Merikontti! Mistä? | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Pitäisi hommata suht siisti merikontti joko 20 tai 30 jalkainen. Mistä kannattaa kstsoa/kysyä?
 
Nettikone on konttimyyjiä täynnä. Itse ostin alkuviikosta uuden 20' kontin Kuljetus Koivistolta. Haaveilin kanssa 30' kontista, mutta ne taitaa olla bulk kontteja kaikki, eli täyttöaukkoja katoissa ja ovissa. Maanantaina käyn noutamasta oman Hyvinkäältä.
 
Täällä on muutama:

http://www.scandiccontainer.fi/index.php?page=kontit&hl=fi_FI&gclid=CJ3Y37CB78cCFWQNcwodFPQIjQ

http://www.kontti.fi/articles/412/

http://www.konttikeskus.fi/merikontit.html

http://www.markku-kontti.fi/

http://varastokontti.fi/
 
STEFFE sanoi:
Pitäisi hommata suht siisti merikontti joko 20 tai 30 jalkainen. Mistä kannattaa kstsoa/kysyä?

Miksi pitää olla merikontti, merikontti hikoilee jonkin verran, itse ostin juuri lasikuitu eristetty kontti 12m pitkä, ollut kylmäkuljetuksessa, kontissa yli puolisivua aukeaa, ovi myös toisessa päädyssä, siisti päältäkin.
 

Liitteet

 • 12m kontti.jpg
  12m kontti.jpg
  58 KB · Katselut: 2 735
 • 12m kontti 1.jpg
  12m kontti 1.jpg
  59,4 KB · Katselut: 2 695
Kiitos vinkeistä maasturisti.

Lajaatena, ei sen tarvitse olla merikontti. En tullut ajatelleeksi tuollaista vaihtoehtoa. 6-9m on se mitta mitä voidaan käyttää. Tulee palokunnalle! Mistä tuollaisia löytyää?
 
STEFFE sanoi:
Kiitos vinkeistä maasturisti.

Lajaatena, ei sen tarvitse olla merikontti. En tullut ajatelleeksi tuollaista vaihtoehtoa. 6-9m on se mitta mitä voidaan käyttää. Tulee palokunnalle! Mistä tuollaisia löytyää?

Ostamani kontti on mielestäni siisti ja sitten kun se on ollut kylmäkuljetus konttina se on eristetty ei hikoile niinkuin teräskontti. Alla yhteystiedot ja siellä henkilö John Hemming soita hänelle ja kerro tarve minkälaista olet hakemassa.
Myydään lämpöeristettyjä umpinaisia ja sivusta-aukeavia varastokoppeja 6m-13m, hinnat alkaen 1500 +Alv.
Kuvat ovat havainnollistavia, pyydä tarjous!
http://www.hemruk.com/

[email protected]
[email protected]
 
Tavallinen kontti ei hikoile, kun tekee pari asiaa.

Paranna ilmanvaihtoa. Kontin myynyt yritys teki kontin päähän ja oviin yhteensä 4 tuuletusaukkoa ja asensi niihin ritilät, jotka estävät sateen pääsyn aukoista. Aukot ovat n. 20 x 30 cm. Tämä ohje kuulostaa ristiriitaiselta seuraavan kanssa, mutta parempi ilmanvaihto auttaa muina vuodenaikoina.

Estä lumen kertyminen kontin päälle. Kontin myyjä sanoi havainneensa, että hikoilua esiintyy erityisesti kevättalvella. Päättelin tämän johtuvan siitä, että kontin päällä oleva lumi ja jää tekevät kontin katon sisäpuolelta kylmäksi. Keväällä ilman lämmetessä sen vesipitoisuus nousee, vaikka ilman suhteellinen kosteus olisi alhainen. Lämpimän ilman päästessä konttiin ilmassa oleva vesi tiivistyys kontin kylmään kattoon.

Ratkaisin tiivistymisongelman siten, että rakentelin teräsputkesta korkeaharjaisen telineen kontin päälle ja katoin kontin kestopeitteillä. Harjakorkeus kontista pitää olla riittävän suuri, jotta lumi putoaa itsekseen alas. Muistelen, että se on hieman yli 2 metriä. Peitteiden "räystään" reunaan lisäsin purjerenkaita ja kierin renkaisiin yhtenäisen köyden löysäksi kierteeksi. Pujotin kierteeseen syrjälleen laudan, jonka kiinnitin köysillä konttiin. Kiinnitys on niin tiukka, että se kiristää peitteet siten, että ne eivät ala painua pienen lumikuorman alla. Lisäksi köysikierre ja siinä oleva lauta tasaavat vedon kaikille purjerenkaille, joten peite ei repeydy. Tämä rakennelma on ollut käytössä kaksi vuotta eikä kosteusongelmia ole ollut kertaakaan. Ratkaisu muistuttaa isojen veneiden pressurakennelmia.

Tietysti kontin pääälle voi tehdä katon muutenkin, mutta tuota ei tarvitse tyhjentää lumesta.
 

Liitteet

 • IMG_3334.jpg
  IMG_3334.jpg
  88,2 KB · Katselut: 2 565
 • IMG_3331.jpg
  IMG_3331.jpg
  67,9 KB · Katselut: 2 450

Uusimmat keskustelut