Lumityöt aiheuttaa lumitöitä | AvantClub - Keskustelupalsta

Lapiomies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.8.2009
14
0
1
Tässä kevään korvilla on alkanut noi talvella kertyneet lumikasat ärsyttämään silmää. Kaukaa viisaana tuli väsättyä kärrykin tuohon oman kulkineen perään sillä verukkeella, että saapihan sillä noita lumiakin siirreltyä.

Alla olevalla yhdistelmällä sitten lähdettiin työn tuohuun. No pari kärryllistä jaksoinkin rimpuilla tolla tavoin, mutta sitten meni hermo temppuilla letkujen kanssa vähän väliä. Eikä tuo viiden kauhan vetoisuus kärryssäkään hirmuisesti hymyilyttänyt.
lumihommii1.jpg

lumihommii2.jpg


Näiden kimppuun siis piti hyökätä.
lumihommii3.jpg

lumihommii4.jpg


Tämä oli sitten otettava apuun niin kävi homma vähän joutusammin, vaikka ei mitään urakkatahtia tolla kauhalla lumet häviä.
lumihommii5.jpg


Normi työpäivän verran tuli riehuttua, 25 kuormaa peruuteltua tuonne takapihalle ja näyttää jo vähän paremmalta - ja harjotukset jatkuu.
lumihommii6.jpg

lumihommii7.jpg


Nyt siis sopii lunta tulla taas :lol: .

Lumisin terveisin,
Lapiomies
 
Aika iso sylinteri tuossa kärryssä? Onko kyseessä kierrätys vai oletko oikein investoinut? Tarttis hommata n.1300/2600 mittainen, mutta ovat pahukset tyyriitä.
 
Maasturisti sanoi:
Aika iso sylinteri tuossa kärryssä? Onko kyseessä kierrätys vai oletko oikein investoinut? Tarttis hommata n.1300/2600 mittainen, mutta ovat pahukset tyyriitä.

Kyllähän tuo sylinteri tuli joskus käytettynä hommattua, kun tuli vastaan jollain myyntipalstalla. Muistaakseni maksoi 60€ kpl ja toinen moinen on oottamassa klapi koneen tekoa. Mäntä taisi olla 80mm, varsi 40mm ja isku 900mm.

Muutenkin kärry on tehty kaikesta romuraudasta suurimmaksi osaksi. Budjetti oli nopeesti laskettuna noin 250€. Sylinteri, letkut ja liittimet nielaisi noin puolet tosta. Loput menikin suurimmaksi osaksi pyörännapoihin.

Uudet sylinterit tosiaan ovat pahuksen kalliita. Kymppitaito taitaa melkein myydä halvimmat sylinterit uutena.
 
Kiitos hyvästä vinkistä. Ovat uusiksi kohtuullisesti hinnoiteltuja. Vinkki n. 1300/2600 +/- 200mm käytetystä kunnossa olevasta sylinteristä kelpaisi myös. Ei ole kiire, kun kärryaihio on hangen alla.
 
http://www.kellfri.se/fi/
Tuolta löytyy mm. halpoja kippisylintereitä ja kaikenlaista kauhaa,kärryä,kouraa jne.
Hinta ja laatu toki käyvät käsi kädessä, mutta jos käyttö on vähäistä niin... :roll:
-Omakohtaista kokemusta tuon toimijan tuotteista ei minulla ole.
 
Heh, tuo otsikko pitää todella paikkansa. Pari kertaa on pojan kanssa pidetty lumenajotalkoot kärryllä pellolle systeemillä.
Tänään junijori ilmoitti ennen kuin ehdin kysyä: " Ei ainakaan ajeta lunta!" -On kuitenkin viimeisiä hetkiä kun nurmikolle on menemistä
lumikasoja siirtämään - siis Avant & Sekatyömies kahdestaan hommiin! Valitsin lumenkaatopaikoiksi metsän ja pellon jotka ovat
mahdollisimman lähellä siirrettäviä kasoja. Päivä hupeni, niin kasatkin. "Aseena" minulla oli kärkikippaavakauha, se on loisto peli tuohon
hommaan. Nopea tyhjentää, ei tarvitse ravistella ja sopivan kokoinen tiivistyneen lumen lohkaisuun. Lisäksi auki-asennossa sillä on näppärä
vetää lunta esim. seinänvierestä paremmin saataville. :)
Tässä pikku Avantissa kärkikippaavankauhan tuoma lisäulottuvuus on myös mainio ominaisuus!
 

Liitteet

  • Kyllä lähtee!.jpg
    Kyllä lähtee!.jpg
    72,3 KB · Katselut: 3 749

Uusimmat keskustelut