Paalari

Jäsen
Keskustelun aloittaja
27.9.2008
179
4
18
520 kaipaisi lisäpainotusta. Nostotehoa löytyisi mutta perä pakkaa olemaan kevyt, ja pilli huutaa herkästi.
Lisääkö rautaa perään, vai renkaisiin nestetäyttö?
Jälkimmäinen ei rassaisi napoja ja painopiste jäisi alas. Jos täyttäisi kaikki renkaat niin koneen painopiste ei muuttuisi takapainoiseksi.
Onkohan suolavesi kova ruostuttamaan vannetta?, kamala siivo ainakin tulee jos/kun joutuu rengastöihin.
Entäs vesi pakkasneste seos.. Kuulemma 26.12.12 renkaaseen saisi 50-60kg suolavettä.

Löytyisi myös traktorin 35kg nokkapainoja, joita varten pitäisi tehdä teline koneen perseeseen.
Koneen pituus kasvaisi näillä n. 30cm. Ne saisi kyllä nostettua pois silloin kun ei ole tarvetta.
 
Minulle täyttivät renkaan korjauksen yhteydessä vianorilla "talon kastikkeella" . Se on jotain ainetta, jonka pitäisi paikata pienemmät naulanreiät jatkossa. painoa tuli n. 12.5 kg/rengas (26-12.12). mulla on lisäksi 49mm levikkeet navoissa, ne painaa n. 5 kg yhteensä.

Taakse olen ajatellut lisäpainoja. Kaivurin kanssa painoa on edessä aika paljon ja erityisesti tilanteissa joissa raahataan jotakin suorituskyvyn tuollapuolen olevaa, joutuu etunavat muutenkin koville. Työkalukiinnike takapainoon viimeiseksi, niin siihen saa kauhan puntariksi ja kauhan sepeliä täyteen kiperiin nostoihin ;)

300 sarjan koneessa mulla oli etuakselin päällä painot n. 50 kg, jotka oli kätevät aurauksessa mutta kehnot kaivurin kanssa.

mitenkähän semmoiset 200 sarjasta tutut pyöräpainot toimisivat? vanteen sisään saisi n. 30 kg rautaa. Lumen aurausta varten saaattaisi myös pelkän kauhan painottamisesta olla iloa.
 
Ne traktorin lisäpainot tuntuis hyviltä, kun ovat valmiina jo. Voit tehdä myös telineen niin että painot käy "koukut" vastakkain. Ei tule siten ylimääräistä peränylitystä.
70 kg lisäyskin tuntuu, kun on takana.
 
Valitsin sitten olemassa olevat tr nokkapainot.
Puntit saa kahdella eri tavalla telineeseen kiinni.
Suoritin koenostoja täydellä patterilla.
Runsas 800kg trukkilava(100x120cm) nousi kevyesti, seuraavaksi piikit 1200kg lavan alle, seurauksella ettei kumpikaan pää noussut..
 

Liitteet

  • 2punnusta.jpg
    2punnusta.jpg
    33,5 KB · Katselut: 2 148
  • 8punnusta.jpg
    8punnusta.jpg
    34,4 KB · Katselut: 2 163
Viisaasti tehty teline ja hyvältä näyttää nuo kaksi painoa. Riittää varmaankin koneen nostotehoihin nähden, vai nousiko kahdella takaosasto?
Sekin vaikuttaa kuinka päin painot ovat telineessä ja onko kone linkussa. Konehan "hukkaa" osan vastapainoista linkussa ollessaan.

1.2t lavassa on aikapaljon painoa kiinnityslevyn etupuolella metrin päässä. Taitaa tällainen lava kulkea hyvin vasta uudella 700-sarjalla.

Kuvakin painaa jotain 42 kiloo.. riittäisi vastapainoksi :)
 
Kahdella puntilla saa vielä perän hieman ilmaan runkonivel suorassa.
En arvannut nostaa lavaa muuta kuin hieman irti lattiasta, ajaminen olisi ollut todennäköisesti aikamoista urheilua..
 
Tuli koepunnerrettua tonnin laastisäkki paikasta toiseen. Jäi syksyllä autotallin sokkelin sisäpuolelle ja nyt piti saada täyttöjen tieltä pois. Aika balanssissa tuo kone sen tonnin pussukan kanssa on, mutta hyvin nousee, josko hieman rautaa perään hankkisi lisää niin helpottais ohjaamista kun ulottuu takapyörät kunnolla maahan.