Lumikauha & hydraulihalkoja | AvantClub - Keskustelupalsta

Lapiomies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.8.2009
14
0
1
Vaikka kone onkin väärän värinen niin laitetaan ko. työlaitteista kuvia näkyville.

Lumikauha tuli tehtyä, kun alkoi riepomaan lumen mättäminen tuolla maa-/yleiskauhalla jonka tilavuus on varmaan luokkaa 120 litraa. Lumi kauhasta tuli 140cm leveä ja tilavuus on aikalailla 250 litraa. Säästöbudjetilla mentiin tässäkin ja siksi kauha onkin vain 3mm vahvuudeltaan + helpompihan tuota on rälläkällä veistelläkkin. Hyvinhän tuo tuntui kestävän suojaluntakin siirrellä. Hintaa koko roskalle tuli 94€ ja vielä jäi vähän toista neliötä tuo peltiäkin.

Kuvat ei oo hävejä, kun ovat kännykällä räpsittyjä.
lumikauha1.jpg


lumikauha2.jpg


Halkomakoneelle ois välillä kanssa käyttöä, vaikka kirveen heiluttaminen onkin hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Mutta välillä on tullut mieleen, kun on jotain sitkeää pölliä takonut sen 15 minuuttia, että tänkin voisi varmaan tehdä hiukan helpommin.

Tänään tuli sitten pelon sekaisin tuntein raahattua tuo rakkine tallista pihalle ja suoritettua koeajo. Koska sen ihmeemmin tuota ei tullut suunniteltua niin olin aika varma, että jotain ei ole tullut ajateltua loppuunasti. Yllätys oli suuri, kun pölli napsahti halki todella kevyen tuntuisesti. Työntövoimaa tuossa pitäisi olla 10tn luokkaa.

Rankin homma tuossa oli tuon 25x100 latan muotoileminen teräksi rälläkällä ja vielä siihen pitäisi tehä ristiterä tai kaksi. Matalan budjetilla kun tämänkin kanssa mentiin niin eihän tuota terää voinnut ostaa valmiina. Samoin myös laitteen käyttö hoituu ainaki toistaiseksi koneen työhydrauliikan venttiilillä.

Budjetti tälle oli suurin piirtein: Sylkky 60€ käytettynä, letkut á 20€= 40€ ja liittimet 40€. Raudat oli kierrätyskamaa romulavalta duunista.

Pari kännykkäkameran kuvaa tarinan tueksi:
halkomakone1.jpg


halkomakone2.jpg


halkomakone3.jpg


halkomakone4.jpg


Ja laitetaan vielä kuva tuotantoinsinööristä (1v 10kk):
tuotantoinsinoori.jpgAurinkoista kevään alkua kaikille,

-Lapiomies & tuotantoinsinööri
 
Hienojahan noista tuli!! Onnittelut :)

Vielä kun laitat jonkunlaisen venttilijärjestelyn halkojaan, koska jos toinen istuu koneessa ulosoton venttiiliä käyttämässä, niin on vain ajan kysymys kun vahinko sattuu :(
 
Samoin tein voisi tekijä arvioida, että mihinkä hintaan tuon lumikauhan ja/tai halkojan suostuisi tekemään minulle? Niin hianolta näyttää että pitäis omaksi saada. Voin käydä hakemassa kiinnikelevyt valmiiksi ;)
 
dingo1:lle:

Tarkoitus on kyllä käyttää tuota halkomislaitetta yksin "kaukosäätö" tangon/vastaavan avulla. Toisekseen myöskään nuo liikkeet eivät ole mahdottoman nopeita johtuen sylinterin koosta ja tuon oman koneen onnettomasta tuotosta (29 l/min). Mutta mennään toistaiseksi nyt tuolla variaatiolla.

jets:lle:
Ei ole kyllä mahdollisuutta moisia alkaa myyntiin asti väsäämään ja toisaalta ei noita kehtaisia kyllä vieraalle myydäkkään. Kellfri:ltä näyttäisi ainakin saavan kohtuu hintaista kauhaa - tosin kokemusta moisista ei ole. Jos olisi kunnon laitteet niinkuin jollakin täällä oli käytössä niin asiaa voisi miettiäkin. Särmäyspuristin olisi melkein ehdoton. Nyt joutui rälläkällä aina availemaan peltiä siitä kohtaa mistä meinaa taivutella.

Samoin kellfri:llä näytti olevan ihan fiksun oloinen halkomakonekin. Eikä ole sekään hinnan kiroissa, jos vaan onkin jonkin moinen. Tosin en tiedä mitä Avantin oma vastaava kone maksaa - voisiko esim. Maasturisti tai joku moisen omaava valaista asiaa?

Ja taitaa meikäläisen osalta myös nuo tämän kevään vapaa-ajat olla pikku hiljaa käytetty, kun tuo yllä kuvassa oleva mies viepi kaiken ajan suurin piirtein. No nukkuuhan tuo yöllä mutta talli on tuossa alakerrassa niin ei hirveästi viitsi kolistella.
 
Moi,
Laitetaas tänne halkopuolelle pitkästä aikaa hiukan työn tuloksia :p
Tuohon halkojumppaan viitaten pähkäilin helpotusta viime talvena ja vaikka tehdastekoisia olisi saatavilla jos jonkinlaista, päädyin omatekoiseen. Sain pari kaveria velipojan lisäksi "koneyhtymään" jonka jälkeen alkoi suunnittelu ja rakentelu. Nyt on koeajot ajettu ja hyvin ranka menee läpi. Työtunteja (laatuaikaa ;) ) jos ei laske, niin puolet tehdastekoisen hinnasta tuli koneen kustannukseksi.
Puun katkaisu on moottorisahan ketju-laikkayhdistelmällä, halkaisu 8t sylinteri ja lopuksi 4m. pitkä elevaattori. Moottorina 13hp bensiini ja 22l hyd.pumppu. Katkaisun läpi menee 27cm paksu puu ja halkaisupituus on maksimissaan 80cm. Halkaisunopeus 4sec. (sylinterin työtöliike)+ palautus n.2-3sec eli melkolailla se aika joka menee rangan siirtoon uutta katkaisua varten ja poikki katkaisuun. Ketjunopeudeksi saatiin 18m/sec joka riittää näköjään mainiosti puun katkaisuun, eikä vaadi voimaa koneelta eikä käyttäjältä.
 

Liitteet

 • 12092011414.jpg
  12092011414.jpg
  77,8 KB · Katselut: 5 030
Tuo on kyllä vakuuttavan näköinen "klapiautomaatti"! Näköjään ajateltu siirrettävyyttäkin huolella.

- Laitan tähän oman versioni "sahasta ja kirveestä", jonka väsäsin muutama vuosi sitten.
Kuten muistanette olen allerginen ruosteelle, siksi väsäsin itse ja kuumasinkitin.
Voimanlähteenä on 5,5kW teollisuussähkömoottori, joten katkaisua ja halkaisua voi käyttää
samaan aikaan. -Siis jos koneenkäyttäjiä on kaksi hommissa. :D
 

Liitteet

 • sirkkeli halkaisu.jpg
  sirkkeli halkaisu.jpg
  57,8 KB · Katselut: 4 863
 • Sirkkeli.jpg
  Sirkkeli.jpg
  65,4 KB · Katselut: 4 870
Siinäpä oiva halkaisukone. Ei tarvita fossiilista polttopainetta eikä atomisähköä..
http://www.youtube.com/watch?v=QFeR8Qlkrfg&feature=related
 
Tuo on hieno! - Ei taida olla saatavana vihreänä?! :mrgreen:

Tänään ajattelin että mihin on Paalari saitilta hävinnyt,
mutta sieltähän hän löytyi. :cool:
 

Uusimmat keskustelut