Maaporakokemusta rikkaampana! | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Tuli tänään kokeiltu maaporaa missä oli 30 cm terä. Mulla oli kone, toisella naapurilla maapora ja kolmas naapuri kaipasi reikiä!

Aivan mieletän vekotin! Tehtiin 2 reikää portintolpille ja 1 aidanpääksi. Reiät porattiin sellaiset 130cm syviksi. Tuli nättejä ja siistejä reikiä ja aikaa meni ehkä 4-5 min reikä yhteensä!
Ei tarvinnut kun nostaa tolpat paikalleen sen jälkeen!

Tosi näppärä laite ja tuli sieltä yllättävänkin isoja kiviä terän mukana ylös!

Suosittelen lämpimästi maaporaa jos pitää reikiä tehdä maahan!
 
Eihän se mikään kalliopora ole mutta kyllä se etsi reittiä kivien välistä. Tuli kyllä sellaisia 15-20 cm kiviä poran kautta ylös!
 
Ville_remppaaja sanoi:
Kuinkas pahaa toi tykkää jos sieltä tulee kunnon kivi tai kallio vastaan? Meinaan että hajoittaako tuon käytössä helposti kivisessä maaperässä?
Vastauksena voin sanoa, useita satoja reikiä poranneena, on porattu 100mm, 150mm ja 300mm reikiä, pienempiä kiviä nousee poratessa ylös, poraussuunta myös kääntyy kivestä mikä ei siirry, pora myös jää sopivien kivien väliin jumiin, vähän pakkia ja taas pyörii, ja kaiken näiden jäkeen porat ovat uutta vastaavassa kunnossa, eli kestää hyvin. Esim. varaston runkotolpitus on todella helppo ja nopea, 300 mm poralla reiät, nostetaan pora suoraan ylös reikä jää tyhjäksi ja ei muuta kuin esim. kyllästetty puhelin/sähkötolppa reikään ja tolpan tiivystys reikään. Onnistuu sitten tolpan nosto pystyynkin poran kärjellä erittäin vaivattomasti.
 
Totta mitä "Laajatena" tuossa aiemmin kirjoitti ;-)
Kunnon suodatinkangas sitten on se pahin "tappaja" poratessa. Sen kun onnistuu kietomaan terän ympärille, niin ei pakit auta irrotukseen :cry:
 
Tuo suodatinkangas voin hyvin kuvitella tuottavan ikäviä yllätyksiä. Mutta täällä landella kun porataan niin maa on "puhdas"!

Mutta hieno laite!
 
Minkä hintainen tää avantin pora on tai ne kaksi isointa mallia? Ja siihen 300mm tai 350mm terän hinnat?

Tarve on kaivinkonekäyttöön ja maa on savea, joten tehoa saa olla tarpeeksi. Nykyinen kaira on vanha ketjuvälitteinen ja teho meinaa savimaassa loppua, varsinkin jos sattuu löytymään kivenmurikka.
 
Kellään ei ole hinnastoa? Itsellä se joskus oli kun messuilta sai, mutta hinnat tietenkin muuttunut eikä vanhaakaan löydy.
 
Tässä tulee hintoja, ovat alvillisia 24 %
HD 58 3734,00 euroa
HD 72 3853,00 euroa tämä on isoin malli
ja porat näihin 300 mm A 33612 532,00 euroa
350 mm A 33613 574,00 euroa
 
Kiitos hinnoista.

Täytyy nämä kyllä tiputtaa pois laskuista, kun ilmeisesti samoja poramoottoreita on myynnissä puoleen hintaan paikassa http://www.hydrauliikkapumppu.fi/kauppa/product_details.php?p=324.
Tein pientä vertailua:
Toi Avant HD72 3874nm 3853€ 300mm maapora 532€
Auger Torque 4500MAX 4535nm 1950€ 300mm maapora 370€ Tungsten-kärjellä 470€

Toki avantin laitteen hintaan taitaa vaikuttaa pikakiinnityslevy.
 
Jos maaporaa kaipaa niin kannattaa katsoa
http://www.hydrauliikkapumppu.fi/kauppa/product_catalog.php?c=43

Sivustolla oleva X2500 on sama mitä Avant myy vihreäksi maalattuna ja taitaa hinnat olla hivenen halvempia?
 
Jos katsoo nuo hinnat siinä hydrauliikkakaupassa niin niihin pitää sitten lisätä esim tuo kiinityskappale mikä voi hitsata vaikka Avantin työlaitekiinnikelevyyn kiinno. Hinta kiinnikkeelle 220€ ja siihen Avantin kiinnityslevy noin 135€ ja letkut 20-30€ ja sarjapikaliitin 156€. Eli äkkiä niistäkin syntyy vähäsen rahaa lisää. Karkeasti sellaiset 500€ ja sitten se pitää kyhätä kasaan!

Halvemmaksi toki tulee kun tehtaan versio jos viitsi tehdä vaan.
 
Ja taitaa noi verkkokaupan hinnat olla periaatteella "apteekki". Tehtaan kamoista on kyllä aina saanut tingittyä kukin taitojensa mukaan.
 
Täytyy myös huomioida, että noissa Avantin maaporissa on neliskanttinen vetoakseli. Nämä hydrauliikkapumppukaupan on pyöreällä akselilla.
Saattaa nelikulmiollisella vetopäällä varustetut terät silti käydä pyöreillä akselille, vetäähän se pelkän poikkitapin varassakin.

Ruuvipaalumiehet oletteko täyttäneet paalut betonilla paikalleen laiton jälkeen :?: Saattavat jäätyä halki täytyessään vedestä??
Itse en ole kyllä täytellyt niitä, mutta juolahti vaan mieleen näin talven tullen.
 

Uusimmat keskustelut