Kuva-arvoitus missä Avant? | AvantClub - Keskustelupalsta

Leppis

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
2.10.2008
4 148
924
138
Otsikko esittikin jo kysymyksen. Laitan kuvia lisää muutaman arvauksen jälkeen.. :)
 

Liitteet

 • Kuva-arvoitus missä avant.jpg
  Kuva-arvoitus missä avant.jpg
  175,4 KB · Katselut: 2 313
Kullanhuuhdonta allastahan sitä oltiin työstämässä, Avant ja kuvaaja. Kuiva syksy pelasti savimaan kaivuussa, kuiva savi vaan on aika kovaa työstää.

Aina kun jotain vähän isompaa tekee, niin hyvätkin koneetkin on kovilla. Avantista irtosi kerran ajomoottorin hydrauliikkaletkunliitos säikäyttäen että nyt hajosi ajomoottori. Öljyt tulee pihalle moottoritilasta sopivasti renkaiden sisäpintaa pitkin. Onneksi vaan letku irtosi juntturistaan, vaikkakin tietysti justiin se alimmainen kaikkein pahimmassa paikassa oleva. Ja altaan reunoilla ajellessa tuppasi öljyt karkaamaan hydrauliikkasäiliöstä korkin huohottimen kautta. Ehkä tuli ajeltua liian kaltevilla pinnoilla.
Kaivurista sain isonpuomin työsylinteristä öljyt pihalle. Oli kylläkin alunperin sylinterin kasauksessa tapahtunut virhe. Varrenpään päätylaipan o-rengas oli kierteiden seassa pois omasta urastaan. Oli vuoden kestänyt pelkkien riekaleiden ja maalin varassa. Työntelin montun pohjalta luiskakauhalla maita ylöspäin, jolloin sylinteri joutui koville juuri varren puoleisesta päästä. Kiitos Avantin hyvän huoltopuolen, sai tiivisteen kirjekuoressa tilalle.
Sitten se "heikoin lenkki" puomin käännönketju. Tällä kertaan selvittiin vain ketjun katkeamisella. Edellisellä kerralla ketjun katkeaminen rikkoi myös sylinterin lunastus kuntoon. Silloisesta pikaisesta korjauksesta iso kiitos huollolle! Ketjusysteemin hyvät puolensa on tämäntapaisessa kaivurissa tasainen kääntönopeus laidasta laitaan, mutta ketju on kyllä liian heikko. Kilpailijan kaivurin hammasratas/hammastanko sylinterin kyljessä ei ole paljonkaan viisaampi. Siinä on epäilemättä hiekanmuruja rattaiden välissä. "Oikeissa" kaivureissa on kääntösylinterit.


"Loput leivontaohjeet" savenpäälle suodatinkangas ja kankaan päälle kiviä ja hiekkaa. Sitten lisätään vaan vesi ja kulta.

Altaan tämän hetken tilanne. Vettä vasta puoleen sääreen, vaikka pohjalla pitäisi olla kaksi lähdettä. On pohjavedet alhaalla.
Veden pinnankorkeudensäätökaivo on vielä tekemättä. Täytyy tehdä ennen kevät tulvia.
 

Liitteet

 • Kullan_huuhdonta_allas.jpg
  Kullan_huuhdonta_allas.jpg
  194 KB · Katselut: 2 168
 • Lisää_vaan_vasi_ja_kulta.jpg
  Lisää_vaan_vasi_ja_kulta.jpg
  193,4 KB · Katselut: 2 161

Uusimmat keskustelut