Lumilevy | AvantClub - Keskustelupalsta

vonboy

Jäsen
Keskustelun aloittaja
1.3.2009
13
0
1
Viime vuonna kauha kolisi 1000mm leveä, pihan kolaus tuntui turruttavan hitaalta.
Ja pääti että tänä vuonna kolataan lumilevyllä.

Sopien raaka-aineiden metsästystä alkuvuosi, nyt sitten päätin tuollaisen avant hd-levyn kopion valmistaa.

Töissä sain sattumalta idean varustaa lumilevyn kääntölaakerilla, jotta voisi varustaa levyn eri terillä normaali/verkkoterä.

Kuvista puuttuu kääntösylinterin kiinnitys, ja sitten maali pintaan.

Täältä kuvallinen kertomus...
http://www.ssstech.com/avant
 
Semmoinen pieni kulmapala tai huuli alareunassa helpottaisi levyn käyttöä peruuttelemalla tasaukseen.

jousisysteemi olisi kanssa hyvä, koska koneen tökätessä jäykällä kauhalla esteeseen jatkaa kuski liikettä vielä hetken (kops!) tosin sillä jousitetulla levyllä lanailu ja muu maantyöstö voisi olla hankalaa.
 
Sylinteri sai tänään paikkansa kuvat myöhemmin...

Tasaukseen valmistin itse tasauritilän se toimiin hienosti tosin vain peruuttaessa.
 
Täälläkin itse tehty lumilevy, just sain kasattua valmiiksi. Enää ei puutu kuin lumi..
Kelluvan rakenteen ansiosta ( ±10ast.) tämä myötäilee maan pintaa. leveys on1500 joten pitää vielä harkita jos tekis eteenpäin kallistettuja lisäsiipiä.
 

Liitteet

 • lumilevy_malli.JPG
  lumilevy_malli.JPG
  30,8 KB · Katselut: 4 867
 • lumilevy1.JPG
  lumilevy1.JPG
  66,1 KB · Katselut: 4 881
Elokuussa tuli vaihdettu Avant 520+ Avant 630 :een samalla otin isomman puskulevyn 2500, vähän hirvitti että tuliko otettua liian leveä, mutta nyt muutamia kertoja lumihommia tehty, ja todettu että ei liian leveä ollenkaan, normaali kadun auraus tapahtuu mennen tullen ja katu on puhdas.
 
Enää ei puutu kuin lumi..


Voisi jo loppua tämä jatkuva lumentulo puolestani.. Kasoihin kolattua lunta alkaakin jo kertyä valtavat määrät ja avantin nostokorkeus loppuu kesken.. Kasat levenee pihalla sitä vauhtia että pitää ruveta kuskaan sitä johonkin muualle jos vielä tulee lisää..

Muutama kymmenen tuntia työnnetty lunta uudella levyllä ja hyvin toimii. Vois kyllä olla pikkasen leveämpi ja korkeampi kun on tällaista kevyttä pakkaslunta.
 

Liitteet

 • ff8ca10dc9d74e72aaa30e1095a882d5.jpg
  ff8ca10dc9d74e72aaa30e1095a882d5.jpg
  71,7 KB · Katselut: 4 422
Tuo Blizzard maksaa uutena ihan pirusti ja eikä käytettyjen hinnatakaan juuri putoa. Ei varmaan kovin pieleen mene jos sanoo että tuo pienin maksais jotain 6000-7000 euroa?(!) Saa olla jo lääniä, jos haluaa tuon auran hinnan joskus kuollettaa.

Järkevämpää varmaa olisi tuohon auraan tehdä tällainen sivusiipi. Tekee vaikka saranan siihen että saa tarvittaessa tuonne varsinaisen auran taakse piiloon. Eivät varisisi lumet laidasta.
 
Näin arvelinkin aurojen olevan hinnakkaita, eikä ole kokemusta kohtaako hinta ja laatu!
Avantin omassa HD puskulevyssä onkin kaksinpäin käyvät lisäpalat. Toisten päin suorat ja toisten päin vinossa. Tietysti kesken ajon ovat hankalat pulttiliitoksen takia.
lajaatena sanoi:
Voisi jo loppua tämä jatkuva lumentulo puolestani.. Kasoihin kolattua lunta alkaakin jo kertyä valtavat määrät ja avantin nostokorkeus loppuu kesken.. Kasat levenee pihalla sitä vauhtia että pitää ruveta kuskaan sitä johonkin muualle jos vielä tulee lisää..

Lumivallit kannattaa tehdä loiviksi. Kovettuessaan kestävät avantilla lumen puskemisen pitemmälle.
 
Kikkailemalla tulee nostokorkeutta, ainakin tällä vähän pienellä 314:lla kun kauhoo 105 kauhalla vanhaa kasaa, saa työnnettyä tavaraa altapäin vielä toista metriä ylöspäin. Lohkeaa semmoisina isoina kökkeinä.

wink: Hain Biltemasta pienimmät mönkkärin lumiketjut ja sovitin ( leikkelin pienemmiksi ) ne takapyörille. Vaikuttaa kummasti etenemiskykyyn.
 

Uusimmat keskustelut