Kylmimmät Avant-kelit? | AvantClub - Keskustelupalsta

jets

Jäsen
Keskustelun aloittaja
18.5.2010
953
0
16
Nyt kun pakkasta taas pukkaa, niin kysynkin, että mitkäs on kylmimmät pakkaset joitten aikana olette Avanttinne saaneet käyntiin ja käyttöön? Oliko ongelmia? Kokemuksia ja tarinoita?

Itse muistan 200-sarjalaisen parista muutaman tapauksen.

Kerran-pari kone piti saada 20-25 asteen pakkasilla käyntiin. Kone oli tuolloin mökillä ja peitettynä pressulla. Homma oli aika helppo, kun laitoin auton sisätilalämppärin pressun sisään moottoria päin ja lämmittelin jonkun aikaa, olisko puolen tunnin ja tunnin väliin. Lähti heikosti, mutta lähti kuitenkin.

Toinen oli kun pakkasella juuttui käsikaasun vaijeri ja taisi se katketakin :) En muista minkä virityksen siihen oikein tein että sain ajeltua uutta vaijeria odotellessa.

Oli se kieltämättä aika hankala saada joskus käyntiin pakkasilla. Joskus ihan hirvitti kun tuntui että tulee niin karmeat hajut ja outoja ääniä.

Kyllä se siitä sitten pelasi kun sai käyntiin ja antoi hetken ruksutella ja pahimman savun hälvetä :) Uskoakseni -25 taitaa olla kovin pakkanen missä omaani käytin.

Mutta kiinnostaisi, että minkämoisia extreme-olosuhteita on tullut koetettua?
 
-25 vissiin oli aika lähellä silloin, kun otin tuon yhden kuvan Avantin lämmittelystä. Polttoöljy Masterilla yritetään sulattaa moottorin muovit ja koneen käynnistyttyä nostaa kauha ylös ja sama homma etukautta. Kaasuvivusto ilmeisesti vähän jäätää, kun kovilla pakkasilla kone ei vastaa äkilliseen tehontarpeeseen ja yks päivä koko kaasuvivusta ei tapahtunut mitään. Kylmien säiden takia minä valitsin bensan dieselin siasta.
 

Uusimmat keskustelut