporan nirkon haavan kantoon. En saanut nirkkoa irti puolen metrin mittaisella avaimella ja lekalla. Lämmittäminen ei auttanut. No, ei muuta kun Ylöjärvelle. Se auttoi. Muuten pienempi terä uppoaisi puolta paremmin mutta kun niitä ei jotakin syystä ollut, tilauksesta huolimatta. Ajattelin, että kait se isokin sitten menettelee, mutta ei se mikään rahtikone ole.
 

Uusimmat keskustelut